۰ نفر
۱۶ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۱

تهران امروز نوشت:

گرچه آمارپذیرفته شدگان دانشگاههای داخل هر سال تحصیلی جدید افزایش می یابد اما هنوز عطش تحصیل در خارج از کشر علیرغم مشلات اخیر ارزی هنوز داغ است.
جوانی که تحصیل در کشوری دیگر را ترجیح می‌دهد علاوه بر اینکه باید دوری از خانواده را تحمل کند، هزینه‌های سنگینی متحمل می‌شود و البته با مشکلات متعدد دیگری هم روبه‌روست. افرادی که برای تحصیل به خارج ازکشور مهاجرت می‌کنند با مشکلات زیادی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. زندگی این افراد به شدت تحت‌تاثیر ارز است و نوسان قیمت‌ها بر زندگی آنها تاثیر می‌گذارد. تعدادی از آنها به علت ناتوانی در پرداخت هزینه‌های زندگی و تحصیل مجبور به کار می‌شوند و در این بین زنها بیشتر از مردها آسیب می‌بینند. حرمت ایرانی‌ها در خارج از کشور بستگی مستقیمی به مسائل سیاسی،‌اقتصادی در داخل کشور دارد و ایجاد هر مشکلی بین ایران با کشور‌های دیگر در زندگی این افراد تاثیر مستقیمی دارد.
در این چند سال اخیر تب تحصیل در کشورهای شرق آسیا خیلی تند شده است.

 

از مالزی و هند تا چین
یکی از کسانی که در یکی از موسسات اعزام دانشجو مشاوره می‌دهد اظهار می‌کند: دانشجویانی که به این موسسات مراجعه می‌کنند برای‌شان اعتبار دانشگاه مهم‌تر است،بعد هم هزینه‌های زندگی و تحصیل در انتخاب کشور مقصد اهمیت دارد.

به گفته میترا رفیعی، در بین کشورهای آسیایی، مالزی و هند در سال‌های گذشته طرفدار بیشتری داشتند اما چون دانشجویان در این دانشگاه‌ها اشباع شده‌اند و دانشجویان از زیاد بودن تعداد دانشجویان در دانشگاه‌های هند و مالزی ناراضی هستند،استقبال برای سفر به کشور چین افزایش یافته است. به گفته وی، اکنون چین از نظر هزینه تحصیل و زندگی نسبت به کشورهای دیگر پایین‌تر است و در ضمن 180 تا 200 دانشگاه این کشور از وزارت علوم و تحقیقات مجوز دارند و مدارک‌شان پذیرفته می‌شود. به گفته رفیعی، تحصیل در مقطع دکترا در بهترین دانشگاه‌های چین در 3سال تمام می‌شود، ولی برای پذیرش از سوی دانشگاه‌های خوب کشور هند باید 18 ماه وقت صرف کرد که این مدت طولانی بسیاری از دانشجویان را از سفر منصرف می‌کند. به گفته وی، هزینه زندگی در هرماه در شهرهای بزرگ چین مانند پکن و شانگهای 600 تا 700 دلار و در شهرهای کوچک‌تر 500 دلار است.

رفیعی ادامه می‌دهد: «با توجه به اینکه برای پذیرش در کشورهای آمریکا و کانادا و انگلستان نیاز به مدرک زبان است و هزینه‌های زندگی و تحصیل بالاست بسیاری از متقاضیان از سفر به این کشورها دلسرد می‌شوند و افراد کمی برای تحصیل می‌توانند به این کشورها مهاجرت کنند. کشورهای آلمان و اتریش و نروژ هم بااینکه از نظر هزینه تحصیل تقریبا هزینه‌ای برای دانشجو ندارند اما از نظر هزینه‌های زندگی در مقایسه با کشور هند ومالزی بالاتر هستند،پس دانشجو ترجیح می‌دهد به کشورهای هند ومالزی یا چین سفر کند.» علی عباسپور دانشگاه‌های مالزی را نسبت به دانشگاه‌های دیگر کشورها مناسب‌تر می‌داند و می‌گوید: «دانشگاه‌های مالزی از نظر سطح علمی در رتبه مناسبی هستند و فرهنگ و دین این کشور به کشور ما نزدیک است. این کشور از نظر سیاسی هم رابطه مناسبی با کشور ما دارد و دانشجویان از این نظر در کشورمالزی با مشکلات کمتری روبه‌رو هستند.»

به اعتقاد وی، مشکل دانشگاه‌های مالزی مربوط به تعداد زیاد دانشجویان است. به گفته وی، در دانشگاه‌های مالزی در مقطع دکترا هر 15 دانشجو یک استاد دارند اما در کشور ما این تعداد حدودا 5 نفر است.

به اعتقاد رئیس سابق کمیسیون آموزش، با وجود اینکه کشور چین در بعضی از رشته‌های فنی و مهندسی از کیفیت مناسبی برخوردار است و در دانشگاه‌های این کشور در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، دروس به زبان بین‌المللی تدریس می‌شود اما چون فرهنگ و دین این کشور با ما متفاوت است این استقبال رشد چندانی نخواهد داشت.» علی عباسپور ادامه می‌دهد: «با توجه به محدودیت در سفر به کشورهای اروپایی و آمریکایی و هزینه‌های بالای تحصیل در این کشورها مخصوصا برای مقطع دکترا،‌استقبال برای مهاجرت به کشورهای آسیایی به ویژه مالزی و هند و... ادامه خواهد داشت.»
47301

کد خبر 256173

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام JO ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
    47 2
    یعنی واقعا فکر می کنید تنها دلیل خروج از کشور برای تحصیل با وجود تحمل کلی مشکلات اقتصادی و دوری از خانواده صرفا به دلیل سطح بالاتر دانشگاههای خارج ازایران است؟!!
  • مریم IN ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
    1 0
    خبرآنلاین عزیز!در صورت تمایل بفرمایید تا گزارش مشروحی از وضعیت دانشجویان ایرانی مقیم هند به خصوص دختران دانشجو برایتان تهیه کنم.هرچند برخلاف اظهارات کارشناس شما،سطح علمی دانشگاههای هند بسیار بالاتر از مالزی است اما در هردوی این کشورها وضعیت برخی دانشجویان ایرانی تامل برانگیز است و به نوعی با اوضاع فعلی کشورمان ارتباط تنگاتنگی دارد...

آخرین اخبار