رییس مجلس سوال و استیضاح را از حقوق ذاتی نمایندگان دانست و تاکید کرد: در سوال اخیر برخی نمایندگان از رییس جمهور نیز مجلس به تکلیف خود عمل کرد.

به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس با گرامیداشت روز مجلس و تجلیل مقام شهید مدرس، اظهار داشت: در این ایام که تعلق به مجلس دارد یاد شهدای مجلس را گرامی میداریم که این عزیزان عمدتا توسط گروهک تروریستی منافقین به شهادت رسیدند و امروز آمریکا و غرب میزبان این تروریست های بی آبرو هستند.
وی شهید مدرس را نماد نمایندگی مجلس در کشور دانست و افزود: ایشان از شخصیت های استثنایی و چند بعدی بود که امام درباره ایشان فرمود شهید بزرگ ما مرحوم مدرس که القاب برای او کوتاه و کوچک است، ستاره درخشانی بود بر تارک کشوری که از ظلم و جور رضاشاهی تاریک می نمود و تا کسی آن زمان را درک نکرده باشد، ارزش این شخصیت عالی مقام را نمی تواند درک کند. ملت ما مرهون خدمات و فداکاری های او است.
اهم سخنان رییس مجلس را در ادامه بخوانید؛
• در تحلیل این شخصیت بی نظیر تاریخ مجلس می توان به چند مولفه مهم دست یافت که عامل تعالی بخش برای نمایندگی ملت بزرگوار می باشد. نگاه مدرس به دین وسعت داشت و همه عرصه های زندگی بشر را در بر می گرفت این سخن مشهور وی که «منشا سیاست ما دیانت ماست، و دیانت ما عین سیاست ماست و سیاست ما عین دیانت ماست» این تفکر را نشان می دهد. در نظر مدرس فخر ایرانیت به اسلامیت است و می فرماید ایرانی مسلمان باید مسلمان ایرانی باشد. دشمن دیانت، دشمن استقلال ما است.
• مدرس می فرمود عظمت ما در دنیا به قانون اسلام است و بدانید که این قانون است که ما را نگاه می دارد. وای بر ما اگر روزی نسبت به این قانون بی اعتنا شویم، آن روز نه مملکت برای ما می ماند و نه شرافت.
• نکته دوم توجه اساسی مدرس به آبادانی و پیشرفت کشور بود. گرچه در زمانه مدرس در 6 دوره مجلس و 17 سال نمایندگی او، ما در جنگ بین الملل، اشغال و دچار استبداد خشن رضاخانی شد و مساله مبارزه با استعمار و استبداد وظیفه محوری بود که گاه مجبور بود به تنهایی قیام کند؛ اما هیچگاه مساله اساسی کشور که آبادانی و پیشرفت بود را فراموش نمی‌کرد. می فرمود اصل ملک داری این است: تامین العباد و تعمیر البلاد،وظیفه اصلی دولت امنیت و رفاه و عمران و آبادانی است. فرمود امروز احتیاج ما به اقتصاد و توسعه زندگانی از برای عموم فوق العاده است و این از اهم امور است و اگر شب و روز دولت بخواهد کار کند باید در این موضوع کار کند.
• مرحوم مدرس در این راه سیاست روشنی برای آبادانی کشور داشت. حالا امروز ما از آن به سیاست‌های اصل 44 یاد می‌کنیم. او فرمود تجربیات به ما نشان می دهد که دولت نه ملاک خوبی است، نه تاجر خوب و نه مدیر حمل و نقل خوب و هرچه به این کارها دست بزند به ضرر دولت است.
• سیاست او در تدوین بودجه کشور توجه به دو محور است، در دوره سوم مجلس فرمود امروز که برنامه را هیات دولت آورد؛ من دو اصل را تصدیق کردم. یکی اینکه مخارج مملکت حتما باید از داخل مملکت تامین شود و یکی دیگر آنکه باید جلو مخارج اضافی گرفته شود و از طرفی فرمود هر پولی که می خواهند از مردم بگیرند، باید به تصویب مجلس شورای ملی برسد و هرچه هم خرج شود آن هم باید به تصویب مجلس شورا برسد.
• نکته سوم اینکه مدرس در مبارزه با استعمار غرب و شرق جدی بود و بر استقلال ملی در ابعاد مختلف تمرکز فکری و عملی داشت. او درباره قرارداد وثوق الدوله گفت: قرارداد منحوس وثوق الدوله یک سیاست مضر به دیانت اسلام به ضرر سیاست بی طرفی ما بود. کابینه وثوق الدوله خواست ایران را رنگ بدهد. اما ملت ایران نه با رنگ شمال نه جنوب و نه رنگ آخر دنیا موافق نخواهد بود.
• امام می فرمود در مجلس تا وقتی مدرس نبود، مثل این بود که مجلس چیزی نداشت. مثل اینکه محتوا ندارد، مدرس با آن عبای نازک و با آن قبای کرباسی وقتی وارد می شد، مجلس می شد یک مجلس.
• مدرس یک آزادی خواه واقعی ضد استبداد بود که جانش را در همین راه تقدیم ملت نمود. او می فرمود استبداد و مشروطه اصلا با هم مناسبت ندارد که بگویند این بهتر است یا آن. این یک تباینی است و تباین ضد با ضد است و فرمود من در این کشمکش چشم از حیات پوشیده از مرگ باک ندارم و آرزو دارم اگر خونم بریزد فایده ای در حصول آزادی داشته باشد.
• مدرس مجلس را مرکز اصلی تفکر ملی برای هدایت جامعه می دانست و می فرمود مرکز ثقل و نقظه قضا و قدر مملکت ایران مجلس است و فرمود اگر صفتی به مجلس بدهیم مقدس است و در مقابل قدرت مجلس هیچ چیز نمی تواند مقاومت کند. باید ابهت و جلالت و نزاکت مجلس شورا محفوظ باشد. عظمت ملت همان عظمت مجلس است.
• امروز روز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی است که مرحوم مدرس فرمود قانون اساسی رساله عملی دولت ایران است. در قانون اساسی نیز جایگاه مجلس رفیع قرار داده شده و بیش از 50 اصل قانون اساسی مربوط به مجلس است و به تعبیر امام راحل مجلس در راس امور است که سیر حرکت سایر قوا و نظارت بر آنها را برعهده دارد و در این راه، حق سوال و استیضاح دارد و جز حقوق ذاتی مجلس می باشد. در سوال اخیر برخی نمایندگان از رییس جمهور نیز مجلس به تکلیف خود عمل کرد و همانگونه که ملاحظه نمودید رهبر انقلاب این اقدام مجلس را تحسین نمودند که به وظیفه خود عمل نمودند اما ادامه آن را به صلاح نداستند که از فرمایشات و نصایح ایشان سپاسگزاریم.
• صیانت از قانون اساسی که میثاق ملی ماست به رعایت اصل تفکیک قوا زیر نظر ولی امر مسلمین می باشد که امیدواریم با رعایت این مبنا همه تلاش های نمایندگان در جهت رفع مشکلات اساسی و مسائل اقتصادی کشور قرار گیرد.
/29220

کد خبر 261048

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    12 2
    ببخشید نمایندگان وقتی یک سوال از رییس جمهور را نتونستند انجام بدهند چگونه می شه توقع داشت که ایشان را استیضاح کنند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین