آذرجزایری: این درحالی است که به گفته فریدون برکشلی که بیش از نیمی از عمر خود را در اوپک گذرانده در حال حاضر از میان این سه نامزد معرفی شده نماینده عراق بسیار قوی است و پس از آن نوذری وزیراسبق نفت ایران از تجربه بالایی برخورداراست.
به گفته وی، نماینده عربستان نه تنها از سابقه مدیریتی مناسبی میان اعضای اوپک برخوردار نیست بلکه اخیرا از سوی دولت عربستان بازنشست شده اما مسوولان این کشور سعی دارند این موضوع را پنهان نگه دارند.
درعین حال براساس اظهارات برکشلی، عراق به دلیل 30 سال حضور کمرنگ در اوپک با معرفی کاندید قوی سعی دارد حضور خود را این سازمان پررنگ تر از گذشته کند.ازسویی دیگر شانس نوذری نامزد ایران هم بر تصرف این سمت بالاست. چراکه وی دو دوره مسوولیت در کمیسیون انرژی مجلس ایران و سابقه وزارت برمسند نفت را داشته که این روزمه از نظر مسوولان اوپک کارنامه ای بسیار خوب محسوب می شود.
از سویی دیگر، وزیر نفت اشاره به جلسه وزرای اوپک پشت درهای بسته در چهارشنبه هفته گذشته دارد و تاکید می کند: برای انتخاب دبیرکل باید اعضا بر سر یک نامزد اجماع کنند و بحثهای زیادی پشت درهای بسته برای انتخاب نامزدهای یکی از کشورهای ایران، عراق و عربستان صورت گرفت اما اعضا بر سر هیچ کدام از آنها به توافق نرسیدند.
وی تاکید کرد: دلیل اصلی ابقاء البدری در سمت دبیرکلی همین عدم توافق بوده اما سال آینده بر سر این موضوع مجددا بحث خواهد شد.
بنابراین باید منتظر بود تا دید در سال آینده این تیم بی طرف چه کسی را برتر از دیگر نامزدها معرفی خواهد کرد و البته وزرای عضو این سازمان آن شخص را به عنوان دبیرکل خواهند پذیرفت یا خیر؟
اما آنچه تا کنون از سابقه تاریخی این سازمان مشهود بوده عدم توافق تمام اعضا بر تصرف جایگاه دبیرکلی توسط یک کشور خاص بوده و به نظر می رسد در سال آینده نیز در صورت عدم وجود قانونی مبنی بر پذیرفتن نظر تیم بی طرف و یا تغییر در اساسنامه از اجماع تمام نظر اعضا به بالاترین رای برای رای گیری، داستان دبیرکلی همچنان ادامه داشته باشد.
22139
نظر شما