سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه غیرعلنی صبح امروز نمایندگان مجلس با جمعی از مسئولان دولتی را تشریح کرد.

عبدالرضا مصری که بعد از جلسه غیرعلنی مجلس با حضور چند تن از نمایندگان دولت در خصوص لایحه بودجه 92 در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهار کرد: این جلسه بنا به درخواست نمایندگان و تصویب هیات رییسه مجلس برگزار شد تا بودجه 92 بر اساس اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کرده‌اند، تدوین شود. لذا بنا شد مجلس جلسه غیرعلنی داشته باشد و بر اساس آن امروز آقایان ممبینی و کردبچه از دولت، دکتر قاسمی از مرکز پژوهش‌ها و مهندس باهنر نایب رییس مجلس سخنانی را در ارتباط با بودجه 92 مطرح کردند.
وی اضافه کرد: آقای قاسمی در این جلسه مسائل کلی راجع به جدول‌های بودجه را مطرح کرد و گفت که اصولا باید جداول به نحوی باشد که هر چیز یک ردیف داشته باشد و این موضوع باید در بودجه آینده اصلاح شود. تاکید دیگر ایشان این بود که بودجه محلی برای قانونگذاری جدید نباشد و تغییراتی نسبت به قوانین دائمی در آن ایجاد نشود. رعایت احکام برنامه و سیاست‌های ابلاغی رهبری به عنوان مبنای بودجه‌ریزی 92 نیز از دیگر محورهای سخنان نماینده مرکز پژوهش‌ها بود.
گزیده اظهارات سخنگوی هیات رئیسه مجلس در ادامه به نقل از ایسنا می آید:
• آقای کردبچه مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور، سخنان خود راجع به افزایش درآمدها در بودجه و کاهش هزینه‌ها سخن گفتند و آقای ممبینی معاون بودجه‌ای معاونت برنامه‌ریزی، نیز گزارش کلی 9 ماهه اول سال 91 را از حیث تحقق درآمدها،‌ هزینه‌های جاری و عمرانی و میزان تخصیص‌ها مطرح کردند و گفتند که تا پایان سال کل هزینه‌های جاری صددرصد تامین شده است. البته در سقفی که دولت بازنگری کرده، نه در سقف بودجه.
• آقای باهنر در مورد اثرات هدفمندی یارانه‌ها و بحث‌های اخیر سخن گفتند و تقریبا نیمی از زمان جلسه غیرعلنی به بحث یارانه‌ها اختصاص یافت و اینکه اگر قرار است درباره اجرای قانون هدفمندسازی به مردم مطلبی گفته شود، باید از دو طرف سکه اطلاع‌رسانی شود.‌ اینکه بگوییم مبلغی به مردم می‌دهیم ولی هزینه‌های ایجاد شده را توضیح ندهیم، ممکن است مردم را سردرگم کند.
• آقای مصباحی‌مقدم، ابوترابی و توکلی نیز بحث‌های مفصلی را مطرح کردن.د از جمله آقای توکلی بحث معوقات بانکی را داشتند و جدولی ارائه کردند که از سال 84 تا 90، معوقات بانکی سیر صعودی و رو به افزایش داشته است. این در حالی است که مجلس بنا به پیشنهاد دولت به بانک‌ها اختیار داده که بتوانند از محل وثیقه‌های وام‌گیرندگان و سایر منابع معوقات را نقض کنند.
• بحث دیگر مطرح شده در جلسه غیرعلنی این بود که حرف‌هایی نزنیم که ایجاد اختلاف کند. چرا که برای کارهای بزرگ باید نخبگان قوا با یکدیگر تعامل کنند و وقتی به نقطه نظری رسیدند آن را برای اجرا با مردم در میان بگذارند. قطعا اینکه قوا به صورت فردی و بدون رعایت ملاحظات وارد شوند مورد پسند مجلس نیست. بلکه تعامل بیشتر مورد نظر مردم خواهد بود.
• اگر ما به مردم می‌گوییم که مقداری به آنها پول می‌دهیم باید بگوییم که از سوی دیگر با افزایش قیمت و گازوئیل سه هزار تومانی چه محصول کشاورزی می‌تواند وجود داشته باشد. در واقع باید اول بین خودمان مطالعات جدی وجود داشته باشد و بعد جامعه را در جریان واقعیات قرار دهیم. مجلس هم این آمادگی را برای تعامل دارد.
• اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی نیاز به قانون دارد. چرا که با قانون موجود، امکان اجرای مرحله دوم نیست و در صورتی که دولت چنین تمایلی داشته باشد باید به مجلس لایحه بدهد و مجلس هم آن را بررسی کند.
• زمانی که لایحه بودجه 92 به مجلس تقدیم شد، جلسات مجلس برای بررسی بودجه علنی خواهد بود. اما هنوز این لایحه به مجلس نیامده و ما تنها به بررسی نقاط قوت و ضعف بودجه‌های گذشته می‌پردازیم که کار کارشناسی حساسی است. این مباحث اقتصادی و بودجه‌ای برای مردم خسته‌کننده و از حوصله آنها خارج است.

• مردم نگران بنزین پنج هزار تومانی نباشند. چرا که بنا بر قانون جاری، ‌افزایش قیمت‌ها و اجرای مرحله دوم هدفمندسازی ممنوع است و هیچ افزایش قیمتی در حامل‌های انرژی نداریم و این موضوع نیاز به مصوبه مجلس دارد.
• ممکن است لایحه بودجه زمانی برسد که مجبور شویم از بودجه یک دوازدهم و دو دوازدهم استفاده کنیم. اما امیدواریم به زودی لایحه برسد و این تعامل وجود داشته باشد که تحقق بودجه در سال 92 نزدیک به صددرصد باشد. برای ما میزان تحقق مهم است تا چارچوبی که می‌آید و ممکن است محقق نشود.
• هنوز پاسخ مکتوب دفتر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به نطق حمید رسایی به دست هیات رییسه نرسیده است؛ در تاریخ 29 آذرماه از دفتر آقای هاشمی نامه‌ای به مجلس فرستادند که برابر آن به نطق آقای رسایی ایراد گرفتند که اهانتی به جناب آقای هاشمی شده، مجلس هم آن را از نظر حقوقی بررسی کرد و به دفتر ایشان پاسخ دادیم که بنا بر ماده 78 حق شما محفوظ است. اما تاکنون متنی از دفتر ایشان برای قرائت در مجلس ارسال نشده است.
/29295
 

کد خبر 266178

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    61 7
    به خدا ما تا شما رو داریم هیچ غمی نداریم .
  • ناشناس US ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    6 2
    از رهبر عزیز ونمایندگان محترم مجلس می خواهیم که نگذارند قیمت بنزین را افزایش بدهد بخدا بدبخت میشویم .
  • مولتی IR ۰۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۶
    11 0
    حتما میخوان قیمت بنزینو بکنن 2000تومان که 5000تومان اعلام کرده اند تا هیچکس اعتراض نکند
  • بدون نام IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۶
    10 0
    حالا بنزين 5000 توماني را مطرح مي كنيد كه فردا اگه 3000 تومانش كرديد مردم بگويند خد را شكر كه 5000 تومان نشد. اين سياست تبليغاتي در بيشتر كارهاي دولت كنوني وجود دارد. مثلا قيمت كالايي 50 درصد افزايش مي يابد. سروصداها بلند مي شود كه اين چه وضعي است. دولت محترم هم وعده كنترل مي دهد و مثلا قيمت همان كالا 15 درصد كاهش مي يابد. بعد با ژستي پيروزمندانه مي آيند و مي گويند كه قيمت آن كالا را كاهش داديم. صدا و سيما هم بلافاصله كاهش 15 درصدي را خبر اول خود مي كند و اين وسط مردم مي مانند و 35 درصد بهاي بيشتري كه بايد بپردازند.

آخرین اخبار