رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به کم شدن سالانه یک متر از حجم آب زیرزمینی کشور گفت: «اگر مدیر با جسارت و پرجرأتی وجود داشته باشد، باید دستور دهد تا کف شکنی ممنوع شود. چرا که با کف شکنی نمی‌توان به کشاورزی ادامه داد.»

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بازرسی کل کشور؛ حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی با تأکید بر حمایت سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نهاد ناظر از بخش کشاورزی کشور گفت: «باید هر چه سریع‌تر الگوی کشت و الگوی مصرف در زمینه تولیدات کشاورزی را تغییر داده و با اصلاح آبیاری، قدم در مسیری بگذاریم که بتوانیم پاسخ نسل آینده را بدهیم. چه این‌که آینده کشور را نمی‌توان با واردات اداره کرد.»

وی که در جمع اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران، نمایندگان اعضاء استانی اتاق، رؤسای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان‌ها و رؤسای تشکل‌های کشاورزی کشور سخن می‌گفت، ضمن اشاره به حضورش در اتاق‌های بازرگانی استان‌های مختلف کشور و لزوم گفت‌وگوی مسوولان با فعالان اقتصادی گفت: «کسانی که معتقد بودند تحریم کاغذ پاره‌ای بیش نیست و تدبیر لازم را در مواجهه با آن نیندیشیدند، اکنون که کشور دچار مشکل شده است باید پاسخگو باشند.»

 

اگر تدبیر لازم را در مصرف آب نیندیشیم، با مشکلات تاریخی و فراتاریخی روبرو خواهیم شد
رییس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحران کم آبی در ایران و مشکلات استان‌هایی نظیر اصفهان و کرمان گفت: «امروزه به علت کم شدن حجم ذخائر آب زیرزمینی کشور که آن هم ناشی از دادن مجوزهای بی‌رویه برای حفر چاه بوده است، با بحرانی مواجهیم که اگر تدبیر لازم را نیندیشیم، با مشکلات تاریخی و فراتاریخی روبرو خواهیم شد.»

پورمحمدی کاشت برنج با استفاده از آب زاینده رود را یکی دیگر از مسائلی دانست که مسبب مشکل کم آبی در اصفهان شده است، افزود: «چه دلیلی دارد که ما آب زاینده رود که همچون طلا برای ما مهم است، صرف برنج کاری در منطقه‌ای کنیم که سابقه‌ای کمتر از چهل سال کشت برنج در منطقه دارد.»

وی با اشاره به چند برابر شدن زمین‌های زیر کشت محصولات کشاورزی در چهل سال اخیر گفت: «زمانی که تولیدات کشاورزی ما هشت تا ده برابر بیشتر می‌شود، ما باید برای عدم وقوع بحران آبی، الگوی مصرف خود را تغییر دهیم.»

 

نمی‌توان با شرایط حاضر، سد گتوند به فعالیت ادامه دهد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اذعان به اولویت بخشیدن به بازرسی‌های معطوف به حوزه محیط زیست در سازمان تحت امرش افزود: «در سازمان بازرسی کل کشور، در حوزه محیط زیست و مسائلی نظیر آب، حساسیت به خرج می‌دهیم. آخرین تصمیم سازمان در این حوزه نیز مربوط به تخلیه آب سد گتوند و تغییر کاربری سد است که بر اساس ساعت‌ها کارشناسی نتیجه‌گیری شده است.»

وی با اشاره به صرف 2000 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت سد گتوند و همچنین کار صدها متخصص در سه دولت بر روی این سد و عدم توجه آن‌ها به مشکلاتی که سد ایجاد می‌کند گفت: «در سازمان بازرسی کل کشور با کارشناسی‌هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که نمی‌توان با شرایط حاضر سد گتوند به فعالیت ادامه دهد و من با مد نظر قرار دادن قانون و کار کارشناسی این تصمیم را ابلاغ کرده‌ایم و پای آن هم ایستاده‌ایم.»

پورمحمدی با ذکر اقدامات سازمان بازرسی کل کشور پس از ابلاغ این تصمیم گفت: «600000 از اراضی زیر کشت در این مناطق وجود دارد که با چند بار آبیاری شدن با آب شور، تبدیل به نمک زار می‌شود و ما این مساله را به وزارت جهاد کشاورزی گزارش داده‌ایم که یا باید در این فصل آبی، سد را تخلیه کنند یا باید فکری به حال کشاورزی منطقه کنند.»

 

سازمان بازرسی با حفر چاه در طرح فدک مخالف است
پورمحمدی با اشاره به این نکته که هر چه زودتر باید نقشه جامع زیست محیطی هر استان با توجه به وضعیت کشاورزی، صنعت و آب طراحی شود افزود: «من و همکارانم در سازمان بازرسی کل کشور درگیر یک چالش بزرگ در حوزه آب کشور هستیم. اما ما نباید در این مسیر تنها بمانیم و شما به عنوان فعالان بخش کشاورزی کشور باید ما را یاری کنید.چون که ما هم باید با طرح فدک مبارزه کنیم، هم باید با حفر چاه‌های غیر قانونی مبارزه کنیم و هم باید با اقدامات غیر قانونی در حوزه زیست محیطی مبارزه کنیم.»

وی با غیرکارشناسی خواندن سه مصوبه مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: «شما باید با صدای بلند مخالفت خود را با رسمی کردن حفر چاه‌های غیر مجاز اعلام کنید. کاری که ما آن را انجام داده‌ایم و به بازرسان کل استان‌ها دستور داده‌ایم هر استانداری در راستای اجرای طرح فدک، مجوز حفر چاه بدهد،در چارچوب تخلف از قانون پرونده‌اش به دادگاه ارجاع شود.»

 

باید در اقتصاد کشاورزی ما تحول پدید آید
پورمحمدی با انتقاد از صنعتگران، تولیدکنندگان و کشاورزان که به تسهیلات بانکی وابستگی دارند گفت: «همه فعالان اقتصادی ما در همه حوزه‌ها می‌خواهند از تسهیلات بانکی استفاده کنند. البته ما هم از آنان در برابر سیستم بانکی حمایت می‌کنیم. اما نباید این پیش فرض وجود داشته باشد که همه اقدامات و کارها را باید با وام و تسهیلات بانکی به نتیجه رساند. نتیجه این وضعیت همین می‌شود که امروز با انبوهی از معوقات بانکی روبرو هستیم. البته این سخن که ما 300 نفر داریم که پول‌ها را گرفته‌اند و پس نداده‌اند، سخن درستی نیست. عدد و رقم خیلی بالاتر از این‌ها است و ما تا عمق روستاهایمان تسهیلات داده‌ایم و اکنون نمی‌توانیم پول‌ها را پس بگیریم.»

وی با تأکید بر اصلاح این چرخه معیوب گفت: «علاوه بر این باید رفتار کشاورزی ما و همچنین الگوی مصرف ما نیز تغییر پیدا کند تا این‌که در اقتصاد کشاورزی ما تحول پدید آید.»

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به معضل دریاچه ارومیه گفت: «ما در مورد این معضل زیست محیطی نیز با اساتید دانشگاه ارومیه، متخصصین امر و مسوولان محلی جلسه داشته‌ایم و به این جمع بندی رسیده‌ایم که وجود 18 هزار حلقه چاه غیر مجاز و نیز الگوی مصرف بد آب در استان آذربایجان غربی از دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه است»

وی با نقد طرح‌هایی نظیر انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه افزود: «گاهی اوقات حرف‌های عجیبی زده می‌شود و البته این‌گونه حرف‌ها و عمل‌های غیرکارشناسی نباید ما را مأیوس کند، بلکه باید تفکر و تعقل را در دستور کار قرار دهیم و با برنامه‌ریزی مدون، اصلاح امور را پیگیری کنیم.»

 

باید الگوی کشت و الگوی مصرف در زمینه تولیدات کشاورزی را تغییر دهیم

پورمحمدی با اشاره به پیگیری مسائل مربوط به کشاورزی اعم از گندم، دام و طیور از سوی سازمان بازرسی کل کشور افزود: «ما در زمینه مسائل کشاورزی نیازمند اراده‌ای فرادولتی هستیم. چرا که حل مشکلات این حوزه فراتر از دولت و مجلس است و شما به عنوان پیش‌قراولان بخش کشاورزی باید پیشگام اصلاح امور در این حوزه نیز بشوید. چه این‌که قانون‌گذار نیز برای شما به عنوان اعضاء اتاق بازرگانی ایران، جایگاه قانونی قائل است. در این مسیر نهادهایی نظیر سازمان بازرسی کل کشور نیز از شما حمایت خواهند کرد. اما باید بدانید که برای رفع موانع بخش کشاورزی باید مطالعه زیاد، اصلاح روش‌ها و همفکری در دستور کار شما باشد.»

پورمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کم شدن سالانه یک متر از حجم آب زیرزمینی کشور گفت: «اگر دقیق و کارشناسی شده به این موضوع بنگریم و البته اگر مدیر با جسارت و پرجرأتی وجود داشته باشد، باید دستور دهد تا کف شکنی ممنوع شود. چرا که با کف شکنی نمی‌توان به کشاورزی ادامه داد، چرا که استفاده بیش از حد مجاز از ذخائر زیر سطحی، به هیچ وجه منطقی نیست و برای آینده کشور مضر است.»

وی در پایان با تأکید بر حمایت سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نهاد ناظر از بخش کشاورزی کشور گفت: «باید هر چه سریع‌تر الگوی کشت و الگوی مصرف در زمینه تولیدات کشاورزی را تغییر داده و با اصلاح آبیاری، قدم در مسیری بگذاریم که بتوانیم پاسخ نسل آینده را بدهیم. چه این‌که آینده کشور را نمی‌توان با واردات اداره کرد.»

4747

کد خبر 265974

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    198 5
    نشستم پای کامپیوتر و از شدت غصه گریه می کنم.چقدر کارشناسان هشدار دادند مقاله ها نوشتند عکس ها انداختند...اما طبق روال معمول کو گوش شنوا....
    • بدون نام US ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
      34 0
      2000 میلیارد تومن! مقصر بر باد دادن پول ملت کیست؟
  • محمدرضا.ع IR ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    21 0
    معصومیت از دست رفته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • مهدی IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    9 0
    سوای اینکه نسبت به شخص ایشون هم، چون تو همین دولت مسئولیت داشتند و زمانی رفیق گرمابه و گلستان بودن اصلا نباید روی آینده حساب کرد و صرف نظر از تحرکات تبلیغاتی چند وقت اخیرشون، از نظر علمی و فنی کاملا حرفاشون درسته...خصوصا در خصوص سفره های آب زیرزمینی که همه ما باید تبعات سنگینش رو در آینده نزدیک پس بدیم...اینقدر عادت کردیم همه چیز رو تو این مملکت لاپوشونی کنیم فکر میکنیم این هم خودش درست میشه ولی میزنه بیرون یه روز...اونهم بد فرم و دیگه برای جبرانش باید سال ها به انتظار نشست، البته اگر روند مصرف درست بشه!!!
  • بدون نام IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    16 0
    وای بر آینده ما و بچه های ما
  • بدون نام IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    17 0
    "صرف 2000 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت سد گتوند و .... نمی‌توان با شرایط حاضر سد گتوند به فعالیت ادامه دهد" "غیرکارشناسی خواندن سه مصوبه مجلس شورای اسلامی " فریادددددددددددددد : یکی میتونه بگه اینجا چه خبره؟؟؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    9 0
    حال با ایده دهنده طراح و ... این سد چه کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • سلطانزاده IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    19 1
    آقای پور محمدی سلام به فرمایش خودتان سد گتوند طی سه دوره دولت به سر انجام رسیده موقع تشکیل و شروع احداث کجا بودید.
  • بدون نام IR ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    12 0
    اونهایی که تو روستاها هستند میدونند که چه مشکل کم آبی شدیدی بخاطر حفر چاهها چه مجاز و چه غیر مجاز بوجود آومده، امیدوارم حرف رئیس سازمان بازرسی رو جدی بگیرند
  • بدون نام IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    9 0
    بازم بی تدبیری ودودشدن هزینه ها .آخ
  • ارومیه IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    13 2
    هزار دریغ و درد که زیبا دریاچه ام را کفن پوش کردند...
  • بدون نام IR ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    9 5
    با سلام بایستی خدمت آقای پورمحمدی عرض کنم قدمت برنجکاری در منطقه لنجان از شهرستان های استان اصفهان خیلی بیشتر از چیزی ست که شما می فرمائید. و باید اضافه کنم که این برنج مرغوبترین برنج ایران هست و دلیل کم آبی اصفهان هم برنج کاری نیست بلکه وجود کارخانه بزرگ ذوب آهن است که دودش باید برای ما لنجونی ها باشه، موقعیت کاری و پولش برای ...
  • بدون نام IR ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    18 0
    هر چی فکر میکنم که از یه سد چه استفاده دیگه ای میشه کرد متوجه نمیشم!
    • بنده خدا IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
      10 1
      اين اولين سد از اين نوع نيست در ايران اين گونه سدها معمولا مي شود زيستگاه پرندگان يا ابشخور چهارپايان با هزينه چند هزار ميلياردي !!! اگه خوش شانس باشن بدرد پرورش ماهي هم مي خوره
  • محمد IR ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    14 1
    مگه سد کربری دیگه ای هم جز جمع کردن آب دارد؟!!!!1
  • امیر IR ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    11 0
    حرفی بود کهسال ها منتظر شنیدنش بودیم. بطور مثال در 1342 حفررچاه در شهرستان جهرم ممنوع شده بود و تا اندکی پس از انقلاب این امر ممنوع بود... اما تا 2سال پیش آماری که دادند،مجوز 10هزار حلقه چاه در این مدت و حداقل 10 تا 15هزار حلقه چاه غیرقانونی بود... در جهرمی که 40سال پیش عمق آب در کمتر از 10 متری بود الان تا 300 متر هم رسیده! این فاجعه است
  • بدون نام IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    7 0
    عزيزم كارشناسان سازمان اب، سازمان زمين شناسي كشور، سازمان زيست محيطي درمورد اين امر بارها هشدار دادند مديريت چند پاره اب، عدم قاطيعت قوه قضائيه با دارندگان چاههاي غير مجاز ،عدم نظارت يك سازمان بيروني بر كار وزارت نيرو و جهاد كه خود مسئول تامين اب هستند درحوضه اب (سازمانهائي كه وظيفه اصلي شان تامين ابست نمي توانند ناظران و حافظان خوبي براي منابع ابي كشور باشند با انكه كارشناسان اگاه و متخصصي نيز دارند) عدم اشراف كامل مسئولان بروضعيت نگران كننده آبهاي زير زميني عدم وجود قوانين درست درحوضه استفاده از اب و.... از دلايل اصلي وضعيت هشدار دهنده ابهاي زير زميني كشور است.
  • كارشناس محيط زيست IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    6 2
    توجه مقام محترم بازرسي را به اين مورد معطوف مينمايم كه احداث اين سد با تائيد گزارش ارزيابي اثرات زيستمحيطي ابتدا در استاني كه سد در آن واقع است و بعد دفتر تخصصي ارزيابي محيط زيست اجرا گرديده و مطالعه و تنظيم اين گزارش حداقل 500 ميليون تومان صرف اعتبار داشته. در اين گزارش اثرات فرهنگي و تاريخي و هيدرولو‍ژي و زيستي و فيزيكي توجه شده. و راهكار بررسي درست موضوع اين است كه به دفتر ارزيابي زيستمحيطي سازمان محيط زيست مراجعه فرماييد و مشاور تهيه كننده گزارش و نحوه تائيد گزارش را بازخواست كنيد. اكنون اگر طرح متوقف شود ضرر و زيان اقتصادي در بر دارد و با هزينه آن ميشد 2000 وام 10 ميليوني بلاعوض به جوانان بدهيدو شاخص توسعه انساني مان 2 نمره بالا برود.
  • شناس IR ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    1 0
    اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی خیلی خوب میتونه این معضلات بخش کشاورزی وآب رو برطرف کنه به شرطی دولتی ها دخالت بیجا وهدف دار نکنند.البته هر چند بخش کشاورزی اتاق ایران هم از همین نیروهای دولتی وزارت کشاورزی (مدیران بازنشسته دولتهای قبل)تشکیل شده ،که باید اصلاح شود.
  • امیر IR ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    0 2
    خیلی خوبه که سازمان بازرسی در کنترل ونظارت بخش کشاورزی هم کار میکنه ،ولی اینقدر ما در این بخش گسترده مشکل داریم که باید این سازمان خیلی تلاش کنه
  • اصغر IR ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    4 0
    آخه حاج آقا اين سد بر اساس تائيد مشاوران به اصطلاح مورد تائيد و بزرگان گزارش ارزيابي زيستمحيطي اش تهيه و بعد از تائيد در دفتر ارزيابي سازمان حفاظت محيط زيست شروع به احداث نموده. حداقل 500 ميليون بابت 300 صفحه گزارش صرف شده. بهتر است يك تيم بفرستيد دفتر ارزيابي محيط زيست و عوامل تائيد كننده اين گزارش و مشاور و توجيهات و روند تائيد گزارش را بررسي نماييد. حداقل 20000نفرساعت بررسي كارشناسي توسط درجات دكتري شده. به اين راحتي كه نميشود همه چيز را متوقف نمود. اگر آثار باستاني زير آب ميرود به راحتي مشاور را ميتوانيد بازخواست و درخواست غرامت به دليل گزارش نادرست بفرماييد و خلع درجه مشاور نماييد. در كل هر چيزي راهكار قانوني مشخصي دارد و بايد از راهش وارد شد.
  • بدون نام US ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    9 0
    قراره چه کسی جوابگو این فاجعه باشد؟؟؟ با 2000 میلیارد تومان چه کارهای البته در کشور خودمان نه بابت آبادی و بذل و بخشش ها می شد انجام داد .اقایان مدیریت جهانی جوبگو این سرمایه ملی باشند؟؟
  • بدون نام IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    6 0
    این حرف های را مثلا باید رییس محیط زیست کشور وزیر کشاورزی رییس جهاد کشاورزی یا ... می گفتند و می دانستند حالا کار به سازمان بازرسی که رسیده یعنی خلافی روی داده و چون خلاف روی داده باید چه کار کرد؟
  • علیرضا IR ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    0 0
    بنده در همان مقطع کارمند وزارت نیرو بودم.یادم هست مدیر عامل وقت آب و برق خوزستان میگفت تمام مردم روستاهای اطراف سد دائما به دفتر کارم میان و مدعی هستند که سالهاست دارن نمک مورد نیازشون را از دریاچه کنونی سد تامین میکنن و از ما می خواستن که ساخت این سد رو متوقف کنیم.ولی وزارت نیرو و استاندار و تعدادی نماینده استان و مشاور طرح مصر به ساختن سد هستند.البته قرارگاه خاتم هم بعنوان پیمانکار سد بی تقصیر نیست زیرا مردم منطقه همیشه به عوامل اجرائی پیمانکار راجع به مشکلات شوری آب پشت سد پس از آبگیری تذکر میدادن.حال بایستی پرسید چه برخوردی با عوامل این بی مبالاتی صورت خواهد گرفت.آقای پورمحمدی تو را به آن لباس مقدس روحانیت این پرونده را پیگیری و مسببین آن را به مردم معرفی کن.اگر ......
  • م م IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۰
    0 1
    مهم نیست الان کاری هست که شده فقط یه 2000 میلیارد دیگه هزینه کنید تا اب رو خالی کنید با تشکر
  • بی نام IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    1 0
    از هر جای ضرر که برگردیم منفعته لطفا الان که زمینه مساعد است کار را به اهل فن بسپارید تا پشیمانی بعدی نداشته باشد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین