انگیزش در مدیریت ایجاد میل، اشتیاق و علاقه به انجام دادن کار، تشویق، جلب رضایت و خشنودی کارکنان از طریق ارضای نیازهای منطقی مادی، اجتماعی و روانی آنها است.

به گزارش خبرآنلاین، انتشارات هیرمند کتاب «105 روش برای انگیزه بخشیدن به رئیس و همکارانتان» نوشته سانگ اچ. کیم با ترجمه شمس الدین حسینی و الهام آرام نیا منتشر کرد. در معرفی کتاب آمده است: «انگیزش یکی از موضوعات اساسی آموزش و پرورش است که همه فعالیتهای دانش آموزان، معلمان و کارکنان را تحت تأثیر خود قرار می دهد. بدون تردید هر مدیری می خواهد در حوزه فعالیت خود همه با میل و علاقه مشغول به کار باشند و با شوق و احساس مسئولیت به کار زیردستانش رسیدگی کنند، مشکلات آنها را حل کنند، با آنها مهربان باشند و در صورت لزوم حتی وقت بیشتری را برای انجام وظایف خود در نظر بگیرند و به طور کلی با جدیت هدفهای سازمان را تعقیب کنند. انگیزش با حیات انسان و چگونگی تحقق اهداف زندگی سروکار دارد اگر در جایی می بینیم که انسانها در تکاپو و تلاش هستند و با شادی و امید مشغول کار می باشند، دلیل بر آن است که افراد احساس زنده بودن و زندگی کردن دارند و بین کار و فعالیتهای خود و زندگیشان رابطه معنی داری می یابد. آنها کارکردن در محیط مدرسه یا سازمان آموزشی را وسیله اصلی ادامه زندگی می دانند و حتی در شرایط بهتر آن را عین زندگی خود می بینند.

انگیزش قبل از هر چیز با مفاهیمی چون نیاز ، میل، علاقه، رغبت، سائق و محرک ارتباط دارد و بر حسب علاقه، فرهنگ یا موقعیت افراد از همه آنها استفاده می کنند اما از نظر عملی، مفاهیم نیاز، انگیزه و محرک کاربرد بیشتری دارند. نیاز ماده یا عنصری است که جزئی از ترکیب وجودی انسان است و برای ادامه حیات و سالم بودن جسمی یا روانی وجودش ضروری است.

اگر به نیازهای خاص یک فرد در یک موقعیت معین توجه کنیم، انگیزش جنبه فردی و شخصی پیدا می کند. افراد ممکن است از نظر سطح نیازها در سطوح مختلف باشند. در عین حال عادات و روش های خاص یک فرد بر تأمین نیازهایش تأثیر دارد. انگیزش ممکن است از زاویه مراحل ارضای نیازها و همچنین تأثیر رفتارها و تجربیات گذشته مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال، تجربه های افراد از چگونگی دادن پاداش به کارکنان ممکن است سبب کاهش یا افزایش علاقه به کار یا فعالیت شود. از جهت دیگر، نوع شناخت و انتظارات فرد از سازمان نیز ممکن است در انگیزش اثر بگذارد. جنبه دیگر مطالعه انگیزش، توجه به روش های برانگیختن افراد است که به مدیریت برمی گردد. اینکه چگونه، با چه وسایلی و از چه راههایی افراد را برانگیخته کنیم تا با انرژی و علاقه زیادتری به تحقق اهداف و افزایش بهره وری بیانجامد، موضوع انگیزش می باشد.

«انگیزش در مدیریت ایجاد میل، اشتیاق و علاقه به انجام دادن کار، تشویق، جلب رضایت و خشنودی کارکنان از طریق ارضای نیازهای منطقی مادی، اجتماعی و روانی آنها است. انگیزش یکی از موضوعات مهم و پایه ای در مدیریت آموزشی است موفقیت مدیریت سازمان و افراد آن تا حدود زیاد به انگیزش نیروهای انسانی بستگی دارد. اهمیت انگیزش آنقدر زیاد است که چهار موضوع اساسی آموزش و پرورش یعنی یادگیری، رشد، شخصیت و هیجان تحت تأثیر انگیزش قرار دارد.

این کتاب به شما می‌گوید که چگونه به رئیس و همکارانتان انگیزه بدهید و متقاعدشان کنید که شما چیز‌هایی دارید که به آن نیازمندند و شما مایلید با آنها در این توانایی‌ها سهیم شوید.»

 

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 266332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =