نیروی انتظامی در برخورد متهمان نباید از حدود شرعی تجاوز کند. این جمله را فرمانده محترم نیروی انتظامی گفته است. در مراسم صبحگاه یگان‌های انتظامی استان گلستان. علی‌رغم ظاهر ساده و بدیهی جمله، نکته، نکته بسیار ظریف و مهمی است. اگر توصیه‌هایی از این دست جدی گرفته می‌شد بدون شک من و شما که تحت لوای حکومتی اسلامی زندگی می‌کنیم هیچ وقت شاهد فجایعی همانند کهریزک یا قتل ستار بهشتی نبودیم.

تمامی این فجایع نتیجه بی‌اعتنایی به توصیه‌های اخلاقی است. آقای احمدی‌مقدم در ادامه به مساله‌ای مهم‌تر اشاره کرده‌اند: «برای رسیدن به هدف مقدس باید از راه مشروع استفاده کرد». در تکمیل سخن ایشان باید بگویم اصلا آنچه حق را از باطل جدا می‌کند در اکثر قریب به اتفاق موارد همین شیوه احقاق حق است وگرنه هیچ جریان و گروه و حکومتی را نمی‌توان یافت که مدعی عدالت و حق‌طلبی نباشد. همین ساکنان نگونبخت پادگان اشرف را ببینید. آنها هم دم از سیدالشهدا می‌زنند و دعوی اسلام دارند. اما هنوز یادمان نرفته که برای تحقق شعارهایشان در کوچه و خیابان بمب کار می‌گذاشتند و مردم بی‌گناه را به خاک و خون می‌کشیدند و در نهایت رسوایی و وقاحت را به آنجا رساندند که دست دوستی به سوی صدام تکریتی دراز کردند و در پناه هواپیماهای رژیم بعث عراق به خاک کشور خودشان حمله کردند. آنها آنقدر وقیح و دریده بودند که صراحتا می‌گفتند «هدف وسیله را توجیه می‌کند». امروز امریکایی‌ها و انگلیسی‌ها هم مدعی‌اند که می‌خواهند ارزش‌های جامعه مدرن را به همه جای دنیا صادر کنند. پس به خود اجازه می‌دهند که این ارزش‌ها را با توپ و تانک و هواپیما به مردم عراق و افغانستان تحمیل کنند. آیا ما نیز مجازیم همانند آنها رفتار کنیم؟ ما که مدعی پیروی از اسلام ناب هستیم و اغلب قرائت‌های موجود از اسلام را، انحراف از اسلام حقیقی می‌دانیم باید چنین کنیم که دیگران می‌کنند؟ بدون شک خیر. ما خود را پیرو حقیقی اباعبدالله می‌دانیم. پیروان حقیقی اباعبدالله هیچ وقت برای رسیدن به هدف، دست به هر کاری نمی‌زدند. مسلم ابن عقیل را به خاطر دارید؟ اگر مسلم در خانه هانی از پشت پرده به ابن زیاد حمله‌ور می‌شد و آن ملعون را به قتل می‌رساند شاید حادثه کربلا هیچ وقت به وقوع نمی‌پیوست اما او ترجیح داد خودش و خاندان گرامی پیامبر اسلام به قتلگاه بروند ولی فضیلت و شجاعت و جوانمردی و فتوت قربانی نشود. ما دعوی احیای ارزش‌های اصیل و الهی داریم پس نمی‌توانیم در روش از اهریمنان پیروی کنیم. یک نکته دیگر بگویم و خلاص: حتما به یاد دارید که بزرگان ما حتی گذشتن از چراغ قرمز را خلاف شرع اعلام کردند اما آیا این فتوا منجر به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی مردم شد؟ نمی‌خواهم بگویم مردم به گفته‌های بزرگان بی‌اعتنا هستند اما شما هم خوب می‌دانید که صرف صدور فتوا یا توصیه‌های اخلاقی برای جلوگیری از بعضی اعمال غیرشرعی و غیرانسانی کافی نیست. فرمانده نیروی محترم انتظامی کار بسیار خوبی می‌کند که پرسنلش را به رعایت اخلاق و تقوا دعوت می‌کند اما در کنار این باید قوانین سختگیرانه‌ای وضع کند تا نیروهایش بدانند در صورت تخلف مجازات‌های سختی در انتظار آنان است. در واقع قانون باید به کمک اخلاق بیاید تا شاهد جامعه‌ای سالم باشیم. نمونه‌اش برکناری فرمانده پلیس فتی است. اتفاق میمون و مبارکی که می‌تواند طلیعه اتفاق‌های بهتری باشد.
 

کد خبر 261862

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • 2020 IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    17 2
    برای رسیدن به هدف مقدس باید از راه مشروع استفاده کرد این سخن درست است اما در زمان و مکان خودش. در جایی که فاعل یک عمل از خود اراده دارد و خود تصمیم میگیرد این امری بدیهی و پذیرفته شده است اما در جایی مثل نیروی انتظامی که مأمور معذور است و فرمانبری صرف از مافوق قانون محسوب میشود هر عملی که از مادون سربزند نتیجه دستور مافوق است و یا تمرد از دستور، مخلص کلام اینکه: هر اتفاقی که در نیروی انتظامی می افتد نتیجه مستقیم دستور یک مافوق است و یا تمرد یک مادون و عدم کفایت مافوق.
    • بهروز IR ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
      5 0
      در دین اسلام اگر سربازی به دستور فرمانده بی‌گناهی را بکشد، سرباز قصاص می‌شود؛ مگر آن‌که معلوم شود دیوانه بوده. اگر کسی نمی‌داند باید به او یاد داد که به دستور فرمانده نمی‌توان کسی را کشت؛ به دستور فرمانده نمی‌توان گوش کسی را برید. به دستور فرمانده نمی‌توان دست کسی را شکست. حتی به دستور فرمانده نمی‌توان توی گوش کسی زد. مگر این‌که سرباز تردیدی در درستی کار نداشته باشد. مثلاً کسی دارد مردم را به رگبار می‌بندد و به هیچ چیز هم اعتنا ندارد. این‌ها قطعاً آموزش لازم دارد. به هر حال تمرد بهتر از آدم‌کشی است. چون نتیجه‌اش کشته شدن نیست. فوقش زندان است و خلع درجه؛ تازه می‌شود موضوع را به قاضی توضیح داد. قتل گناهی است که حتی اگر جامعه خبر نداشته باشد، خداوند هیچ‌وقت نمی‌بخشد.
  • شکنج IR ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    10 0
    فرمانده پلیس فتی فکر کنم فتا درست تر باشد( فضای تولید وتبادل اطلاعات) شاید هم فیلترینگ تارنمای آنطرفی !!!!
  • بدون نام IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۶
    14 1
    آقای موسوی باور کنید خودش هم می داند که فقط یک شعار تبلیغاتی داده است
  • بدون نام IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۶
    14 0
    چه عجب چهار تا کلمه درست و حسابی در مذمت تفکرات ماکیاولیستی از زبانت شنیدیم. این دفعه خوب بود. در ضمن پلیس فتا صحیح است هر چند آرزویمان فتی بودن آنها باشد.
  • حسین IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۶
    1 6
    مو قشنگ از رضا جون چه خبر؟
  • فيلسوف ساده IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۶
    9 0
    آفرين دقيق گفتي وسربسته. ضمنا ايشون گفتند با متهم درست برخورد كنيد. جدا فرق متهم ومجرم را چرا نمي دانند يكسري؟!
    • بهروز IR ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
      5 0
      دوست من ایشان نگفتند با مجرم می‌شود هر کاری کرد. با مجرم هم فقط و فقط باید متناسب با جرمش رفتار کرد. ممکن است کسی حتی به قصاص محکوم شده باشد. شما باید تا دقایقی دیگر او را اعدام کنید؛ اما حق ندارید یک سیلی اضافه به این محکوم بزنید.
  • بدون نام IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۶
    7 1
    درسته
  • بدون نام US ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۶
    7 1
    شما چطور در مورد همه موضوعات مورد دار. می نویسید ولی نظرات من نوعی را با رعایت همین خط قرمزها نمی گذارید؟
  • بدون نام US ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
    1 4
    آقای موسوی شما می تونستید یک نویسنده ی متعهد باشید الان هم می تونید ...