الهام نداف: مراسم اختتامیه ششمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت با حضور اهالی و مدیران سینما و جمع قابل توجهی از مستندسازان برگزار شد.
سیّدمحمد حسینی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی کشور، شفیع آقامحمدیان مدیر جشنواره، جمال شورجه، محمدرضا اصلانی، لوریس چکناواریان، رضا پورحسین، جلیل عرفان منش، علیرضا سجادپور، سیّداحمد میرعلایی، مهدی مسعودشاهی، هاشم میرزاخانی، هدایت الله بهبودی، فرهاد ورهرام، ارد عطارپور، احمد الستی، پژمان لشکری پور و حبیب والی نژاداز حاضران در این مراسم بودند.
قبل از برگزاری این مراسم از مهمانان و حاضران با آش، باقالا، لبو و انار پذیرایی شد.
در ابتدای این مراسم شفیع آقامحمدیان دبیر جشنواره سینما حقیقت با اشاره به این دور از جشنواره گفت: « امسال داوران و منتقدین زیادی آثار مستندسازان را تماشا کردند و از همین جا از همهشان تشکر میکنم چرا که این کار آسانی نیست.»
وی ادامه داد: «رسانههای گروهی و دانشگاهها هم همکاری خوبی با ما داشتند و شبکه مستند هم قول داده است تا تولیدات بیشتری از مستندسازان پخش کنند. در خصوص نشریه روزانه جشنواره سینما حقیقت هم باید بگویم که برای اولین بار روی کیوسک قرار گرفت و اگر آقای حسینی و آقای شمقدری اجازه دهند به صورت ثابت این نشریه هفتگی روی کیوسک مطبوعات قرار بگیرد.»
در ادامه این مراسم جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی در خصوص جایگاه فیلم مستند در سینمای ایارن گفت: « جشنواره سینما حقیقت جزو جوانترین جشنوارههای کشورمان است که رشد مطلوبی داشته و به جایگاه خوبی رسیده است. خوشبخانه جوانان ما به ساخت فیلم مستند ترغیب شدهاند و این اتفاق با کمک جشنواره سینما حقیقت اتفاق افتاده است.»
وی ادامه داد: « فیلمساز مستند باید بتواند کارش را با پشتوانه پژوهشی و با اعتماد پیش ببرد و ما در اداره کل تازهای که تاسیس کردیم به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی کمک میکنیم قبل از اینکه فیلمسازان پلانهایشان را بگیرند، موضوعات را روی کاغذ پخته کند. در مستند، فیلمساز و هنرمند خودش را با موضوعش تطبیق میدهد و برخلاف فیلم داستانی که موضوع در اختیار فیلمساز قرار میگیرد، در واقع اگر مستند مورد توجه جدی قرار بگیرد بهتر میتوانیم سبک زندگی ایرانی- اسلامی را در درون جامعه استخراج کنیم.»
اما یکی دیگر از سخنرانان اختتامیه ششمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. وی درباره برگزاری چنین جشنوارهای اظهار داشت: «خوشبختانه با محدودیتهای مالی این جشنوارهها برگزار میشود تا مقدمهای برای جشنواره فیلم فجر باشد.اگر سینمایی بخواهد نام حقیقت را بر خود بگذارد، جایی جز ایران نخواهد بود. سینمای ایران در مسیر حق و حقیقت گام بر میدارد و ظرفیتهای زیادی در سینمای ایران وجود دارد تا بسیاری از حقایق را به گوش جهانیان برساند.»
حسینی با اشاره به تحریم شدن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «روز گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد را تحریم کردند. در حالی که کار این وزارت با فرهنگ است و این چه معنایی را دارد؟ نشان میدهد همه این چیزها بهانه است و تحمل حرفی که در مقابلشان زده میشود و روشنگری دارد ندارند.»
اما در بخش مسابقه ملی مستند آزاد جایزه سوم و لوح تقدیر به فرهاد ورهرام برای مستند «از آلپ تا دماوند» اهدا شد. جایزه دوم به حمید جعفری برای مستند «ز گفتار دهقان...» و جایزه اول ، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به آرش لاهوتی برای مستند «راننده و روباه» تعلق گرفت.
در بخش مستند اجتماعی لوح تقدیر، دیپلم افتخار جشنواره به ترتیب به محسن استادعلی برای مستند «سکوت» و نوا رضوانی کارگردان «ظغال» اهدا شد. اما تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد احسانی کارگردان مستند «گنبد مینا» تعلق گرفت.
در بخش مستند پرتره دیپلم افتخار و تندیس و جایزه نقدی به ترتیب به فرامرز وکیلی برای مستند «جان مستر» و بکتاش آبتین کارگردان مستند«13 اکتبر 1937» اهدا شد.
در بخش مستند تاریخی دیپلم افتخار به محمدرضا حاجی غلامی برای مستند «زوران» و فرشاد اکتسابی برای فیلم «راز یک مجسمه» و همچنین تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به احسان معصوم کارگردان مستند «شهری که میشناسم» اهدا شد.
لوح تقدیر بخش مستند جنگ به حبیب احمدزاده کارگردان «بهترین مجسمه دنیا» وتندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به رحیم ذبیحی کارگردان «سنگ مزاری برای برادر شهیدم» رسید.
در بخش مستند خانواده لوح تقدیربه فرشید اخلاقی پور برای فیلم «خانواده چند صد نفری» و فائزه عزیزخانی کارگردان «خانه سنگ ندارد»، همچنین دیپلم افتخاربه سیّدحامد نوبری برای فیلم «بی بی تولدت مبارک» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به عبدالله عزیزی برای مستند «نوروز در نئور» رسید.
لوح تقدیر مستندهای دینی و آیینی به شریف اسلامی کارگردان «آخر شاهنامه»، دیپلم افتخاربه ایرج حبشی برای فیلم «دو محراب» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به مهدی زمانپور کیاسری برای مستند «30 سال زندگی با 100 بند» اهدا شد.
در بخش مستند زیست محیطی لوح تقدیربه فتحالله امیری برای فیلم «در جستجوی پلنگ ایرانی»، دیپلم افتخار به میترا روحی منش برای فیلم «حیات» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مازیار مشتاق گوهری برای مستند «پرواز در آب» رسید.
لوح تقدیر مستند سیاسی به سیّداحسان اصغرزاده کارگردان «رویای آمریکایی»، دیپلم افتخاربه محسن خان جهانی برای فیلم «صندلی شماره 257» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به عبدالحمید ارجمند برای مستند « مرگ در دور دست» اهدا شد.
در بخش مستند قوم شناسی لوح تقدیربه امید عبداللهی برای فیلم «بوی بنفشه» وحجت طاهری کارگردان «با یاریها» و دیپلم افتخار به فریدون نجفی برای فیلم « کوچ زودهنگام » تعلق گرفت.
اما در بخش ویژه حمایت از کار (پاسداشت شعار سال) دیپلم افتخار به میثم میرزایی برای فیلم «یک سطر واقعیت» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به ارش کوردسالی کارگردان مستند «نفت آتش خاک» اهدا شد.
در بخش نگین درخشان نیز، لوح تقدیر به شهرزاد پویا و شیرین وحیدی برای مستند «زنان ماهیگیر» و بهروز فرجی برای کارگردانی «از سنیز تا سیراف» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به عبدالعزیز قاسمی برای فیلم «مانگـرو» تعلق گرفت.
در بخش بهترین فیلم کوتاه جشنواره لوح تقدیر «تهیهکنندگان مستند کوتاه آک. آپ. آس» به تهیهکنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و محمدعلی هاشم زهی، دیپلم افتخاربه فریدون نجفی تهیه کننده «دختر بس» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نوا رضوانی تهیه کننده «ظغال» اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم نیمه بلند جشنواره لوح تقدیر به پژمان لشکری پور و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه کنندگان مستند نیمه بلند «از نفس افتادهها»، دیپلم افتخار به عبدالحمید ارجمند تهیه کننده «مجنونی از اسکاندیناوی» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد احسانی تهیه کننده «گنبد مینا» اهدا شد.
دربخش بهترین فیلم بلند جشنواره لوح تقدیر به حمیدرضا تفته تهیه کننده «1030»، دیپلم افتخار به فتح الله امیری تهیه کننده «در جستجوی پلنگ ایرانی» و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به رامتین بالف تهیه کننده «رودخانه لیان» تعلق گرفت.
بهترین تصویربردار رامتین بالف و رشاد بالف تصویربرداران «رودخانه لیان» بهترین صداگذار سارا نصرآبادی صداگذار مستند «1030» بهترین تدوینگر فرشاد اکتسابی تدوینگر «راز یک مجسمه» و بهترین پژوهشگر عبدالحمید ارجمند برای فیلم «راز یک مجسمه» شناخته شدند.
«من مزدور سفید هستم» از ایران به تهیه کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز بهترین مستند بخش بینالملل شناخته شد.
همچنین در اختتامیه ششمین جشنواره سینما حقیقت از دو مستندساز سید حسین صافی و محمدرضا اصلانی تقدیر شد.
57246
نظر شما