سید حسن موسوی چلک

 در تمام جوامع به آیین ها و مناسک توجه می شود. کشور ما هم از این قضیه مستثنی نبوده و نخواهد بود. یکی از این آیین ها مربوط به شب یلدا(شب چله) که بلندترین شب سال است، مربوط می شود.

شب نشینی با اعضاء خانواده در این شب معمول است و مرسوم. قصه گویی، حافظ خوانی،شاهنامه خوانی و ... در میان اقوام مختلف ایرانی بازارش داغ داغ است. از مدت ها قبل برای هر چه باشکوه تر برگزار شدن این شب برنامه ریزی می کنند. خرید هندوانه، انار، آجیل شب چله و ... بازار کاسب ها را هم داغ می کند و صندوق های شان را پر و جیب مردم را خالی.

اما در کنار همه این موارد در این شب «گفتگو» میان اعضای خانواده بیش از همه به چشم می آید. فرهنگ گفتگو که در حال حاضر در خانواده فقط سوسو میزند و در حال خاموش شدن است. فرهنگی که نبودش خیلی مشکلات را افزایش می دهد. سوء ظن ها، سوء تفاهم ها، کاهش صمیمیت، سردی در روابط میان اعضای خانواده، عدم طرح مسایل و مشکلات اعضای خانواده به یکدیگر، دوری عاطفی، ایجاد تعارض در روابط و ... حاصل عدم گفتگو است. گرچه برای گفتگو باید آداب و مهارت گفتگو را بیاموزیم تا خدای ناکرده با بد صحبت کردن و ... کار را خراب تر نکنیم.

سه فصل از کتاب مددکاری اجتماعی کار با فرد(2)نگارنده که به چاپ رسیده، شاید بتواند دراین زمینه به شما کمک کند.

45234

کد خبر 264471

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • █ م.ج █ IR ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۸
    1 0
    عالی و چه بهتر کمی انصاف و نظارت بر قیمتها که یه شب اقوام و فامیل دور هم جمع میشن بتونن خود میوه رو بخورن نه ازش تعریف کنن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین