ایسنا نوشت: جلد سوم «افسانههای ایرانی» توسط محمد قاسمزاده منتشر شد. قاسمزاده در ادامه تدوین و چاپ «افسانههای ایرانی»، جلد سوم از این مجموعه را از سوی نشر هیرمند منتشر کرد. جلد نخست از این مجموعه سال 86 چاپ شده بود. به گفته او، افسانههای ایرانی موضوعی است که تاکنون کتابهای زیادی بالغ بر 500 عنوان درباره آنها نوشته شده است. برخی از این افسانهها در شهرهای مختلف و با روایتهای متفاوت و ویژه همان منطقه نقل میشود و همین روایتهای مختلف باعث تنوع کتابها در این زمینه شده است. روایتهای مختلف افسانهها در مناطق مختلف باعث شده است که مردم هر منطقه با روایت خود از آن افسانه ارتباط برقرار کنند. قاسمزاده همچنین میگوید: من در این مجموعه سعی کردهام تمام روایتهای موجود از افسانههای ایرانی را تهیه کنم و بر اساس آنها به یک روایت منسجم برسم که برای تمام فارسیزبانها قابل استفاده باشد.
این نویسنده و پژوهشگر در توضیح کارش عنوان میکند: سعی کردهام در این مجموعه افسانههای ایرانی را که بسیار متنوع و متکثر هستند، گردآوری کرده و به گونهای به نگارش درآورم که برای هر مخاطبی قابل فهم باشد. در سرزمین ایران افسانههای زیادی روایت شده که گاه یک افسانه از قوم و شهری به قوم و شهر دیگر متفاوت است. همچنین به زبان و لهجه خاص همان قوم روایت شده است که روایتهای هر قوم بیشتر برای همان قوم قابل درک است و واژگان و اصطلاحات آنها به گونهای نیست که برای همه قابل فهم باشد.
به گزارش ایسنا، مجموعه نامههای عارف قزوینی به کوشش مهدی نورمحمدی تدوین و از سوی نشر نگاه منتشر شده است. این نامهها در سه بخش تدوین شده است؛ بخش نخست این اثر نامههایی را در برمیگیرد که برای نخستینبار منتشر میشوند. بخش دوم در ارتباط با نامههایی است که پیشتر در مجلاتی چون «آینه» و «ارمغان» به چاپ رسیدند. بخش سوم این نامهها نیز 70 سال پیش در کتابی منتشر شدند، اما این کتاب نایاب شده است. علاوه بر گردآوری و تدوین این نامهها، توضیحهایی دربارهی آنها نیز ارایه شده است. همچنین در انتهای کتاب تعدادی عکس و نمونه دستخط عارف به چاپ رسیده است. عارف در این نامهها گریزی به مسایل سیاسی و اجتماعی میزند و در برخی از آنها نام اشخاص سیاسی چون حسن تقیزاده، قوامالسلطنه، وثوق الدوله و رضا خان به میان آمده است. از سوی دیگر، عارف برخی از این نامهها را خطاب به ادیبان همعصر خود چون ملکالشعرای بهار، ایرج میرزا، وحید دستگردی، احمد عارف، فریدالدوله گلگون و غمام همدانی نوشته است، بنابراین با مطالعه این نامهها با دیدگاه عارف دربارهی این شخصیتها نیز آشنا میشویم. این شاعر آزادیخواه مشروطه در این نامهها دردها و تمام حالاتش را به خوبی بیان کرده است و از اوضاع روحی خویش در اواخر عمر سخن میگوید. تاریخ نگارش این نامهها از سال 1301 آغاز میشود و تا سال 1312 ادامه دارد. البته حدود 60 درصد نامهها از سال 1306 تا 1312 نوشته شدهاند.
مهدی نورمحمدی پیشتر کتاب «خاطرات عارف قزوینی به همراه اشعار چاپنشده» را با مقدمه زندهیاد ایرج افشار از سوی نشر سخن منتشر کرده است. در این اثر نوشتههایی است که عارف در سال 1305 در سفری که به لرستان و روستاهای گلزرد و سره بند، آنها را نوشته است.
همچنین مجموعه شعر جدید مانا آقایی، شاعر و مترجم با نام «من یک روز داغ تابستان دنیا آمدم» شامل 37 قطعه شعر کوتاه و بلند از سوی انتشارات بوتیمار راهی بازار کتاب شده است. این مجموعه شعر در 52 صفحه و با قیمت 2900 تومان منتشر شده است. مانا آقایی متولد سال 1352 در بوشهر، فارغالتحصیل رشته ایرانشناسی از دانشگاه اوپسالای سوئد است. او تاکنون چند مجموعه شعر و کتاب پژوهشی منتشر کرده و به عنوان داور با جایزه شعر خبرنگاران و جایزه لیراو همکاری داشته است.
بر اساس این گزارش، مجموعه داستانی از هنرجویان کارگاههای داستاننویسی فیروز زنوزیجلالی که روزهای دوشنبه در سرای اهل قلم برپا میشود، در کتابی با عنوان «دوشنبههای دوستداشتنی» از سوی انتشارات خانه کتاب منتشر شد. ایبنا گزارش داد: کتاب «دوشنبههای دوستداشتنی» دربرگیرنده 22 داستان کوتاه نوشته هنرجویان کلاسهای داستاننویسی زنوزیجلالی است. «تُل» نوشته مریم احدزاده، «فصل شیرین» از اصغر دوستی، «چمدان» اثر زهرا عزیزی، ««قوطیهای سس» از فرحناز علیزاده، «چراغ قوه بابا» نوشته فرزانه مصیبی و «عروسی» اثر نویدا هادیان عنوان برخی از داستانهای این مجموعه هستند. «طعم خون» از اعظم احدی، «قهر و آشتی» نوشته محبوب جنانی، «روخان» اثر فاطمه رحمتی، «هرتا» از مریم سلیمانی و «عزیزم» نوشته داوود ملکی عنوان دیگر داستانهای این مجموعهاند.کتاب مقدمهای به قلم زنوزیجلالی و با عنوان «حرف اول» دارد. وی در این یادداشت به ارایه توضیحاتی درباره کلاسهای داستاننویسی و مسایلی درباره حاشیه این کلاسها پرداخته است. کتاب «دوشنبههای دوستداشتنی» با قیمت چهار هزار تومان راهی بازار کتاب شد.
ساکنان تهران برای تهیه این کتاب ها و هر محصول فرهنگی دیگر، کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.
6060
نظر شما