امید کریمی: در دولت نهم، اختلاف نظرهای گسترده وزارت بهداشت و وزارت رفاه سر تامین بودجه پزشک خانواده، عملا این طرح را متوقف کرد. اما از دو سال پیش ناگهان وزارت بهداشت قصد کرد پزشک خانواده را تمام و کمال و تا پایان دولت دهم به پایان برساند؛ یعنی در تمام شهرها و کلانشهر هم اجرا کند.
چند روز پیش وزیر بهداشت باز هم از کمبود بودجه پزشک خانواده حرف زد و تلویحا از پیشرفت نکردن این طرح خبر داد.
پرویز کاظمی، وزیر پیشین رفاه، در غرفه گروه رسانه ای خبر در نمایشگاه مطبوعات، درباره اجرا نشدن پزشک خانواده گفت: یکی از ویژگی هایی که پزشک خانواده باید داشته باشد محل اسقرار آنهاست. این اولین قدم است. ما باید به گونه ای جا نمایی بکنیم که پزشکان بتوانند همه جا را پوشش بدهند و مراجعین پرونده داشته باشند. اگر اکنون سراغ محل استقرار پزشکان برویم، استقرار مناسبی نمی بینیم. کسی که می خواهد به پزشک مراجعه کند به عنوان مثال از جنوب شهر می آید به شمال شهر یا شرق و غرب می رود تا پزشک مورد نظرش را پیدا کند، در این شرایط چگونه می توان می توان تعریفی برای پزشک خانواده داشت؟"
او گفت: "پزشک خانواده بسیار طرح مناسبی است، فلسفه اولیه این است که افراد که مراجعه می کنند دارای سوابق و پرونده می شوند که هر زمان خواستند به پزشک متخصص مراجعه کنند، از این کانال رد شوند. معنی اصلی این است."
به عقیده کاظمی اگر فرآیندی به روند پزشک خانواده نگاه کنیم، چندان توفیقی پیدا نمی کنیم: "همه کارهای ما رنگ و بوی سیاسی گرفتنه است. اگر می خواهیم ببینیم یک کارمان موفقیت آمیز است، باید عملکردی پیش برویم. اگر عملکردی رفتار کردیم، آنالیز و تحلیل عملکردی داشته باشیم، مشخص می شود چقدر خوب کار کردیم. من تصور می کنم اگر فرآیندی جلو برویم، چندان توفیقی در پزشک خانواده نمی بینیم."
وزیر رفاه دولت نهم به هزینه هایی که مردم برای سلامت پرداخت می کنند اشاره کرد و گفت: "سهمی که مردم از جیب می دهند ببینید چند درصد است؟ الان دو تا برنامه توسعه سپری شده، اما هنوز خانم وزیر اعلام می کند بالای 50 درصد مردن از جیبشان هزینه های درمانی می دهند. خب نشان می دهد یکی جای کار اشکال دارد."
او گفت: اگر در تشکیل زیرساخت های پزشک خانواده دقت نکینم، گمان می کنم هر سال بر می گردیم سر پله اول و بعد هم فقط پول خرج کرده ایم."
4747
نظر شما