تلاش محمود احمدینژاد برای بازدید از زندان اوین با مخالفت قوه قضائیه مواجه شد. برخی معتقدند علت این درخواست حضور علیاکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی رئیسجمهور در این زندان است. البته این درخواست رئیسجمهور موافقان و مخالفانی داشته است که هر گروه استدلالاتی برای نظرات خود دارند. در این میان نمیتوان از این موضوع غافل بود که جوانفکر تنها یار بازداشت شده احمدینژاد نیست؛ چه آنکه پیش از او افرادی همچون امیریفر، ملکزاده و برخی دیگر از منسوبان دولت راهی زندان شدهاند. این افراد از این قرارند:
1- عباس امیریفر؛ دبیر کمیسیون فرهنگی دولت و از نزدیکان اسفندیار رحیممشایی که لباس روحانیتش او را از دیگر یاران مشایی متمایز میکند، 12 اردیبهشت سال 90 از سوی دادگاه ویژه روحانیت بازداشت شد. امیریفر که مدتهاست دبیرکلی جامعه وعاظ ولایی را با پشتیبانی رئیس دفتر رئیسجمهور برعهده دارد، رابطه فامیلی نزدیکی با فیضالله عربسرخی از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب دارد.
سایت اصولگرای مشرق نیوز پس از بازداشت امیریفر، در خبری اتهام او را مشارکت در تهیه و توزیع سیدی مستند «ظهور بسیار نزدیک است» عنوان کرد. البته این تنها اتهام امیریفر نبود. توهین و ایراد اتهام علیه برخی شخصیتها و گروههای سیاسی نیز از دیگر اتهامات او بود. البته یک روز پس از انتشار این خبر بود که خبرگزاری فارس اعلام کرد که امیریفر با قید وثیقه آزاد شده است.
او امام جماعت مسجد سلمان فارسی ریاست جمهوری هم هست. او 10 روز پیش از دستگیری در گفتوگویی تفصیلی با خبرگزاری فارس با تاکید بر جدایی حامیان دولت و رئیسجمهور از اصولگرایان در خصوص انتخابات مجلس نهم گفته بود: «دولت یعنی رئیسجمهور و یارانش که آقای مشایی هم جزو آن است، برنامه مدونی برای انتخابات آتی دارند و قطعاً در رقابت با اصولگرایان این جریان را شکست خواهند داد.» دبیرکل جامعه و عاظ ولایی همچون تاکید کرده بود که اسفندیار رحیم مشایی نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شود، قطعاً رئیسجمهور بعدی خواهد شد. او همچنین گفته است «اگر کسی بگوید طرفدار احمدینژاد است، اما مشایی را قبول نکند، قطعاً دروغ میگوید. چراکه مشایی و احمدینژاد تفاوتی با یکدیگر ندارند. هرچه مشایی میگوید مورد تایید احمدنژاد است و هرچه احمدینژاد میگوید مشایی آن را قبول دارد».
2- علی اصغر پرهیزکار؛ که مدیرعامل منطقه آزاد اروند بود اوایل تیر ماه 90 بازداشت شد. او که از یاران قدیمی اسفندیار رحیممشایی در تهران است با عزیمت مشایی به سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران و سپس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با او همراه شد. پرهیزکار که تحصیلات چندانی زیادی ندارد، در زمان ریاست مشایی بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مدیرعامل صندوق تازه تاسیس حفظ و احیای آثار تاریخی شد و با انتصاب حمید بقایی به ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پست مدیرعاملی کانون اتومبیلرانی و جهانگردی را از آن خود کرد. او چندی بعد نیز مدیرعامل منطقه آزاد اروند شد. چهارم تیر ماه 90 احد خیری، نماینده بستانآباد در مجلس هشتم و رئیس هیأت تحقیق و تفحص از مناطق آزاد به خبرگزاری فارس گفته بود دستگیری مدیران ارشد مناطق آزاد مربوط به مواردی است که قبلاً مطرح بود. بازداشت آنها مربوط به مواردی درباره سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود. سایت اصولگرای مشرق 31 اردیبهشت ماه امسال خبر داده بود که حکم بدوی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی در خصوص پرهیزکار صادر شده است.
3-کاظم کیاپاشا؛ که از او به نام آقای «ک» یاد میکردند، مسئول گزینش نهاد ریاست جمهوری بود که اواخر اردیبهشت سال گذشته به اتهام مشارکت در تولید و توزیع مستند ظهور بسیار نزدیک است بازداشت شد. سایت «الف» او را از دوستان 20 ساله اسفندریار رحیممشایی معرفی کرده بود که 23 شهریور ماه سال 89 در حکمی از سوی مشایی به عنوان سرپرست گزینش نهاد ریاست جمهوری منصوب شده بود.
4-حمید بقایی؛ از چهرههای جوان نزدیک به محمود احمدینژاد است. او از اوایل سال 1390 معاون اجرایی رئیسجمهور شد. البته پیش از آن نیز از مدیران رادیو (صدای جمهوری اسلامی ایران) و از همکاران محمود احمدینژاد در شهرداری تهران بود. او که در ابتدای دوره نهم ریاست جمهوری احمدینژاد از معاونان اسفندیار رحیم مشایی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود، در دولت دهم به ریاست این سازمان رسید. بقایی پس از انتصاب اسفندیار رحیممشایی به ریاست دفتر احمدینژاد، جانشین او در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شد.
وی اواخر اردیبهشت سال 90 یک ماه پس از ارتقای مقام در دولت محمود احمدینژاد به حکم دیوان عدالت اداری به علت ارتکاب برخی تخلفات در سمت ریاست سازمان گردشگری به مدت چهار سال از هرگونه خدمت دولت محروم شد، اما پس از مدتی این حکم از سوی قضات دیوان نقض و مجدداً به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد.
5-علیرضا مقیمی؛ که هنگام بازداشت مدیرعامل منطقه آزاد ارس بود، همزمان با بازداشت پرهیزکار از سوی دادستانی دستگیر شد. احد خیری، نماینده بستانآباد در مجلس هشتم و رئیس هیأت تحقیق و تفحص از مناطق آزاد اوایل تیرماه گذشته به خبرگزاری فارس گفته بود که ظاهراً مقیمی را یک هفته پیش بازداشت کردهاند و این بازداشت مربوط به مسائل پیرامونی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میشود. مالک اژدر رئیس دادگستری آذربایجان شرقی نیز همان زمان گفت که مقیمی از سوی مجتمع قضایی کارمندان دولت و به اتهام مسائل مالی بازداشت شده است. سایت اصولگرای نسیم هم نوشته بود که علیرضا مقیمی مدیر وقت کاخ موزه نیاوران که بعدها به عنوان مدیرعامل منطقه آزاد ارس منصوب و سپس دستگیر شد، در اولین اظهارات خود پس از دستگیری گفت: «شایعه کشف اسناد از کیف شاه در کاخ نیاوران با طراحی حمید بقایی برای انحراف افکار عمومی از سخنان جنجالی او درباره ترکیه انجام شد.» سایت اصولگرای مشرق هم اعلام کرده است که مقیمی به جرم اختلاس به هفت سال حبس تعزیری و انفصال از خدمات دولتی، 74 ضربه شلاق و رد مال اختلاس شده محکوم شده است. او همچنین به جرم جعل مدرک تحصیلی دانشگاه آزاد به سال حبس محکوم شد.
6-محمد شریف ملکزاده؛ که هنگام بازداشت دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور بود دوم تیرماه 90 بازداشت شد. خبرگزاری فارس خبر این بازداشت را منتشر کرده بود. اسماعیل کوثری، نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در گفتوگویی با خبرگزاری مهر این خبر را تایید کرد. بازداشت او همزمان بود با انتصابش به معاونت وزیر امورخارجه، آنجایی که علی اکبر صالحی، دومین وزیر خارجه دولت محمود احمدینژاد او را به معاونت وزیر امور خارجه منصوب کرده و البته تا پای استیضاح پیش رفت، اما ملکزاده با استعفای خود مانع برکناری صالحی از سوی مجلسیها شد. او بلافاصله پس از استعفا بازداشت شد.
7-آزاده اردکانی؛ در اردیبهشت سال 90 بازداشت شد. او که در بهمن 88 با حکم حمید بقایی، رئیسوقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به ریاست موزه ملی ایران منصوب شده بود، معلم خصوصی، زبان انگلیسی اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی بوده است. اردکانی یک سال و اندی پس از ریاستش بر موزه ملی ایران بازداشت شد. مدتی پس از بازداشت او رسانهها گوشههایی از اعترافات او را منتشر کردند که براساس آن چند شیء، تاریخی از موزه ملی به تاراج رفته است.
8-علیاکبر جوانفکر؛ شاید نزدیکترین یار رئیسجمهور است که راهی ندامتگاه اوین شده است. چه آنکه با واکنش صریح محمود احمدینژاد مواجه شد و او اعلام کرد که بازداشت جوانفکر را شخصاً پیگیری میکند. او حتی قصد داشت برای دیدار با او به اوین برود اما با مخالفت قوه قضائیه و سکاندار آن یعنی آیتالله آملی لاریجانی مواجه شد. جوانفکر که در انتخابات ریاست جمهوری نهم همواره در کنار محمود احمدینژاد بود و او را در نشستهای انتخاباتی همراهی میکرد، از ابتدای انتخاب احمدینژاد به ریاست جمهوری مشاور مطبوعاتی او شد.
جوانفکر در حالی به زندان رفت که دقایق زیادی به آغاز آخرین سخنرانی احمدینژاد در مجمع عمومی سازمان ملل متحد باقی نمانده بود. پس از بازداشت جوانفکر، غلامحسین محسنس اژهای، دادستان کل کشور و سخنگوی دستگاه قضایی در خصوص اتهام او گفت: «جوانفکر یک اتهام داشته و دادگاه حکم دو سال را یک سال صادر کرده و حکم هم قطعی شده است. اتهام دیگر او مطبوعاتی بوده و به دو تا شش ماه حبس محکوم شده است. دیوان عالی کشور اعلام کرده که این دو عنوان یک عنوان محسوب میشود و دو شش ماه را یک شش ماه تعیین کردند.» البته پیش از بازداشت جوانفکر یک بار نیروهای دادستانی برای بازداشت او به روزنامه ایران رفتند اما پادرمیانی احمدینژاد سبب شد تا جوانفکر از بند بازداشت برهد. اتهام اصلی جوانفکر مربوط به ویژهنامه خاتون است که در آن به حجاب به عنوان پوشش اسلامی توهین شده بود. او همچنین به دلیل توهین به رهبر معظم انقلاب از سوی قوه قضائیه محکوم شده است.
/29220
هفته نامه مثلث در گزارشی با مروری بر احکام قضایی برخی از نزدیکان دولت، نوشت:
کد خبر 254112
نظر شما