علی درستکار معتقد است باید ظرفیت مدیران فرهنگی کشور و مردم به گونه‌ای باشد که انجام مناظره بین گروه‌ها و افکار مختلف، به عنوان یک برنامه جاری در رادیو و تلویزیون محسوب شود.

بهناز شیربانی: مناظره که معمولا یکی از برنامه‌های پر طرفدار رادیو و تلویزیون محسوب می‌شود، دارای چارچوب‌های مشخصی است که یکی از آن‌ها چگونگی اجرای آن توسط مجری برنامه است.


بسیاری بر این عقیده‌اند که رعایت عدالت و انصاف یکی از ویژگی‌های اجری این گونه برنامه‌ها است. علی درستکارمجری شناخته شده رادیو وتلویزیون که اجرای برنامه‌های پر بیننده‌ای چون «این شب‌ها» را در کارنامه کاری خود دارد، معتقد است که اگر در مناظره مجری با مراعات عدالت، انصاف و رعایت زمان بحث را مدیریت کند، نتیجه مطلوبی حاصل خواهد شد.

 

علی درستکار مجری رادیو و تلویزیون درباره چگونگی اجرای مناظره‌های تلویزیون گفت: «من تا به امروز تجربه‌ای در اجرای مناظره‌های تلویزیونی نداشته‌ام، اما درباره آن مطالعاتی کرده‌ام. مثلا در مناظره‌های رییس جمهوری امریکا که اصطلاحا به آن debate گفته می‌شود نام مجری برنامه moderator که به اصطلاح (تعدیل کننده) و شاید با کمی اغماض بتوان نام اداره کننده با عدالت و توازن میان دو طرف مناظره کننده را بر آن نهاد، برای آن به کار برد.»

 

به گفته او، «در تلویزیون ایران و پس از انقلاب شاهد مناظره‌های زیادی نبودیم. یکسری از مناظره‌ها مربوط به حوزه اندیشه بود که آن زمان با آیت الله بهشتی و بنی صدر انجام شد و در اذهان مردم به جا مانده است.»


مجری برنامه «نمودار» که از شبکه بازار پخش می ‌شود، خاطرنشان کرد«پس از آن مناظره‌های ریاست جمهوری را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری محمد خاتمی داشتیم که آن مناظره‌ها هم به خوبی طراحی و اداره شد، خصوصا اینکه به تفکیک موضوعات هر بخش اعم از سیاسی، فرهنگی واقتصادی، مجری خاص خود را داشت و با مراعات اصول حرفه‌ای و اخلاقی انجام شد.»


به گفته درستکار، «بعد از آن رسیدیم به دور دوم انتخابات دکتر احمدی‌نژاد و مناظره‌هایی را بین اطراف انتخابات شاهد بودیم.»


این مجری تلویزیون اظهار داشت: «به نظر من مناظره اگر با مراعات اصول، عدالت و انصاف و با مراعات عادلانه زمان اجرا شود، بسیار خوب و شایسته است.»


او ادامه داد: «در امریکا بر‌ترین و حرفه‌ای‌ترین مجریان برای اجرای مناظره‌ها در نظر گرفته می‌شوند و مجری معمولا بر مناظره کنندگان تسلط شخصیتی دارد، اطراف مناظره هم به سلطه او تن می‌دهند. البته مجری دخالتی در بحث نمی‌کند اما مدیریت زمان و کلام و موضوع را در دست دارد. آیا ما هم می‌توانیم در تلویزیون و یا رادیوی خودمان چنین مناظره‌هایی را برگزار کنیم؟ »


درستکار با این حال تاکید کرد: «به نظر من، مجری در اجرای مناظره باید زمان را به خوبی بین اطراف مناظره کننده پایش کند.»


او افزود: «من آرزو می‌کنم که ظرفیت مدیران فرهنگی کشور در رادیو و تلویزیون و نیز ظرفیت مردم به گونه‌ای باشد که انجام مناظره‌ها در موضوعات مختلف و بین افکار و اصناف و گروه‌های مختلف به عنوان برنامه جاری روی آنتن تلویزیون و رادیو جایی داشته باشد. »


مجری برنامه«این شب‌ها» گفت: «انجام مناظره، ورزش مناسبی برای نیل به قدرت تحلیل و فهم رویداد‌ها، ورزش مناسبی برای بیان و به اشتراک گذاشتن فکر و اندیشه و ماست؛ پس نباید واهمه‌ای از برگزاری مناظره داشته باشیم. نباید از این موضوع ترسید که جمله‌ای گفته شود که به کسی بر بخورد و باید شجاعانه مسائل روز و مشکلات جاری را مطرح کرد.»


به گفته درستکار، «برگزاری مناظره باعث طراوت اجتماعی می‌شود. باید فضای انجام مناظره در جامعه باز‌تر از این و تقویت شود. آداب آن را باید آموخت و با کمال سعه صدر نظرات مخالف و موافق در جامعه را باید پذیرفت و فرصت نقد و چکش کاری داد تا همه با هم در مقیاس‌های مختلف و حوزه‌های گوناگون امکان تمرین گفت‌و‌گوهایی هم افزا و سازنده یابیم و نقدپذیر و آموزش پذیر و بالنده‌تر ازاین شویم که هستیم.»

57247

کد خبر 262269

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین