توماس فریدمن، سردبیر یهودی روزنامه تیویورک تایمز در سال 2002( ده سال پیش) در بخش اندیشه سایت این روزنامه نوشت:

ایران دارای بمب است. من می دانم. من آن را پیدا کرده ام. نه، نه آن بمبی که شما فکر می کنید، این بمب در دورنمایی ساده نهفته است. در دبیرستان‌ها، دانشگاهها و قهوه خانه‌ها. این بمب در جامعه ایرانی در حال شمارش معکوس است و در دهه های آینده منفجر خواهد شد و چهره جمهوری اسلامی را عوض خواهد کرد که من به طور خلاصه آن را "نسل سوم" می‌خوانم.
نسل اول ، انقلابیونی بودند که در سال 1979 شاه را بر کنار و جمهوری اسلامی را تاسیس کردند.
نسل دوم در دهه 1980، در جنگ عراق علیه ایران شرکت داشتند که 286000 کشته (شهید) و 500000 زخمی به جای گذاشتند.
نسل سوم آن دسته از ایرانی‌هایی هستند که در سنین میان 16 تا 30 سال قرار دارند و به طور کامل در دوران حکومت اسلامی به بلوغ رسیده‌اند. آنها هرگز استبداد مطلقه شاه را ندیدند، ‌‍(امام) خمینی را درک نکردند و هم اکنون 20 میلیون از آنها وجود دارد، این ها تقریبا یک سوم از جمعیت ایران هستند.
آنها مهم ترین گروه جمعیتی در ایران هستند ، مقصد این نسل، هم اکنون روشن است. در حالی که بعضی از آنها مذهبی محافظه کار هستند، اما برخی این چنین نیستند. آنها جوان، بی‌قرار، مدرن و اغلب بیکار هستند، چرا که شغل مناسب کافی وجود ندارد. آنها از طریق اینترنت و ماهواره با جهان خارج در ارتباط هستند و آنچه که می‌بینند دوست دارند. آنها خواهان زندگی خوب، شغل خوب و آزادی و ارتباطات بیشتر با جهان خارج هستند . آنها به اسلام علاقمندند، اما چیز های دیگر را نیز دوست دارند، آنها ضد دین نیستند اما طالب دنیای بهتری هستند...
وقتی ایرانی ها به تلگراف دست پیدا کردند، از آن برای انقلاب مشروطه کمک گرفتند، هنگامی که به تلفن و کاست دست یافتند از آن برای گسترش انقلاب اسلامی کمک گرفتند، اکنون که به اینترنت و تلویزیون ماهواره‌ای دست یافته اند ، به دنبال چه هستند ...
از مطالب این روزنامه نگار حرفه ای می توان فهمید که چرا طراحان جنگ نرم، مخاطب سطح یک خود را از این نسل انتخاب کرده و کلیه مراکز دگر اندیش داخلی و خارجی ، توجه ویژه و تمرکز اصلی خود را بر این گروه قرار داده اند.آنچه مسلم است پیش بینی او تحقق پیدا نکرده وان شاء الله تحقق نخواهد یافت، امروز ما شاهد نسل سومی هستیم که گوش به فرمان رهبر، آمادگی هر نوع جهادی را در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی، نظامی و... دارد، اما بخشی از این گروه هنوز راه خود را نیافته و حرف نسل قبلی خود را درک نمی کنند، این ها خیلی هم غریبه نیستند، بعضی از ایشان فرزند همان هایی هستند که با جان فشانی ، جنگ را اداره کردند ، ولی امروز در اداره فرزندان خود مانده اند، به گونه ای که نه حرف فرزندان خود را می فهمند و نه قادرهستند سخن خود را به آن ها بفهمانند.

با این مقدمات ، به نظر می رسد نهادهای تصمیم گیر، باید به موارد زیر اهتمام ویژه داشته باشند:
1- به توسعه "شکاف بین نسلی" توجه کرده و تدابیر لازم را برای پر کردن آن اتخاذ نمایند.
2- مطالعات میدانی برای شناخت هر چه دقیق‌تر "خواست‌های منطقی و غیر منطقی" این نسل را در دستور کار قرار دهند .
3- در برنامه ریزی های خود ، به خواست های این نسل توجه ویژه کرده و در "برآورده ساختن بخش منطقی"این خواست ها تلاش نمایند.
4- از هر گونه "فرافکنی" و واگذار کردن مسئولیت به عهده دیگری و جستجوی عوامل بعضی از نارضایتی ها در خارج ، پرهیز نموده و هر کس خود را مسئول رسیدگی به این موضوع مهم بداند.
5- با "پذیرش" و قبول بعضی از مشکلات و نارسایی ها، زمینه‌های بهره برداری طراحان جنگ نرم را کاهش داده و آن ها را خلع سلاح نمایند.
6- از تحلیل های یک جانبه و "سیاه یا سفید کردن شخصیت ها" احتراز کرده و در مورد هر فرد مورد علاقه این نسل ، با ویژگی های خوب و بدش، اظهار نظر نمایند و همه را با یک چوب نرانند.
7- از آن جا که نسل سوم برای پر کردن خلا ذهنی خود، با بهره بردن از وسایل ارتباطی جدید، به دنبال فراگرفتن ارزش‌های شناخته شده جهانی است، ارزش‌هایی که متعالی‌ترین شکل آن را در فرهنگ خودی داریم، به زبان ایشان" بسته بندی" کرده وعرضه نمایند.
8- با توجه به اینکه نسل جدید شاهد انقلاب، جنگ و فرهنگ شهید و شهادت نبوده ، لازم است با " ادبیات مناسب " او ، جانفشانی های صورت گرفته در جریان انقلاب و جنگ و وضعیت زندگی در زمان شاه، به گونه ای برای اوتصویر شود که احساس کند، او هم مدیون خون شهداست. مثل کاری که فیلم "بوسیدن روی ماه" با هنرپیشه نسل سومی خودش می کند. شیدا خلیق در مصاحبه با هفته نامه همشهری جوان(29/7/91) می گوید :
... حالا همه کسانی که رفتند، جنگیدند و شهید شدند، برای من عزیز هستند.نمی خواهم بگویم زندگی روزمره برای من عوض شده، اما آن آدم ها برایم عزیز شدند. حالا می فهمم اگر هشت سال دفاع نمی کردند، من الان بازیگر نبودم. همه این حقیقت ها حالا برایم ملموس شده اند.
9- با تعریف "خطوط قرمز"حرام ها) و "خطوط سبز"(حلال ها) به آن ها اطمینان داده شود که از ایشان انتظار رعایت همین محدوده می رود و آن چه تحت عنوان رعایت احتیاط ، ترک شبهات ومقید بودن به سنت های معمول و بعضا سلیقه ای ، مطرح می شود ( خطوط زرد) ، ربطی به آن ها ندارد.
10- مسئولین مربوط ، توجه داشته باشند هر چه بی توجهی به خواست های این نسل بیشتر باشد ، خطرها و بحران های اجتماعی پیش رو، بیشتر خواهد بود، بر این اساس تاکید های مقام معظم رهبری را جدی گرفته وموجبات تحقق آن ها را فراهم آورند و مانند گذشته
" فقط به تکرار" جملات ایشان بسنده ننمایند.
آخرین رهنمود ایشان در این زمینه ، سخنانشان در جریان سفر به استان خراسان شمالی است که در تاریخ 21/7/91 به مسئولان استان فرمودند:
«خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانون هاى فرهنگى - هنرى بروید و پذیراى جوان ها باشید. با روى خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا. فرمود: «و سنّة من نبیّه»، که ظاهراً عبارت است از «مداراة النّاس»؛ مدارا کنید. ممکن است ظاهر زننده‌اى هم داشته باشد؛ داشته باشد. بعضى از همین هائى که در استقبالِ امروز بودند ، خانم هائى بودند که در عرف معمول به آنها «خانم بدحجاب» می گویند ؛ اشک هم از چشمش دارد میریزد. حالا چه کار کنیم؟ ردش کنید؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه، دل، متعلق به این جبهه است؛ جان، دلباخته‌ى به این اهداف و آرمان هاست. او یک نقصى دارد. مگر من نقص ندارم؟ نقص او ظاهر است، نقص هاى این حقیر باطن است و نمى‌بینند. «گفتا شیخا هر آنچه گوئى هستم / آیا تو چنان که مینمائى هستى؟». ما هم یک نقص داریم، او هم یک نقص دارد. با این نگاه و با این روحیه برخورد کنید.»

21

کد خبر 254493

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    102 2
    "با تعريف "خطوط قرمز"(حرام ها) و "خطوط سبز"(حلال ها) به آن ها اطمينان داده شود كه از ايشان انتظار رعايت همين محدوده مي رود". خدمتتان عرض کنم که یکی از بزرگترین علل رویگردانی جوانان از مسولین، اعمال خطوط قرمز سلیقه ای و برخوردهای خیلی زننده با کلیه خطوط (اعم از سبز و قرمز) میباشد.
  • بدون نام IR ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    بابای من 8 سال جنگید جانباز شد و انقلاب کرد .مادرم هم شبیه پدرم . ولی پدر و مادر من به من چه ربطی دارن؟؟؟ اونها آرمان های خودشون رو داشتند و.... الان می بینم کشور داره ویران میشه دیگه ارمان پدر و مادر من چه اهمیتی داره؟ من که حاضرم برم از کشور. دارم نابود میشم نه آینده دارم نه امید به زندگی. مدرکم هم باید بذارم دم کوزه آبشو بخورم.
    • بدون نام IR ۰۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
      60 5
      پدر منکه از جنگ رفتن پشیمون شده
    • علی IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
      47 3
      واقعا حرف دل بیشتر جونای این دوره رو زدی
    • فرزاد IR ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
      14 0
      از اون خطی که شروع کرد"...امروز ما شاهد نسل سومی هستیم که گوش به فرمان...." دیگه نخوندم.
    • بدون نام IR ۲۲:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
      22 0
      من كه خيلي وقته تركيدم اهسته و پيوسته سوختم تمام شد.. شايد واسه همينه كه به ما ميگن نسل سوخته.
    • الناز IR ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
      5 0
      خیلی خوب گفتی...چی میشه گفت!!همه ی ما جوونا و کلا ایرونیا باید همیشه قدر آدمایی مثل پدر شمارو بدونیم! اونموقع کار با ارزشی کردن...اما الان ایران اون ایرانی نیست که باید باشه!که به خاطرش این همه جوون از دست رفت! من خودم هزار تا راه برای کار و درس و زندگی و ازدواج و..توی خارج از کشور داشتم...چون اونجا فامیل و آشنا زیاد دارم..اما نمیخوام برم...میخام تو ایران بمونم و زندگی کنم.بخدا عاشق ایرانم..اما الان با این بی توجهی به جوونا بارها اطرافیانم گفتن این همه ایران ایران میکنی بیا!!!!ببین اوضاع جووناشو... فقط میتونم بگم ارزو دارم رییس جمهور بعدی بیشتر به درد جوونا و مردم برسه
  • مرتضی IR ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    176 2
    یه سوالی برام پیش اومد و اینکه مگه مسولان ما فکر هم میکنند؟؟
  • بدون نام IN ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    103 2
    نسل جوان امروز ...نسلی که داره توسط خیلی ها با مواد مخدر و .... کنترل میشه تا ...
  • بدون نام IR ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    107 1
    پس آقایان بهتر است به فکر کار و معیشت نسل سوم باشند. کار کار کار کار.
  • بدون نام US ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    60 10
    واقعا حرف جوانان همینه.خیلی زیبا نقد کرده
    • بدون نام IR ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
      7 1
      این نقد هستش.......؟!
  • ثبت IR ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    من یه عنوان یک جوان 23 ساله میگم هیچ قدرتی تو جهان نمیتونه منو از اسلام یا انقلاب دور کنه . فقط نداشتن جایی برای حرف زدن محدود شدن هایی که که واجب نیست وقتی هست ولی در قانون جرم است مثل ماهواره وقتی هست من یک قانون شکن و مقابل شما میشوم در صورتی که برنامه های شما در صدا و سیما فقط حرف زدن الکی هست و هیچ برنامه جالبی نداره خیلیا که دوست شون داریم غیر مجاز هستن درحالیکه تو ایران بودن و بعد از انقلاب هم تو ایران رشد کردن و بزرگ شدن ما حتی درک شدن هم نمیخواهیم ما درکتون میکنیم ولی خداییش اون طرف دشمن برا ما خواب دیده اینور شما مارو محدود الکی کردید برای یک جوان همه چی گرونه حتی خرید کتاب یا هر تفریح دیگری فقط میمونه اینترنت و ماهواره جای دیگه نیست که راحت باشیم فقط تو خونه راحتیم .
  • مسعود IR ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    94 2
    متسفانه كم كاري مسولان در زمينه كار و ازدواج جوانان و دعواهاي سياسي باعث اين مشكلات شده و جاي تاسف دارد كه انها نسل ما ايراني را فهميده اند اما داخلي ها بماند
    • رضا IR ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
      69 1
      خی مسعود جان مسئولین اون طرفی بر اساس توانمندی هاشون انتخاب می شن. نه براساس سفارش دوستان بالایی... توی مصاحبه که می رن ازش نمی پرسن می ری نماز جمعه یا مرجع تقلیدت کیه بلکه اگر مصاحبه ای باشه ازش از رزومه کاریش، توانمندی هاش و ... سوال می کنن اگر هم اشتباهی مرتکب بشه بدون مصلحت اندیشی های احمقانه بلافاصله باهاش برخورد می کنن، نه اینکه از یک جا برش دارن بزارنش توی یک پست بهتر. بنابراین می بینی که ما داریم پس رفت می کنیم و اونها پیشرفت! نظر یک کارشناس خارجی در مورد ایران رو میخونی لذت می بری اما نظر رییس جمهور کشور در مورد ارز: 22 نفر مسئول التهابات ارزی هستند یا تحریم ها هیچ اثری ندارند...
  • بدون نام IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    67 2
    الان يك بانك ميري براي يك وام ازدواج اينقدر بايد بري و بياي تا بهت یاد بدن كجاست اون مسولي كه كاغذ بازي و ايجاد كننده مشكل براي جوونا رو بركنار كنه ؟
  • خلیج فارس IR ۲۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    از خبر انلاین که این مقاله پر محتوا و آموزنده رو تیتر کرده متشکریم،خدا وند به همه ما توفیق دنیوی و اخروی را در سایه انقلاب اسلامی وزیر سایه مقام معظم رهبری عنایت فرماید
  • قدوسی از اصفهان IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    12 1
    مشکل اساسی ما این است که حوزه مسئولیت ها در جامعه به درستی مشخص وترسیم نشده است .امو رتربیت نسل نو از ویژگی خاصی برخوردار است .متولیان امر تربیت معمولا از تخصص لازم وقوه درک موقعیت جوان ونوجوان ونیاز های آنان بهره کافی ندارند .لذا برداشتها وسلیقه های فردی وگاهی افراط وتفریط ها نسل جوان را دچار سردر گمی در آموزه های تربیتی میکند .با همه این اوصاف تامین نیازهای تحصیلی ،تفریحی وتربیتی نسل نو این سرمایه عظیم را برای کشور نگه خواهد داشت .
  • بدون نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    67 1
    ما بمب ها فعلا داریم خودمونو منفجر میکنیم.تو جنگ بدنیا اومدیم و تو جنگ بعدی هم از بین میریم...
  • رضا US ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    34 1
    الان ١٣ ماه از اومدنم به امريكا ميكذره. به نظر من ما براي اينكه يكي از بهترين كشورها رو داشته باشم جيزي كم نداريم اما متاسفانه توي كشور خودمون وضعيتي برامون درست كردن كه كه اين غربت رو به اونجا ترجيح ميديم ميدونم كه اين وضعيت بوسيله همين نسل سومي ها عوض ميشه...
  • هيچكس IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    22 6
    خوش بحال نسل سوميها زنده باشيد ولي مثل ميمون تقليدنكنيد مثل انسان فكركنيد واگر درست بود انتخاب كنيد تقليد برازنده ي ميمون است نه انسان
  • داغ IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    28 2
    وقتی ما جونا مخصوصا لیسانس به بالا کار نداریم .زندگی نداریم . اینهمه محدودیت الکی تو ایرانه .{خدا این همه محدودیت نذاشت که شما میزارید }.تورم زیاده بی پولی موج میزنه 99%مردم فقیرن و فقط 1%مایه دارن پس پیش به سوی انفجار و جنبش 99% دیگر در ایران تا محیطی سالم داشته باشیم به دور از ریا و فریب؟
  • بدون نام IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    29 1
    یکی از این بچه ها امروز منفجر شد بخاطر جر و بحث با پدرش خودش را با تفنگ شکاری کشت...واقعیت این هست که جامعه خیلی وقت هستش منفجر شده از فحشا فقر بیکاری سرکوب نیازها بی پولی گرانی و ....
  • امیر علی IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    13 1
    اگر به نسل سومی ها فقط دروغ نگوییم و حرفشان را گوش کنیم به مرور فاصله ها کم میشود
  • بدون نام IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    17 1
    با این حرفا فقط دارید خودتونو گول میزنید، مثل همیشه!!!
  • بدون نام IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    25 1
    بچه های این نسل از دروغگویی مسئولان به تنگ اومدن و همه رو به یه چوب میزنن. علت رویگردانی اونها از اسلام هم همینه.
  • سودابه US ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    31 1
    اونا بهتر از مسئولای ایرانی درد جوانای ما رو فهمیدن خیلی قشنگ حرف زده خوشم اومد ازش
  • عبدالکریم رضانیا IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    7 11
    نیازبه گفتن موارد نیست ، زیبایی زندگی انسانها در فداکاری ، ایثارگری ، ازخودگذشتن ویک کلام مردانگی است . جوانهای هوشیار ایرانی هرچنددرفکرزندگی بهتر میباشند ، غیرت اسلامی وایرانی درخونش جریان دارد . بهتراست مسئولین به فکرفراهم نمودن کارو گشایش امیدبرای جوانان باشند.
  • بدون نام IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    8 2
    نقد بالا بسیار غیر واقعی است. دو احتمال وجود دارد: یا اینکه نامبرده واقعا ارتباط نزدیک با خواسته های این نسل به قول خودش در حال انفجار ندارد، این البته زیاد محتمل نیست. اما احتمال دوم این است که نویسنده به یکی از همان دلایلی که نسل مذکور را در آستانه انفجار قرار داده است، در اثنای نوشتن روی به مماشات آورده و تصمیم گرفته خلاف گمانه ها و باورهای اصیل خود بنویسد چرا که اگر چنین می نمود نسل نوشتارش پای بر روی مین سانسور منفجر می شد. !
  • unknown IR ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۹
    6 1
    کنخاخ eybaba oza kharabe ayande vasamoon mordast
  • بدون نام IR ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۹
    17 2
    منم یکی از همین نسل سومی هام و آماده ی انفجار
  • بدون نام SE ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۹
    14 2
    نسل سوم ایرانی، بمب در حال انفجار است .لااقل رفرنس میذاشتید بینیم راست این این حرف یا نه؟بس که دروغ شنیدیم باورمون نمیشه ... با تشکر از سانسورچی محترم
  • دانشمند فرهیخته IR ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۹
    5 37
    من یه جوان 24ساله هستم و تا حالا سعی کردم خط قرمز ها را رعایت کنم ولی تا کی نمی دونم خدا می دونه مثل من زیاد هستن . اگه فقط چهارتا وزیر یا مسئول حرف رهبر رو گوش می کردند الان من جوان سعی در رد کردن خط قرمز نبودم
    • بدون نام IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
      5 3
      وزیر باید حرف رئیس جمهور رو گوش کنه نه کس دیگه
  • بدون نام IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
    6 1
    چرا همش این نسل واسه شما باید جانفشانی کنه خود شما اصن واسه این نسل چیکار کردید؟!!
  • بدون نام IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
    9 1
    من و تمامی دوستام که میشناسم ، تنها امیدمون به آینده رفتن از این کشوره فکر ذکر همه جوونا الان رفتن از کشوره قبلا باید مغز میبودی تا از کشور فرار کنی ، الان چشم داشته باشی کافیه
  • سارا BE ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۸
    1 0
    این افراد اکثریت جوانان ما را تشکیل می دهند. بیائید چشم بر این واقعیات نبندیم و خود را گول نزنیم. اگر یک آمار و پرسش از اینان صورت بگیرد بر این گمانم که اینان با وضعیت فعلی همراه نیستند و خواستار جامعه ای باز و آزاد هستند که در آن بتوانند خود تقدیرشان را بدست گیرند.
  • shhriyar IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۰
    1 3
    با سپاس از اشاره ی بجای نوسنده محترم به نظر نویسنده یهودی و استنتاج منطقی منطبق بر بر داشت ، از اندیشه نهفته در متن نویسنده ، به نظر می رسد نویسنده دارای آبشخور داخلی بوده که به این وضوح توانسته بعضی از به اصطلاح شکاف بین نسلی مارا ببیند که البته متاسفانه اطلاعات عنوان شده درست است و نسل سوم دارای این رویکرد ها می باشد و شاید هم منطق تحول وتطور تاریخ این را اقتضاء نماید که نسل جدید ،متفاوت و دارای آرمانها و ارزش های نسلی خود می باشند (که صد البته این منطق است ). لذا توصیه های نگارنده محترم وبلاگ را ارزشمند دانسته و مزید بر ان این نکته را عنوان نمایم که این تغییر تهدید نیست بلکه فرصتی طلایی برای نظام مقدس جمهور سالامی است که باید مدیریت شود ولی افسوس که فرهنگ جامعه متولی ندارد و.....