در سال 1388 روز 7 آذر، عيد قربان بود ولي نماز عيد قربان در حالي در آن روز به امامت سيد احمد خاتمي اقامه شد که معمولا طبق روال، اقامه آن بر عهده هاشمي رفسنجاني بود.در آن سال با بروز جريانات بعد از انتخابات رياست جمهوري دهم، اين سوال پرسيده ميشد که آيا رئيس مجلس خبرگان وقت، هاشمي رفسنجاني ديگر خطبه اي نخواهد خواند؟ با غيبت رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در نماز عيد قربان 1388امسال عدد غيبتهاي هاشمي رفسنجاني در پشت تريبون نمازهاي کشور به 150 روز ميرسد. پيش از آن رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه نماز جمعه را اجتماع حساسي عنوان کرده بود.
بعد از انتخابات 22 خرداد آيت الله هاشمي رفسنجاني با تاخير در نماز جمعه تاريخ 26 تير ماه 1388 پشت تريبون نماز جمعه قرار گرفت. نماز جمعه اي که در تاريخ ايران با استقبال بي نظير مردم رو به رو شد و در همان نماز جمعه بود که رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام پيشنهادهاي ششگانه،«رفع نگرانيهاي مراجع، حرکت در چارچوب قانون، خاتمه حرکت يک جانبه صدا و سيما و برخي از رسانهها، ايجاد فرصت ابراز ديگر ديدگاهها، آزادي دستگيرشدگان، دلجويي از خانوادههاي آسيب ديده حوادث اخير و خاتمه برخورد امنيتي با رسانهها» براي برون رفت از وضعيت بحراني بعد از انتخابات و جلوگيري از اوج گسترش نارضايتيها ارائه داد. علي رغم دلسوزيهاي هاشمي رفسنجاني، متاسفانه نه تنها هيچ کدام از راهکارهاي شش گانه مورد توجه دولتمردان قرار نگرفت بلکه تنها تريبون هاشمي رفسنجاني که اميدي براي برون رفت و باز گشت آرامش به کشور بود از آن گرفته شد.
درآن روزها شنيدهها حکايت از آن داشت که غيبت رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در نماز جمعه به زودي تمام مي شود اما تا امروز که سه سال از آن تاريخ ميگذرد، چنين اتفاقي نيفتاده است.
در سال 1388 بعد از نماز جمعه تاريخي هاشمي رفسنجاني در تيرماه 1388 که برخي آن را با نماز جمعه تاريخي آيت الله طالقاني در سال 58 مقايسه مي کردند، شايعاتي از سوي رسانههاي حامي دولت که زياد نماز جمعه 26 تيرماه به مذاقشان خوش نيامده بود، مبني بر کناره گيري آيت الله هاشمي از حضور در نمازهاي جمعه منتشر کردند که اين شايعات از سوي محسن هاشمي پسر ارشد آيتالله هاشمي رفسنجاني تکذيب شد. محسن هاشمي با شايعه خواندن کناره گيري پدرش گفته بود که: «مانند روال گذشته و ترتيبي که ستاد اقامه نماز تعيين مي کند، آقاي هاشمي در نماز جمعه حضور خواهند داشت.» اما وقتي بعد از بيش از 100 روز، متوليان ستاد اقامه نماز جمعه هنوز نوبت را براي هاشمي رفسنجاني مناسب نديدند، تصميم گرفتند تا حجتالاسلام «کاظم صديقي» را نيز به عنوان پنجمين امام جمعه موقت تهران معرفي کنند.
در همان زمان مسعود مرادي رئيس ستاد اقامه نماز جمعه تهران درباره علت تغييرات امامان جمعه گفته بود «انتخاب ائمه جمعه يک روال ترتيبي دارد مگر اين که موارد استثنايي پيش بيايد و اين روال توسط دفتر رهبري و با نظر خود آقا تعيين ميشود.» با طولاني شدن غيبت آيت الله هاشمي رفسنجاني در پشت تريبون نماز جمعه برخي از شنيدهها حکايت از آن داشت که رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به دليل عدم توجه به راهکارهاي برون رفت از وضعيت بحراني که در نماز جمعه 26 تيرماه مطرح کرد و همچنين جلوگيري از هر گونه درگيريهاي احتمالي قصد قرار گرفتن در پشت تريبون نماز جمعه تهران را ندارد اما اين موضوع مورد تائيد يا تکذيب قرار نگرفت. هاشمي رفسنجاني تا بحال بارها عنوان کرده که به سخنان گفته شده در آن نمازجمعه تاريخي پايبند است و آن سخنان را راهکار خروج کشور از وضعيت نامناسب ميداند.
/2929
نظر شما