رئیس مجلس می‌گوید بعید است شورای نگهبان مخالفتی با طرح اصلاح قانون انتخابات داشته باشد.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه همایش «نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری» در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی در خصوص هواپیماهایی که از ایران به مقصد سوریه رفته‌اند و در عراق متوقف می‌شوند، اظهار داشت: این مسئله ربطی به قانون ندارد و مربوط به مراودات دیپلماتیک با کشورها است.
لاریجانی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد عملیاتی شدن بودجه‌ پژوهشی وزارتخانه‌ها گفت: ‌این طور نیست که این بودجه در هیچ کدام از وزارتخانه‌ها عملیاتی نشده باشد. مسائل مختلفی روی بودجه‌ها تاثیر می‌گذارد. ولی باید توجه کرد که وقتی راجع به پژوهش صحبت می‌کنیم ذهن نباید به اعماق بودجه وزارتخانه‌ها متمرکز شود.

اهم صحبت‌های رییس مجلس را به نقل از فارس بخوانید؛
• {در پاسخ به اینکه آیا در صورت تاخیر در ارائه لایحه بودجه، مجلس تنخواه برای دولت تصویب می‌کند یا خیر؟} اگر راهی به ذهن‌تان می‌رسد بفرمایید آن را انجام دهیم. خبر جدیدی از بودجه نداریم.
• دراین خصوص که آیا طرح اصلاح قانون انتخابات توسط شورای نگهبان تائید می‌شود یا خیر، باید از شورای نگهبان سؤال بپرسید. آقایانی که با من صحبت کردند گفتند ما مشکل مهمی در این زمینه نداریم. البته ممکن است در بندهای مختلف ملاحظاتی هم داشته باشند و اگر مشکلی داشته باشد آن را به مجلس برمی‌گرداند.
• {در پاسخ به اینکه اگر شورای نگهبان طرح اصلاح قانون انتخابات را رد کند، آیا مجلس در نظرش اصرار می‌ورزد تا طرح به مجمع تشخیص برود؟} این بستگی به نظر مجلس دارد، ولی بعید می‌دانم اشکال مهمی در کار باشد.
• کمیسیون امنیت ملی گزارشی را در مورد مرگ وبلاگ نویس آماده کرد و موضوع تقریبا روشن است و البته موضوع برای قوه قضائیه هم روشن است.

• استیضاح وزیر که در مجلس مطرح نبوده است و خود وزرا هستند که عزل می‌شوند و ما کسی را استیضاح نکردیم.
• چند قانون مهم در مجلس در مورد مسائل اقتصادی در همین فاصله کم تصویب شده است؛ چندین جلسه وزرای مربوطه در مجلس خواسته شدند و از آنها سؤال شد و جلسات مشترک و غیر علنی هم برای حل مشکلات اقتصادی برگزار کردیم. در یکی از این جلسات بیشتر وقت صرف بررسی موضوع گندم شد تا قیمت گذاری مناسبی صورت بگیرد. همچنین در یکی از جلسات در مورد مسائلی که در مورد ارز به وجود آمد بحث و بررسی کردیم. از سوی دیگر هم چند مصوبه مهم در حوزه اقتصاد داشتیم از جمله آنها در خصوص گام دوم هدفمندی یارانه‌ها بود که ما در مجلس مصلحت ندانستیم که فعلا انجام شود. معنی انجام گام دوم این بود که قیمت آب، برق و گازوئیل چندین برابر شود که ما آن را به مصلحت ندانستیم چرا که با این کار بر مردم فشار می‌آمد.

• ما درآمدهای مربوط به مابه التفاوت نرخ ارز را صرف تولید کشور کردیم و در حال حاضر هم طرح دیگری مطرح است که مربوط به رونق تولید است و مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون صنایع آن را تدوین کردند و در دستور کار مجلس است.

• نباید از مجلس توقع داشته باشیم که در حوزه فرهنگ، سیاست، دیپلماسی و سایر موارد تصمیم نگیرد، یعنی اگر مجلس 5 تصمیم اقتصادی می‌گیرد باید یک تصمیم سیاسی یا اجتماعی هم بگیرد. چرا که مسائل کشور مجزا از هم نیستند و باید مجموعه مسائل را دید. به طور مثال در تصمیم گیری اخیری که مجلس داشت، و دو فوریتی هم بود می‌توانیم بگوییم اقتصادی نبود، اما بعد اقتصادی هم داشت. اگر تصمیمی غلط در کشور گرفته شود و مثلا به مخابرات کشور ضربه بزند، بنیه کشور را ضعیف می‌کند.

• آمریکایی‌ها بسته جدیدی را مطرح نکردند و ایران بسته پیشنهادی مطرح کرد؛ شاید آنها توهم پیدا کردند. البته کار آنها بیشتر جنبه منفی دارد، با وجود اینکه در رسانه‌ها می‌گویند ما آماده مذاکره هستیم، اما در جلسات تا آنجایی که ما اطلاع داریم نقش ایجابی نداشتند و این خودش یک رفتار فریبکارانه است که آنها دنبال می‌کنند.
/29220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 264421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =