این جوان 30 ساله که بخش عمده فعالیت خود را صرف حقوق معلولان و شهروندان ناتوان جسمی کرده‌بود، در دوره تبلیغات خود درباره برنامه‌های خود به رسانه‌ها گفته‌ بود: «من این نگرانی را دارم که نمایندگی کنونی در مجلس قانونگذاری ایالتی منعکس‌کننده دیدگاه‌های بی‌شمار شهروندان ایالت که نیاز به داشتن صدایی در دولت دارند، نباشد.

به گزارش خبرآنلاین، در شماره جدید کتاب هفته «نگاه پنجشنبه» مطالب متنوع و خواندنی منتشر شده است. در پرونده ویژه این شماره چند نکته درباره نقد ماشینیسم و روشنفکر وابسته را از مجید مددی می‌آموزیم. مژگان ایلانلو نگاهی دارد به جایگاه شریعتی در تاریخ معاصر ایران. سید عبدالجواد موسوی هم یادداشتی درباره داریوش شایگان قلمی کرده است با عنوان «نیهیلیسم اشرافی» و از احساس دوگانه‌ای که نسبت او دارد گفته است. هم‌چنین با قلم سید مسعود رضوی فقیه با «آرزوها و آموزش‌های فخرالدین شادمان» آشنا می‌شویم و نقد و نظر سید مجید کمالی را درباره دکتر احمد فردید می‌خوانیم: «فردید خود تنها بود و با وجود انبوه شنوندگانش، در حقیقت مخاطبان اندکی داشت. به بیان دیگر، تفکر او در نسبت با دیگر اندیشمندان وطنی، تفکری نابهنگام بود.» سید رضا علوی هم محذوریت‌های دکتر رضا داوری اردکانی را در عرصه روشنفکری امروز بررسی کرده است. گفت‌وگو با حسن نراقی، نویسنده کتاب جریان‌ساز «جامعه‌شناسی خودمانی» هم از مطالب خواندنی این پرونده است...علاوه بر محسن مطلق که یادداشتی درباره پیروزی مجدد بارک اوباما در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و ناکامی میت رامنی نوشته است، احمد طالبی، امیر جدیدی و علی رنجی‌پور هم در این بخش به موضوعات اجتماعی پرداخته‌اند؛ سرعت غیرمجاز رانندگان خودرو، گرانی شیرخشک و معضل شاسی‌بلند‌سواری!
 

 

در بخشی از یادداشت سید حمید متقی در این شماره می خوانیم: «...سیزن پنجاه و هفتم سریال فتح کاخ سفید داستان‌های فرعی دیگری نیز داشت که به نوبه خود در جذاب‌تر کردن این سریال نقشی مهم را ایفا کردند. در این سریال انتخابات کنگره امریکا نیز مورد توجه ویژه بود. انتخاباتی که هم برای اوباما و هم برای رامنی دارای اهمیت بود. قهرمان فصل پیشین سریال در ابتدای ورود به کاخ سفید در سال 2008 کنگره را به عنوان همراه در کنار خود داشت. دموکرات‌ها در انتخابات 2008 توانسته بودند هم اکثریت مجلس سنا و هم اکثریت مجلس نمایندگان را به دست آورند، اما با گذشت زمان و افزایش نارضایتی‌های اقتصادی شهروندان امریکایی، در انتخابات میان‌دوره‌ای سال 2010 دموکرات‌ها اکثریت مجلس نمایندگان را به رقیب جمهوری‌خواه خود واگذار کرده و نخستین شکست اوباما را در کارنامه‌اش ثبت کردند؛ شکستی که سبب شد در دو سال گذشته همه حرکت‌های اصلاحی رئیس‌جمهور اوباما با چراغ قرمز نمایندگان مجلس مواجه شود. مطمئنا پایان این بخش از داستانک‌های سیزن پنجاه و هفتم برای اوباما زیاد دلچسب نبود و ترکیب کنگره در انتخابات چهارم نوامبر تغییر چندانی نکرد. با این اوضاع به نظر می‌رسد اوباما در چهار سال آینده نیز با بحران‌آفرینی‌ها و چالش‌های رقیب مواجه خواهد بود؛ چالش‌هایی از قبیل بحران مالیات که در این کشور به «صخره مالیات» مشهور شده ‌است؛ بحرانی که در صورت عدم حل آن در ماه آتی موجب کسری بودجه هنگفت و احتمال افزایش میزان آمار بیکاری کشور در سال 2013 خواهد شد.

بنا بر اخبار رسانه‌های ایالات متحده، در انتخابات اخیر برای نخستین بار در طول تاریخ این کشور یک امریکایی ایرانی‌تبار به عضویت مجلس قانونگذاری ایالتی درآمده است. طبق گزارش CCN سیروس حبیب در انتخابات چهارم نوامبر به مجلس قانونگذاری ایالتی ایالت واشنگتن راه یافته ‌است. این امریکایی ایرانی‌تبار که از نعمت بینایی محروم است در دانشگاه ییل امریکا در رشته حقوق تحصیل کرده است.

حبیب در کودکی دچار نوع نادری از بیماری سرطان شد. همین امر هم سبب شد در هشت سالگی از نعمت بینایی محروم شود. وی که در انتخابات اخیر به عنوان نامزد منطقه 48 ایالت واشنگتن از سوی حزب دموکرات برگزیده شده بود، توانست با پیروزی بر رقیب جمهوری‌خواه خود بر کرسی نمایندگی تکیه بزند.

این جوان 30 ساله که بخش عمده فعالیت خود را صرف حقوق معلولان و شهروندان ناتوان جسمی کرده‌بود، در دوره تبلیغات خود درباره برنامه‌های خود به رسانه‌ها گفته‌ بود: «من این نگرانی را دارم که نمایندگی کنونی در مجلس قانونگذاری ایالتی منعکس‌کننده دیدگاه‌های بی‌شمار شهروندان ایالت که نیاز به داشتن صدایی در دولت دارند، نباشد....اصلاح سیستم آموزشی موجب پیشرفت ایالت و همچنین کشور خواهد شد. من با همین انگیزه و نیز ایجاد فرصت برای موفق شدن هر کودک در جامعه پا به این رقابت گذاشته‌ام.»

وی در این گفت‌وگو از برخی بی‌مهری‌ها به کمپین خود به سبب نابینایی خود اشاره و تاکید کرد: «با توجه به توانایی‌های من این تصورات دولتی‌ها اشتباه است و من آن را ثابت خواهم کرد.» با همه این احوال کمپین انتخاباتی حبیب توانست حدود سیصدهزار دلار برای رقابت‌ها جذب کند و به عنوان نخستین ایرانی‌تبار به این کرسی دست یابد.

با نگاهی به گفت‌وگوی این چهره تازه‌وارد میدان سیاست درخواهیم یافت که او تجربه خوبی در تعامل با نهادهای عمومی داشته‌ و معتقد است دولت و نهادهای عمومی می‌توانند در ایجاد فرصت برای شهروندان نقشی اساسی داشته‌ باشند. او در این باره به تجربه خود اشاره کرده و می‌گوید: «اگر اداره خدمات نابینایان نبود من هرگز راه رفتن به کمک عصا را یاد نمی‌گرفتم یا بدون وجود مراکز کتاب برای نابینایان، من هرگز خواندن را نمی‌آموختم و از همه مهم‌تر، بدون سیستم آموزش عمومی قادر به راهیابی به دانشگاه «ییل» نبودم. مادامی که جامعه زمینه‌های رشد را برای همه فراهم می‌کند، امکان دستیابی به موفقیت برای همه وجود خواهد داشت و من به عنوان کسی که از این سیستم خدماتی سود فراوانی برده است، می‌توانم از تجارب خود هنگام نمایندگی استفاده کرده و به همین دلیل شایستگی این سمت را دارا هستم. همچنین به عنوان یک وکیل که همه روزه با کارآفرینان سر و کار دارم از جایگاه ویژه‌ای برای دفاع از سرمایه‌گذاری در نوآوری، آموزش و زیربناهای مورد نیاز ایجاد شغل در آینده برخوردار هستم.»

وی که در بخش حرفه‌ای نیز مدتی در دفتر حقوقی هیلاری کلینتون فعالیت کرده است، بر این باور است که این تجربیات در دفاع بهتر از حقوق شهروندان وی را یاری می‌دهد.

سیروس حبیب از ژانویه سال آینده به سیستم قانونگذاری ایالات متحده وارد می‌شود. شاید این داستانک سیزن پنجاه و هفتم فتح کاخ سفید بسیار کوچک بوده و قهرمان آن در حد چند ثانیه در این مجموعه حضور یافته ‌است، اما باید پذیرفت که به هر صورت به نظر می‌رسد امریکایی‌های ایرانی‌تبار در حال افزایش شعاع فعالیت‌های خود هستند. هیچ بعید نیست که تا چند دهه دیگر در میان مقامات عالی‌رتبه این کشور نیز به نام‌هایی چون سیروس، سعید و... بربخوریم. در دو سیزن اخیر سریال فتح کاخ سفید نیز قهرمان اصلی داستان یک امریکایی کنیایی‌تبار بوده‌است. با این اوصاف به نظر می‌رسد دستگاه دیپلماسی ما باید به تدریج نوع نگاه خود را به کلونی‌های ایرانی خارج از کشور تغییر دهد. هرچند نباید انتظار داشت با توجه به سوگند این افراد برای التزام به منافع کشور میزبان، خارج از این چارچوب رفتار کنند، اما قاعدتا می‌توان برای رسیدن به درک و زبان مشترک درباره مفاهیم چالش‌برانگیز از این چهره‌ها بهره برد. چشم‌پوشی از این ثروت بزرگ در دوره‌ای که بر کشتی دیپلماسی کشور از منجنیق فلک سنگ می‌بارد، مطمئنا دور از درایت است.»

 

ساکنان تهران برای تهیه این شماره و شماره های پیشین و برای اشتراک این نشریه، علاوه بر حضور در نمایشگاه مطبوعات کافی است با شماره های 88557016 الی 20 تماس بگیرید. همچنین این هفته نامه در دکه های روزنامه فروشی و کتابفروشی های معتبر تهران توزیع شده است.

6060

کد خبر 258950

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۳
    0 0
    بعضی ها می روند انگلیسی یاد بگیرند فارسی یادشان می رود آیا واقعا این افراد ظرفیت دو زبان را ندارند؟ مجید دلبندم اون فصل 57 نه سیزن 57

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین