حجت الاسلام علی تهرانی در گفت و گو با خبرآنلاین درباره روز غدیر خم گفت: از مباحثی که در مورد روز غدیر مطرح بوده، خطبه غدیر است اما خطبه غدیر بر خلاف آنچه که در محاورات ما مطرح شده فقط محدود به عبارت «من کنت مولاه فهذا علی مولاه. الهم وال من والاه و عاد من عاداه و انصر من نصره ...» نیست.
وی افزود: خطبه غدیر، یک سخنرانی سنگین از پیامبر اکرم است. در این خطبه، حضرت پیامبر مطالب زیادی را بیان کرده اند. از جمله مطالبی که در خطبه غدیر فرمودند، این است که نام مقدس امام زمان (ع) را سه بار بیان فرموده و نام ائمه را به عنوان جانشینان خود مطرح کردند.
این استاد حوزه تصریح کرد: پیامبر رسماً در خطبه غدیر، حدیث ثقلین و این که دو شیء گرانمایه در میان شما می گذارم، یکی قرآن و یکی عترت و خاندانم را بیان کردند. در خطبه غدیر، رسماً ولایت حضرت علی را به طور مفصل مطرح کردند و این که من می دانستم که در میان شما منافقهایی هستند که ممکن است منکر جانشینی علی شوند، از پرودرگار عالم خواستم که استعفای مرا از بیان این مطلب بپذیرد ولی جبرئیل نازل شد و با آن لحن تند گفت: «یا ایها الرسول! بلغ ما انزل الیک من ربک، فان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله یعصمک من الناس ...» ای پیامبر،آنچه از سوی پروردگارت بر تو نازل شده، ابلاغ کن، اگر انجام ندادی، رسالت او را ابلاغ نکردی و خداوند تو را از مردمان حفظ خواهد کرد.»
در واقع، خداوند تمام رسالت پیامبر اکرم را مرهون بیان این مطلب کرده است.
تهرانی با بیان این که پیامبر اکرم، 52 بار در این خطبه، عبارت معاشر الناس را بیان کرده و پشت سر هر کدام از آن ها، مطالبی را بیان کرده اند، اظهار داشت: یکی از آن مطالبی که فرموده اند این است که هر علمی که ممکن است در عالم وجود داشته باشد، خداوند همه آن علوم را به من عنایت کرده و من همه آن علوم را به علی ابن ابیطالب تعلیم داده ام. بنابراین در هیچ مساله ای هیچ سوالی از او نخواهید داشت، مگر این که پاسخ مثبت به شما خواهد داد. پیامبر چرا موقعیت علمی حضرت امیرالمومنین را بیان می فرماید، چون در مسأله امامت و رهبری، یکی از نکات مهمی که مطرح است، مساله علم است که پیامبر اکرم این گونه علم حضرت امیر المومنین را مطرح کردند.
امام جماعت مسجد هدایت خاطرنشان کرد: نکته دوم، قرین بودن با قران و کتاب خداست که هیچ وقت از کتاب خدا جدا نمی شوند. نکته سوم، بیان ولایت حضرت علی است که فرمودند هر کس منکر ولایت آن علی شود، کافر است. این ها تماما در خطبه غدیر بیان شده و متأسفانه مردم ما از این خطبه غدیر به این نکات مهم توجه ندارند و فقط به همان یک جمله اکتفا می شود.
تهرانی تأکید کرد: درست است که اوج فرمایشات حضرت پیامبر اکرم، همان عبارت «من کنت مولاه ...» است، اما در توضیح و تبیین این مطلب، مطالب فراوان دیگری را پیامبر فرموده اند و مساله ولایت حضرت علی را کاملا در این خطبه توضیح داده اند. پیامبر فرمودند که فضایلی زیادی را خداوند برای علی فرموده است که قابل احصاء نیست. چندین بار پیامبر فرمودند: فضّلوا علیاً. یعنی علی را مقدم داشته و او را در مسائل برتری و امتیاز دهید. بنابراین اگر کسی بخواهد خطبه غدیر و فرمایشان پیامبر اکرم را در مورد حضرت امیرالمومنین کاملا بشنود باید خطبه غدیر را از اول تا آخر مطالعه کند.
/30462
نظر شما