به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، توران شهریاری، شاعره زرتشتی کشورمان، با بیان این که ادبیات در فرهنگ جهان تاثیر انکار ناپذیری دارد، گفت: کهن ترین شعر ایران برای گادهای زرتشت است که متعلق به 4 هزار سال قبل است و 4 هزار سال قبل در دنیا کمتر کسی شعر و ادب را می شناخته است .
وی افزود: شعر مثل یک احساس است که در انسان القا می شود و به روی کاغذ می آید و هر چه انسان با شعرهای قدیم آشنا باشد، شعر گفتن نیز برایش ساده تر می شود.
شهریاری با بیان این که فردوسی از بزرگترین شاعران در جهان است، گفت: بعد از فردوسی نیز شاعران بزرگی همچون خاقانی، مولوی، سعدی و حافظ و غیره بوده اند که اشعارشان در جهان مطرح است.
مجتبی رحماندوست، شاعر، نویسنده و نماینده مجلس، نیز با اشاره به این که ادبیات و هنر به گونه ایی با مذهب هم پوشانی دارد، گفت: مذهب با ارجاء آدم به فطرت مساوی است و هنرمند متعهد نیز یعنی انسان فطری.
او ادامه داد: هنر واقعی برخواسته از ذات و فطرت و دل آدم است و به بیراهه نمی رود و ادبیات و هنر بر محور عشق می گردد و از رحم محبت متولد می شود هنر یعنی تثبیت کننده زیبایی ها و به همین دلیل می توان گفت «یا علی گفتیم و عشق آغاز شد».
حسین اسرافیلی،شاعر، نیز در سخنانی با اشاره به این که یکی از وجوهی که می توان از آن طریق بزرگان دین را مورد بررسی قرار داد وجه دینی و باورهای مذهبی است، گفت: وجه دیگر آموزه های انسانی است که در تمام ادیان به آن توجه شده است و به همین دلیل هم در کشورمان در تمام اعیاد مذهبی و مناسبت های دینی فرقه های مختلف مسلمان و غیر مسلمان حضور دارند و در پایی مراسم های مذهبی مشارکت می کنند.
این شاعر همچنین بر وجود اشتراکات بین ادیان مختلف تاکید کرد و گفت: هموطنان ارمنی در شهر مشهد مقدس و بارگاه امام رضا (ع) دیده ام که مفهوم دین اسلام را بهتر از ما درک کرده بود.
در ادامه اسلم انصاری از کشور پاکستان با بیان این که مذهب در تاریخ انسانی امل تاثیر بسیار عمیقی بوده است، گفت: مذهب و علم هر دو، موضوعات بسیار مهم ذهن بشر بوده اند.
او گفت: اقبال لاهوری، یکی از برجسته ترین شعرای پاکستانی و در اشعارش این پیغام را می دهد که حقایقی را پیروی کنیم که همه ما را به هم نزدیک می کند.
دیاب یونس، ادیب لبنانی، نیز با بیان این که کشور لبنان چند طایفه ایی است و همیشه تلاش می کند تا بین مسلمانان و مسیحیان گفت و گوداشته باشد، اظهار کرد: البته لبنان محکوم است که گفت و گو را بین مسلمانان نیز برقرار کند چرا که خطر همه ما را تهدید می کند و بین مسلمان و مسیحی هم فرقی نیست.
وی با تاکید بر این که اکنون زمان گفت و گو تعامل بین مسلمانان و مسیحیان است، گفت: ما در یک کشتی واحد زندگی می کنیم و اگر سوراخی در این کشتی ایجاد شود همه غرق می شویم، آن چیزی که مسیحیت را تهدید می کند، اسلام را هم تهدید می کند و آن چیزی که اسلام را تهدید م کند مسیحیت را هم تهدید می کند.
یونس، هدف دشمنان مذاهب را دشمنی با خدا دانس و گفت: صهیونیست ها به دنبال هدفی هستند برای ایجاد شرک به خداوند و برای آن گام بر می دارند و ما هم باید قدم های خود را هوشیارانه برداریم.
بلرام شکلا، از هندوستان نیز با بیان این که هندوستان همیشه زمین ادیان مختلف بوده است، عنوان کرد: همیشه در هند چند دین با هم زیسته اند و این تجمیع همیشه مسالمت آمیز بوده است.
او گفت: حتی در هند کسانی بوده اند که خدا را نمی پرستیدند و در کنار مذاهب مختلف زندگی می کردند و ما باورمان این بوده که خوبی ها را باید بپذیریم و تفاوت نمی کند چه کسی آن خوبی را عرضه می کند.
وی با اشاره به این که با ورود اسلام به هند فرهنگ این کشور غنی تر شده است، گفت: شاعران بسیاری در هند هستند که دینشان اسلام نیست اما در مدح پیامبر اعظم (ص) و درباره دین اسلام اشعار بسیاری دارند.
سمیر مصطفی فراج، از کشور مصر نیز با بیان این که بهتر است از لفظ شیعه و سنی کمتر استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: بهتر است بگوییم مسلمان و پیامبرش حضرت محمد (ص) است و سنی و شیعه بر پایه یک اصول راه می روند.
/30362
نظر شما