سید حسن موسوی چلک

 

 

زندگی مجردی و استمرار تجرد در هر جامعه ای می تواند تبعات و پیامدهای منفی بر جای بگذارد. یکی از این پیامدهای منفی به این خاطر است که یک برنامه ریزی جدی برای اوقات فراغت جوانان وجود ندارد که می تواند یکی از عوامل مهم درگیری با آسیب های اجتماعی باشد.
از انواع آسیب های پیش روی افراد مجرد می توان به گرایش به مصرف مواد مخدر و روان گردان که معمولاً از سیگار شروع می شود، اشاره کرد. همچنین افزایش تجرد و استمرار تنهایی می تواند زمینه ای برای گرایش به انحرافات اخلاقی باشد. اما بخش مهم دیگری که در این حوزه می توان به آن اشاره کرد، تاخیر در سن ازدواج یا بالارفتن میانگین سن ازدواج است چرا که افراد مجرد همان طور که در فرهنگ عامیانه نیز گفته می شود از مسئولیت پذیری کمتری نسبت به افراد متاهل برخوردارند. در واقع عدم مسئولیت پذیری در قبال خانواده و دیگران می تواند یکی دیگر از پیامدهای اجتماعی تجرد باشد البته این مشمول همه افراد مجرد نیست.
ضمناً اگر افراد مجرد، بیکار نیز باشند، مسائل در این موضوع حادتر می شود به طوری که حتی استمرار بیکاری می تواند زمینه فشارهای روانی را در افراد افزایش دهد لذا زندگی مجردی و بالارفتن فراوانی افراد مجرد در جامعه ای که در آن برای جوانان برنامه ریزی نشود، عوارض منفی و ناگواری را می تواند به دنبال داشته باشد.
توجه داشته باشیم؛ هر دو دختر و پسر در صورت استمرار تجرد در معرض حوادث مختلفی هستند اما طبیعتاً پسران به دلیل این که از آزادی عمل بیشتری برخوردارند معمولاً خطرات آنها را بیشتر تهدید می کند.
مزاحمت های خیابانی، قرار گرفتن در کنار باندهای هنجارشکن، شرکت در پارتی ها و مصرف مشروبات الکلی در این پارتی ها و جشن های مختلط که همگی مثل زنجیر به هم وصل می شوند، از جمله خطراتی است که برخی از پسران مجرد را تهدید می کند.
اما چرا برخی از افراد به زندگی مجردی روی می آورند و از تشکیل زندگی مشترک دوری می کنند؟!
یکی از علت های این مسئله را باید در عدم اطمینان آنان از آینده جست وجو کرد. زیرا افراد به خاطر شرایط اقتصادی و اجتماعی حاکم بر جامعه نوعی ترس از آینده دارند و شرایط را برای ازدواج مناسب نمی بینند، بنابراین از این که بخواهند مسئولیت فرد دیگری را بر عهده بگیرند، فرار می کنند و به نوعی مسئولیت گریز می شوند. زیرا ازدواج نوعی پذیرش نقش جدید است و پذیرش این نقش بستر اقتصادی مناسب و باور ذهنی می خواهد. در واقع دغدغه های ذهنی و اطمینان نداشتن نسبت به آینده از عوامل اصلی بالارفتن سن ازدواج است. به طوری که حتی افرادی که دارای موقعیت شغلی مناسبی هستند به خاطر نگرانی از آینده و احساس عدم امنیت از آینده به سمت زندگی مجردی روی می آورند. آنچه که در بالا اشاره شد بخشی از دغدغه ها ست.

 

کد خبر 259821

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    25 0
    دلیل اصلی تجرد افراد بیکاری گرانی تورم بحران عدم امنیت شغلی نداشتن خانه عدم توانایی در پرداخت اجاره خانه و ... است تا این مشکلات حل نشود مشکل تجرد حل نخواهد شد حالا هی تبلیغ بچه دار شدن کنید!!!!
  • بدون نام IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    14 0
    شاه بیت مقالۀ فوق عبارت " عدم اطمینان از آینده " است و جوان و پیر را در این کشور درگیر کرده است.
  • مجرد GB ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    25 5
    سلام بنده 30 دارم ولی هنوز مجردم چون شرایط ازدواج اصلا غیر ممکنه حقوق بنده ماهی 400 تومانه خونواده پدرم زندگی میکنم یک خانه دو اتاقه با شش نفر بخوای زن بیاری خونه واقعا دیگه نه فقط به زن به خونواده هم ظلم میکنم تو این گرونی هم هر جا بری مهریه بالاست با این حقوق چطوری میشه زن گرفت اجاره خوراک رو میخوام چکار کنم تا حالا یک ریال پسنداز ندارم دولت هم 6 میلیون تسهیلات میده نمیشه بخدا نمیشه من حسابی احساس نیاز میکنم ولی وقتی نمیشه بایستی به گناه کشیده بشم یکی راهنماییم کنه چکار کنم ؟
  • بدون نام US ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    13 5
    دغدغه درستی است و راهکاری هم که در پیش گرفته اند درست است. نمی شود که به طور هردمبیل مثل گذشته خانواده تشکیل داد.
  • بدون نام IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    11 5
    jتوي اين چند سال دولت چه تلاشي كرده تا جوانان ازدواج كنند چرا مسئولافقط شعاراي قشنگ ميدن اخه جوون با كدوم كار با كدوم سرمايه وبا كدوم اميد وانگيزه ازدواج كنه اونايي كه ازدواج كردن اينفدر با مشكلات دست به يقه شدن كه ارزو ميكنن كاش مجرد بودن همه ميتونن شعار قشنگ بدن ولي در عمل...
  • بدون نام IR ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    17 1
    چرا هیچکس به داد جونا نمیرسه همه افسرده و نا امید شدن ،بیکاری ،نبود مسکن باعث تاخیر در ازدواج میشه و این یعنی فاجعه
  • بدون نام US ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    17 0
    دیدگاه نظریه پردازان در رابطه با تجرد اندکی حالت مجرمانه داراد گویی یک مجرد بمب ساعتی است که هرلحظه امکان انفجار آن میرود و تنها راه خنثی کردن آن تأهل است.
  • بدون نام US ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    14 0
    ضمنا این مسائلی که مطرح شد ارتباطی با تیتر نداشت.
  • بدون نام IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    13 1
    عدم اطمینان و اعتماد به شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مملکت از مهمترین عوامل اجتناب ما جوانان از ازدواج است. هر روز یک خروار جدید مشکل اقتصادی و اجتماعی که ریشه بسیاری از آنها در مسایل سیاسی است بر سر ما و خانواده هایمان فرود میاید. آیا در این شرایط می توان بفکر ازدواج افتاد.
  • بیکار IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    15 6
    بیکاری آقا، بیکاری وگرنه کی دوست داره مجرد بمونه. مسئولین به فکر ازدواج فرزندان خود هستند و بعد از آن به حج هم میفرستنشان اما به فکر مردم عادی نیستند، شکم سیر از شکم گشنه خبر ندارد.
  • بدون نام IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    20 12
    در جامعه امروز ایران که سطح آموزش و آگاهی افراد به ویژه زنان افزایش یافته، وقتی شأن انسانی خانم ها و حقوق اولیه آنها تأمین نمی شود، بالا رفتن درصد دختران مجرد طبیعی است، زیرا حتی اگر یک زن در زندگی اجتماعی خود به بالاترین درجات هم برسد، در زندگی خانوادگی یک مرد بی سواد به راحتی می تواند به او امر و نهی کرده و حقوق او را تضییع نماید و جالب این که قانون نیز از این مرد سلطه جو و بی سواد حمایت خواهد کرد!
  • بی نام A1 ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۴
    0 0
    مشکل

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین