تهران امروز نوشت:

شنیدن آمار بالای تصادفات در هر تعطیلات، دیگر تکان‌دهنده نیست، این روزها تعداد بالای تصادفات رخ داده، حتی تعجب کسی را نیز بر نمی‌انگیزد.در تعطیلات اخیر، 381 فقره تصادف فوتی و جرحی رخ داده است. بیش از 3000 خودرو و موتورسیکلت متخلف تنها طی سه روز توقیف، 300 جلد گواهینامه ضبط و 118 هزار قبض جریمه برای رانندگان متخلف صادر شده است. به این ارقام آمار تصادفاتی که تنها منجر به خسارت مالی شده است را نیز اضافه کنید! بدون شک تعداد تصادفاتی که تنها طی سه روز در کشور رخ داده با تصادفات یکساله بسیاری از کشورها برابری می‌کند. ایران از میان 190 کشور جهان، رتبه 189 را در ایمنی تصادفات دارد و این یعنی تنها یک کشور در جهان وجود دارد که در این زمینه از وضعیت نامناسب‌تری از کشور ما قرار دارد. هر چند کارشناسان حمل و نقل همواره از وضعیت برخی از راه‌های کشور انتقاد می‌کنند اما این همه ماجرا نیست.

فرمانده پلیس‌راه کشور معتقد است که در تعطیلات اخیر، «مهم‌ترین علت تصادفات، عدم توجه به جلو با حدود 28 درصد و پس از آن تخطی از سرعت مطمئنه با 20، عدم رعایت حق تقدم با 17 و انحراف به چپ با 15 درصد بوده است.» آنچه سرهنگ محمدرضا مهماندار اعلام کرده، نشان می‌دهد که رعایت دقیق مقررات راهنمایی و رانندگی تنها مختص به دو جلسه آزمون‌های آیین‌نامه و شهر است و پس از آن، رانندگان ایرانی جاده‌ها و خیابان‌ها را به جاده‌های مرگ مبدل کرده اند!


32 هزار فقره سبقت غیرمجاز!

صبح پنج شنبه که از راه رسید هیچ یک از افرادی که در 54 فقره تصادف فوتی، کشته شدند گمان نمی‌کردند غروب آفتاب شنبه را به چشم نبینند. سرهنگ محمدرضا مهماندار در این باره می‌گوید: «از روز پنج‌شنبه تا ظهر شنبه، 54 فقره تصادف فوتی و 323 فقره تصادف جرحی در جاده‌های کشور رخ داده است، بیش از 35 درصد تصادفات در تعطیلات اخیر از شکل واژگونی بوده که اکثرا ناشی از خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان بوده است.»
طبق آمار، ایران در میان 190 کشور دنیا، از نظر تصادفات رانندگی رتبه 189 را به خود اختصاص داده است و تنها کشور سیرالئون بوده که وضعیت نامناسب‌تری از ایران داشته است.

 

مرگ و میر تصادفات ایرانی‌ها دو برابر میانگین جهانی
متوسط جهانی مرگ ومیر در اثر حوادث رانندگی 14تا 15نفر در هر 100هزار نفر است. اما این میزان در کشور ما 30 نفر در هر 100 هزار نفر است و این یعنی دو برابرمیانگین جهانی! چندی پیش غدیر مهدوی سرپرست پژوهشکده بیمه مرکزی ایران اعلام کرد که طبق آمار، ایران در میان 190 کشور دنیا، از نظر تصادفات رانندگی رتبه 189 را به خود اختصاص داده است و تنها کشور سیرالئون بوده است که وضعیت نامناسب‌تری از ایران داشته است. به گفته او در نتیجه این تصادفات، زیان‌های غیرقابل جبرانی بر اقتصاد کشور وارد ‌می‌شود و تعداد تلفات جاده‌ای کشور در سال با تلفات یک جنگ تمام عیار برابری ‌می‌کند و بر اساس برآوردهای علمی، رقم خسارت‌های مستقیم و غیر مستقیم آن از 7 درصد تولید ناخالص ملی کشور افزون‌تر است‌. این در حالی است که ‌می‌توان با تدوین و اجرای یک برنامه 4 تا 5ساله این تصادفات را به نصف و حتی یک سوم میزان فعلی رساند.

 

جاده‌ها ایمن نیستند

کارشناسان حوزه ترافیک و حمل و نقل معتقدند که آمار بالای مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی در کشور تنها از نبود فرهنگ درست رانندگی ناشی نمی‌شود بلکه بخشی از آن نیز به ناایمن بودن راه‌ها و عدم نظارت درست بر حمل و نقل کشور بازمی‌گردد.

دکتر ساسان افلاکی استادیار دانشکده فنی دانشگاه تهران و عضو مرکز تحقیقات راه و حمل و نقل دانشکده فنی دانشگاه تهران در این زمینه می‌گوید: «متاسفانه در زمان ساخت جاده‌ها در ایران به موضوع ایمنی زیاد توجه نمی شود و مباحث اقتصادی در اولویت قرار دارد. موضوعاتی مانند اختلاف سطح جاده‌ها با شانه راه‌ها، شیب نامناسب شیروانی‌ها، خرابی‌های سطحی روسازی، تابلوها و علائم ایمنی موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا ایمنی راه‌ها تامین شود اما این موارد در جاده های ما در شرایط استاندارد و به روز نیست و به آن کمتر توجه می‌شود.»

وی با اشاره به لزوم اطلاع‌رسانی به موقع به راننده در زمان رسیدن به نقاط حادثه خیز می‌افزاید: «این هم یکی دیگر از مواردی است که در جاده‌های ما مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد و راننده در زمان رانندگی بدون هشدار و آمادگی قبلی وارد مقطعی از راه می‌‌شود که باید عکس‌العمل سریع انجام دهد ولی به دلیل عدم آمادگی درصد خطا افزایش یافته و این امر باعث افزایش آمار تصادفات می‌شود.»

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اقدامات دستگاه‌های اجرایی در زمینه حوادث رانندگی همسو نیست، یادآور می‌شود: «هر کدام از ارگان‌ها و سازمان‌های دخیل در حوزه حمل و نقل در محدوده عملیاتی خود کار می‌کنند و این فعالیت‌های ناهمسو باعث شده ما در برخی حوزه‌ها پیش بیفتیم و در برخی حوزه‌ها همچنان عقب باشیم.»

افلاکی به افزایش استفاده‌کنندگان از ناوگان حمل و نقل شخصی و افزایش سریع تعداد خودروها و رانندگان جوان اشاره می‌کند و می‌گوید: «با وجود این پیشرفت‌ها بسترسازی فرهنگی مناسبی صورت نگرفته و پیشرفت زیادی نیز در حوزه سخت افزاری نداشتیم. به گونه‌ای که هنوز برخی راه‌های ما متعلق به 70 سال پیش است، در آن زمان حجم تقاضای تردد و سرعت خودروها اینقدر بالا نبود و جاده براساس نیاز زمان خود طراحی و ساخته شده است. یعنی در حال حاضر ما از جاده ای استفاده می کنیم که برای سرعت 50 تا 60 کیلومتر طراحی و ساخته شده ولی در آنها با سرعت 90 تا 100 کیلومتر رانندگی می‌کنیم، همین موضوع سبب بسیاری از مشکلات ایمنی است و برای حل این مسئله باید راه‌ها مناسب سازی و نقاط حادثه خیز اصلاح هندسی شوند.»
47301

کد خبر 255642

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امید IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۴
    14 0
    طبق آمار، ایران در میان 190 کشور دنیا، از نظر تصادفات رانندگی رتبه 189 را به خود اختصاص داده است و تنها کشور سیرالئون بوده که وضعیت نامناسب‌تری از ایران داشته است!!!!!!! خوب با همت رانندگان با فرهنگ مقام اول را از سیرالئون میگیریم به زودی!
  • حميد IR ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۴
    9 0
    لطفا جاده هاي مرگ ايران را به مردم اطلاع رساني كنيد به ترتيب تعداد كشته شدگان طي 5 سال گذشته اين باعث ميشود كه رانندگان در آن محورها بيشتر مراعات قوانين راهنمايي و رانندگي بكنند و آمار كشته شدگان كاهش يابد ضمنا اين آمار ميتواند بر حسب سن رانندگان نيز باشد تا تاثير تجربه را بر مقدار تصادفات نشان دهد
  • اریا IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۴
    7 0
    عامل بسیاری ازسبقت های غیر مجازعدم تناسب ماشین ها درجاده ها است بفرض مثال کامیون مجازاست ده تن بارحمل کند باری درحد بیش از ظرفیت خود زده وقادر براه رفتن نیست وسد راه دیگران شده راننده سواری ناچاراست دراولین فرصت ممکن براه خود ادامه دهدویاراننده اتومبیلی سرگرم صحبت با بغل دستی خود است وبیخال بقیه وشاید باتلفن سرگرم مکالمه هست وسایر رانندگان مجبور میشوند برای گریز از این مشکلات بعضی وقتها اقدام به سبقت ناخواسته میکنند حال همان اقا پلیس باید به سایر مشکلات ایجاد شده توسط رانندگان خاطی شدت عمل بیشتری نشان دهد مشکل خیلی ها حل میشود
  • راننده اتوبوس بين شهري IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۴
    6 0
    سلام لطفا به رانندگان سواري اعلام فرماييد حركت اتوبوس و تريلي در خط سرعت(لاين 3) ممنوع مي باشد لاين 2 را هنگام سبقت آزاد فرمايند. بالاي 70 درصد سواري ها اطلاع ندارند.با تشكر
  • سیب IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۴
    7 0
    چرا این وزیر راه و ترابری رو استیضاح نمیکنن مجلسیها؟اخه پس ما برای چی اینا رو فرستادیم مجلس؟! چرا میترسین؟انقدر وزیر رو بخواهین تا یه فکری برای سامان دادن به جاده ها بکنه...از اون طرفم فرهنگ سازی کنین برای رانندگی..خیلی بیشتر از چند تا برنامه تلوزیونی...بعدشم به خودروسازها فشار بیارین برای ایمن کردن خودروها... جون مردم ارزشی نداره؟؟میدونین مردن یه جوون که تازه ازدواج کرده و بچه کوچیک داره..یا یه پدر میانسال با دو سه تا نوجوون و جوون چه خسارت روحی و روانی و مالی به یه خانواده میزنه؟میدونین چقدر اسیب میرسونه؟سرتون نیومده تا حالا؟!!!
    • صادق IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۵
      0 0
      بخدا هیچ وقت این اتفاقات برای اینها نمیفته ---اون از وزیر راه بود مسکن بود که تو ماشین لندکروزر بودن و هیچیشون نشد.. دیروز ماشین خارجی سوار شدم واثعا فهمیدم چقدر در حق ما ظلم میکنن .... واقعا امنیت و شتاب ماشین های خارجی برای فرار از موقعیت های سخت خیلی خوبه .. واقعا خاونواده هایی که کامل از بین رفتن و فقط یکی دوتاشون باقی موندن چه زجری میکشن ..نمیدونم قیامتی هست یا نه
  • بدون نام IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۴
    11 0
    هر خانواده ای رو میبینی میتونن برات چند تا خاطره از کشته شدن بستگانشون توی همین تصادفات بگن..اخرشم خودمون رو گول میزنیم که:قسمتش بوده!!!اجلش رسیده بوده!! سی سال..سی و چند سال زحمت و انرژی و هزینه میخواد تا یه بچه دنیا بیاد و بزرگ بشه و بتونه بشه عضوی از جامعه و ...!بعد در یه چشم به هم زدن.به دلیل مشکل نداشتن گارد مثلا تو یه جاده به راحتی جونش رو از دست میده! اونوقت مسئولین میگن:بچه دار بشین! تو رو خدا شما همین هایی رو که هستن رو حفظ کنین..ادم میترسه...بچه بیاره و بزرگ کنه تو این همه بدبختی..اخرشم بفرسته بیرون و خبر مرگش رو براش بیارن..

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین