«ر هبری با این مساله سر و کار دارد که: چه اموری را می خواهم انجام بدهم و مدیریت با این مساله سر و کار دارد که: چگونه می توانم امور معینی را به بهترین شکل به انجام برسانم.»

به گزارش خبرآنلاین،  کتاب تحسین شده و پرفروش «استفان کاوی» با عنوان «هفت عادت مردمان موثر» علاوه بر سایر کشورها، در ایران هم مخاطبان بسیاری پیدا کرده است. این کتاب که از سوی انتشاراتی ها متعددی در کشورمان ترجمه و منتشر شده اکنون جزء کتب پرفروش حوزه مدیریت و موفقیت محسوب می شود.  کتاب او تاکنون به 40 زبان ترجمه شده و بیش از 20 میلیون نسخه در جهان فروش داشته است. نسخه‌ دیجیتالی این اثر پرفروش‌ترین کتاب دیجیتالی غیرداستانی در جهان نام گرفته است.

در ایران نیز ناشرانی چون هامون و پیکان این کتاب را منتشر و بارها تجدید چاپ کرده اند.

 

این کتاب بیش از ‌١٠ سال در فهرست پرفروش ترین کتابهای جهان قرار داشت. مجله فوربس در سال ‌٢٠٠٢ کتاب هفت عادت را یکی از ‌١٠ کتاب موثر مدیریتی در قرن بیستم معرفی کرده است. در سال ‌١٩٩6 مجله تایم او را به عنوان یکی از ‌٢5 آمریکایی تاثیرگذار عنوان کرده است. کتاب هفت عادت به نکات ظریفی می‌پردازد و نیازهای باطنی انسان را پاسخ می‌گوید.
 

اما هفت عادت مردمان موثر، برگرفته از کتاب استفان کاوی، به قرار زیرند:

«عامل بودن، شروع از پایان در ذهن، نخست به اولین ها پرداختن، برنده - برنده اندیشیدن، اول فهمیدن و سپس فهماندن، هم افزایی (سینرژی)، اره تیزکردن (پیشرفت مستمر و فرایندهای پیشرفت)»

 

در این کتاب، هفت عادت یک سیر تحولی را از رشد شخصی (سه عادت اول) تا کار گروهی/ همکاری / ارتباطات (سه عادت بعد) به دوباره سازی همه عادات (عادت هفت) طی می کنند.
در بخشی از کتاب با عنوان «حساب بانکی عاطفی» می خوانیم:

«بگذارید پنج سرمایه ای که حساب بانکی عاطفه را انباشته می سازد نام ببریم:

- درک دیگران: تلاش برای درک واقعی فرد دیگر، شاید یکی از مهم ترین سرمایه های شما و پیش درآمدی برای هر بازگشایی سرمای دیگری باشد.

- توجه به جزئیات:مهربانی ها و محبت های پیش پا افتاده بسیار مهم هستند . بی احترامی ، بی مهری و حتی بی علاقکی باعث کم شدن مقدار قابل توجهی از سرمایه شما خواهد شد . در رابطه با انسانهای دیگر چیزهای کوچک نقش های بزرگی ایفا می کنند.

- تعهد به قول و قرارها: پایبندی به تعهدات و فاداری یا تعهد به قول و قرارها یکی از بزرگترین سرمایه های شخصی است و خلف وعده و یا نادیده انگاشتن تعهدات ضرر هنگفتی به سرمایه شما وارد می سازد.

- تعهد به قول ها و تعهدات: مردم به قول ها و تعهدات دل می بندند، به خصوص به تعهداتی که اساس زندگی آنها را تشکیل می دهد. عدم شفاف سازی انتظارات و توقعات و یکی از دلایل مشکلاتی که در روابط انسان پدیدار می شود، ریشه در نا سازگاری و ابهام در انتظارات مان را دیگران به خوبی فهمیده اند و در جهت عملی شدن آنها با ما همکاری خواهند کرد، شرایط بسیار بدی را در روابط خود با آنان به وجود می آوریم.

- ابراز بزرگواری: بزرگواری و رفتار درست و شایسته موجب اعتماد می شود و اساس سرمایه های دیگر را تشکیل می دهد. بزرگواری شامل صداقت ودرستی هم می شود ، اما ارزشی فراتر از آن دارد.وقتی از حساب بانکی عاطفه تان سرمایه ای کم می کنید ، باید عذر خواهی کنید و این کار را صمیمانه و صادقانه انجام دهید.

*
عادت اول: عامل باشید: اساسی­ترین عادت عامل بودن است. عامل بودن یعنی مسوولیت کار خود را برعهده گرفتن، ملامت نکردن اوضاع و شرایط یا اشخاص، ... نقطه مقابل عامل بودن، واکنشی بودن است. مردمان موثر عاملند، یعنی مسوول هستند و رفتارشان حاصل تصمیم و انتخاب آگاهانه خودشان است.

یکی از بهترین راه­ها برای تشخیص میزان عامل بودن خود این است که ببینیم وقت و انرژی خود را صرف چه چیزهایی می­کنیم. می­توانیم حلقه نگرانی خود را از حلقه چیزهایی که درباره آنها نگرانی بخصوصی نداریم جرا کنیم. با نگاه کردن به موارد درون حلقه نگرانی خود درمی­یابیم که چه چیزهایی بیرون از اختیارمان قرار دارند و در مورد کدام چیزها می­توانیم کاری انجام دهیم. این دسته در دایره کوچکتری بنام حلقه نفوذ قرار می­گیرند. با تمرکز بر این حلقه می­توان آن­را گسترش داد تا جایی که حتی بزرگتر از حلقه نگرانی شود. بدین ترتیب است که همواره به نگرانی­ها پاسخ مناسب خواهیم داد. مهمترین ایده پنهان پشت این عادت این است که در یک شرایط مشخص، چه آن را خوشایند فرض کنیم چه ناخوشایند و طردشده در نظرش بگیریم، ما اجازه انتخاب داریم که چطور با موضوع برخورد کرده و به آن بپردازیم. اگر کسی در خیابان یک بزرگراه به یکباره جلو ما بپیچد، احساس عصبانیت نسبت به شخص خاطی در ما برانگیخته می شود. اما توجه داشته باشیم که این واکنش، خود یک انتخاب است. به استناد کتاب، واکنش بسیار موثرتر، گزینش واکنــش مخالف و بروز عکس العملی برخلاف عادت یا احساس طبیعی است. بااین رویکرد ما می توانیم نسبت به هرچیز منفی، محرکی مثبت نشان دهیم و زندگی شادتر و پرثمرتری داشته باشیم.

 

- شروع از پایان، در ذهن: عادت دوم ما را تمرین می دهد تا پیش بینی کنیم که آینده موضوع موردنظرمان چگونه خواهد بود و یادآور این ضرب المثل قدیمی است که اگر نمی دانید کجا می خواهید بروید، همه راهها شما را به مقصد می رساند. شروع ذهنی از پایان می گوید که آنچه می خواهید بدان برسید را تجسم کنید. آینده تا به امروز ما را به مقصد راهنمایی می کند، چیزی که با کمک نتیجه نهایی ایده آل به آن معنا می بخشیم با تمام مزایا و ویژگیها، مثبت و بدون هرگونه عیب یا ضرری همان چیزی است که در تشریح عادت دوم آمده است. ذهنا از پایان آغاز کنید یعنی به روشنی مقصدتان را بدانید. تا بدانید که می خواهید به کجا برسید.

 

عادت دوم می گوید: برنامه خود را بنویسید و فلسفه و نظام ارزشی خود را تعیین کنید. شعار "رسالت شخصی"personal mission statement خود را در دل و ذهن تان حک کنید. که نوعی «عادت ر هبری» است.

ر هبری با این مساله سر و کار دارد که: چه اموری را می خواهم انجام بدهم و مدیریت با این مساله سر و کار دارد که: چگونه می توانم امور معینی را به بهترین شکل به انجام برسانم.

اغلب به عنوان فرد یا گروه آنقدر به کاری که در دست داریم مشغولیم و می خواهیم از نردبان ترقی بالا رویم که متوجه نمی شویم که از همان نخست نردبان به دیوار نادرست تکیه داشته است.(نداشتن ر هبری)

بیشتر اوقات والدین نیز به جای ر هبری( هدایت و ایجاد هدف و احساس اتحاد خانوادگی) به تله مدیریت (یعنی به جزئیات و کنترل کردن کارایی و قواعد) می افتند.

راه حل بیشتر مشکلات زناشویی هم رهبری بیشتر و مدیریت کمتر است.

برای اینکه هر چه سریعتر اختیار زندگی تان را به دست بگیرید دو راه اساسی وجود دارد:

1- هدفی برای خود تعیین کنید و متعهد شوید که به هدفتان برسید

2- عهدی ببندید و حتما بر سر پیمان خود بایستید

به این ترتیب اختیار زندگیتان را در دست می گیرید و اعتماد به نفس لازم را پیدا می کنید. این اعتماد به نفس ناشی از خویشتن داری و احساس امنیت درونی است. زیرا به شما نشان می دهد که خودتان منشا احساس امنیت خودتانید. و با تمام وجود به اصول و نظام ارزشی خویش پای بندید.حال آنکه منشا احساس امنیت بیشتر افراد دیگرانند. به همین دلیل تا این اندازه از مورد مقایسه گرفتن می هراسند زیرا دارای ذهنیت "کمبود" هستند.

 

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب و هر محصول فرهنگی دیگر (در صورت موجود بودن در بازار) کافی است با شماره 20- 88557016 تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.

6060

 

کد خبر 260304

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مرتضی IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    5 1
    من این کتاب را مطالعه کرده ام.کتاب خوبی است که میتواند راه گشا باشد به شرط پایبند بودن به نکات آن.