به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان جلسه علنی امروز مجلس را با بررسی طرح «ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاههای اجرایی از عضویت در هیئتهای مدیره و مدیریت عامل» آغاز کرده و با یک ارائه کارت زرد به وزیر کشاورزی پایان دادند. امروز روز خوبی برای طرحهای دو فوریتی نبود. چرا که سه طرح با قید دو فوریت ارائه شد و هر سه نیز رای لازم را کسب نکرد تا به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار بگیرد. طرح حفظ و صیانت از جنگلهای کشور، طرح استفساریه قانون برنامه پنجم و طرح مجازات مرتکبین عملیات بیمهای غیرمجاز، عناوین این طرحهای فوریتی بودند.
مشروح مصوبات و مذاکرات امروز مجلس را در ادامه بخوانید:
با مصوبه مجلس، دو شغلهها از خدمات دولتی انفصال دائم میشوند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجازات متخلفین طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل را تعیین کردند.به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزییات طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل در صحن علنی امروز مصوب کردند که متخلف از این قانون حسب مورد به دو بخش مجازات محکوم میشوند، بخش اول مربوط به این موضوع مربوط میشود که در صورت ارتکاب در مرتبه اول، انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت 6 ماه تا دو سال و استرداد وجوه دریافتی به جز حقوق و مزایای شغل اصلی خواهد شد و در بخش دوم این مجازات نیز ذکر شده در صورت تکرار، انفصال دائم از خدمات دولتی و استرداد وجوه دریافتی از بابت شغل دیگر برای متخلف انجام گردیده است.
نمایندگان همچنین وظایف جدید نهادهای نظارتی همچون سازمان بازرسی و دیوان محاسبات را در طرح ممنوعیت بیش از یک شغل مشخص کردند.
بر این اساس مقامات اداری مربوطه و نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات کشور و سازمان حسابرسی و نهادهای حراستی و امنیتی مکلفند بلافاصله پس از اطلاع از وقوع تخلف موضوع این قانون، مورد را به مراجع قضایی صالح اطلاع دهند و مرجع قضایی مربوطه نیز مکلف است خارج از نوبت به موضوع رسیدگی و حکم مقتضی را صادر کند.
منصوب شدگان رهبری از منع دو شغلگی مستثنی شدند/ اما و اگر نمایندگان برای دو شغلگی خودشان
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرحی که به منع دو شغلگی شهرت یافته است، شرط و شروط هایی برای انفصال از خدمت منصوب شدگان رهبری و نمایندگان مجلس گذاشتند.به گزارش خبرآنلاین، اعضای خانه ملت ابتدا تصویب کردند که «دو شغلهها از خدمات دولتی انفصال دائم میشوند». پس از آن در بندهای دیگر طرح « ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاههای اجرایی از عضویت در هیئتهای مدیره و مدیریت عامل» به موضوع دو شغلگی منصوبین رهبری و نمایندگان مجلس پرداختند. بر اساس مصوبه امروز نمایندگان مجلس مقرر کردند انتصاب مستقیم افراد دارای شغل دولتی از سوی رهبر انقلاب در مورد مسئولیت انتصابی از جانب ایشان، از شمول حکم قانون ممنوعیت دو شغله بودن مستثنی است.
در بند بعدی به مستعفی شدن نمایندگان مجلس دو شغله اشاره شده بود که با تذکراتی همراه شد. ابتدا علیرضا سلیمی نماینده محلات، یادآورشد: براساس اصل 62 قانون اساسی، مجلس از نمایندگان ملت و به طور مستقیم با رأی مخفی انتخاب می شوند. همچنین در اصل 63 دوره 4 ساله نمایندگی، در اصل 64 عده نمایندگان و در اصل 65 حضور دو سوم مجموع نمایندگان در صحن علنی آمده است. از این رو نمیتوان این نصاب را با مستعفی شدن نمایندههای دو شغله به مخاطره انداخت.
پس از آنکه رئیس مجلس این تذکر را وارد ندانست، احمد توکلی در تذکر دیگری با اشاره به اینکه ارائه سه کارت زرد به هر وزیر مستقیما منجر به استیضاح وی نمیشود و مطابق نظر شورای نگهبان باید مراحل استیضاح انجام شود؛ اظهار داشت: پس نمیتوان بدون رعایت اصول مقرر در آیین نامه داخلی مجلس برای استعفای نمایندگان تصمیم گرفت. مراحل استعفای نماینده در آیین نامه داخلی مجلس مشخص است؛ بنابراین باید ترتیبات قانون رعایت شود.
وی افزود: حال که اداره مجلس و تصویب مصوبات آن باید طبق قانون انجام شود ماده 13 خلاف آییننامه داخلی است. تخلف نماینده توسط کمیته تخلفات نمایندگان انجام میشود و شاید مجلس بر اساس ترتیبات خود استعفای نماینده متخلف را صلاح نداند.
علی لاریجانی این تذکر را وارد دانست و گفت: برای مستعفی بودن نماینده باید در مجلس رای گیری شود. در ماده 90 آیین نامه مجلس آمده است که اگر نمایندگان مقدار مشخصی غیبت داشته باشند مستعفی شناخته میشوند و در موارد دیگر باید این موضوع به رای مجلس برسد.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود که پیشنهاد حذف این ماده را داد، طی سخنانی گفت: استعفای نمایندگان باید در صحن علنی و با رای دیگر نمایندگان باشد. چون با سلب نمایندگی، حق مردم ضایع می شود و نمی توان این کار را بدون طی مراحل قانونی انجام داد. علیرضا سلیمی هم اضافه کرد: نماینده نباید جرات و جسارت کار خلاف قانون را داشته باشد و نباید دو شغله باشد. همین الان برخی نماینگان عضو هیات مدیره فدراسیون های ورزشی هستند که استعفا ندادهاند و ما هم نمیتوانیم کاری بکنیم که منعشان کنیم!
اما محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان با تاکید بر اینکه «اگر یکی از جرایم در دو شغلگی را یکی از نمایندگان مرتکب شد باید همچون دیگر افراد مجازات شود»، افزود: این ماده برای آن است که نمایندگان کار دیگری را بر نمایندگی ترجیح ندهند.
اگرچه کل این ماده حذف نشد اما به توصیه رئیس مجلس و پیشنهاد جعفر قادری نماینده شیراز مقرر شد که برای نمایندگان دو شغله و مستعفی شدن آنها در مجلس تصمیم گیری شده و مطابق آیین نامه داخلی مجلس عمل شود. به این ترتیب با تصویب مجلس در صورتی که نماینده مجلس شورای اسلامی همزمان شغل دیگری در دستگاههای موضوع این قانون داشته باشد به منزله استعفا از نمایندگی مجلس است؛ در این صورت استعفای نماینده در دستور کار مجلس قرار میگیرد.
ضربالاجل سه ماهه مجلس برای دوشغلهها/ جزای نقدی تا سقف 100 میلیون تومان برای صادرکنندگان احکام استخدام برای دو شغلهها
دو شغلهها سه ماه پس از مصوبه نهایی مجلس وقت دارند، برای ادامه اشتغال در یکی از مشاغل خود تعیین تکلیف کنند.به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان مجلس در جریان تصویب طرح ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاههای اجرایی از عضویت در هیاتهای مدیره و مدیریت عامل تصویب کردند کلیه کسانی که به موجب این قانون مشمول ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل میشوند باید حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون، یکی از مشاغل مورد تصدی را انتخاب نمایند و از سایر مشاغل استعفا دهند.
هرگونه پرداخت به این افراد به جز حقوق و مزایای مربوط به یک شغل مزبور ممنوع است. بر اساس این مصوبه، جانبازان حالت اشتغال در مورد یک شغل از شمول این قانون مستثنی میباشند.
نمایندگان مجلس همچنین مقرر کردند مجازاتهای تعیین شده در طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل قابل تعلیق، تبدیل و تخفیف نباشد.
طبق ماده 10 مصوب مجلس مسوولان واحدهای مالی و ذیحسابان دستگاههای اجرایی در صورت پرداخت حقوق و مزایای بابت شغله دیگر، در صورت معطل بودن از شغل اول به انفصال موقت از خدمات دولتی از شش ماه تا دو سال محکوم میگردند.
در ماده 12 مصوبه مجلس نیز مقرر گردیده است که مجازاتهای مقرر در این قانون قطعی است و همچنین قابل تعلیق، تبدیل و تخفیف نمیباشد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجازات جزای نقدی از 36 تا 100 میلیون تومان برای عامران و صادرکنندگان احکام استخدام دو شغلهها را تعیین کردند.
بر این اساس عامر و صادرکننده احکام استخدام، انتصاب و عضویت مشمولان ممنوعیتهای مقرر در این قانون، در صورت علم و اطلاع، به انفصال موقت از شش ماه تا دو سال از خدمات دولتی و جزای نقدی 360 میلیون ریال تا 550 میلیون ریال و در صورت تکرار به انفصال دائم از خدمات دولتی و جزای نقدی از 550 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال محکوم میشود.
محجوب: وقت آن نرسیده که آقایان فکر کنند که تورم حاصلی جز بر باد دادن زندگی مردم ندارد؟/ نماینده پیرانشهر: نگرش سیاسی در انتخاب فرمانداران به نظام لطمه میزند
مجلس - اجرای فاز دوم هدفمند سازی یارانهها و برخی تصمیمات سیاسی دولت، همچنان در معرض انتقادات و تذکرات نمایندگان است.به گزارش خبرآنلاین،علیرضا محجوب نماینده تهران در نطق میان دستور خود با اشاره به آنچه که «سقوط فاحش قدرت خرید مردم، صعود قیمتها و شوک تورمی بزرگ در کشور» میخواند، گفت: انتظار داریم که رئیس جمهور در جلسه روز چهارشنبه درباره علت عدم مدیریت بازار پولی کشور توضیح دهد و اینکه چرا اجازه دادند پول ملی ما امروز در مقابل پول های خارجی ارزشی کمتر از نصف بیابد؟ چرا بازار پولی مدیریت نشده است؟ رییس جمهور باید با حضور در صحن علنی در رابطه با شرایط حقوق بگیران و سطح زندگی کارمندان که وضع مناسبی ندارند توضیح دهد. در این شرایط زندگی، مردم، مستمری و حقوق بگیران متضرر شده اند.
وی با بیان این مطلب که بزرگان اقتصاد، تورم را اینگونه تعریف کردهاند که تورم مالیاتی است که اغنیا به میل خود برای فقرا وضع میکنند، گفت: گردانندگان اقتصاد کشور بایست میکوشیدند تا ارزش پول را حفظ کنند تا در مقابل پولهای خارجی سقوط نکند اما شاهد سقوط ارزش پولی کشور هستیم. آیا وقت آن نرسیده که آقایان فکر کنند که این تورم حاصلی جز بر باد دادن زندگی مردم ندارد؟ تورمی که امروزه در کشورها به وجود آمده حاصلی جز بازدارندگی فقرا در تامین معیشت را ندارد.
محجوب به افزایش قیمت ارز به 2400 تومان اشاره کرد و گفت: قدرت خرید کارمندان وکارگران و مستمری بگیران و حقوق بگیران با همین حقوقی که اکنون در اختیار دارند کاهش یافته است و قطعا آنها نخواهند توانست در سال آینده قدرت خرید خود را بالا ببرند و باید حقوق آنها در اسفندماه که برای سال آینده مشخص میشود حداقل به دو برابر افزایش یابد.
رئیس فراکسیون کارگری با بیان اینکه بار هدفمندی یارانه ها بر دوش مردم تحمیل شده، ادامه داد: چیزی از جیب آنها به خودشان تعارف می کنیم، واقعاً راه حل درستی برای رفع تورم نیست و مشکل مستمری بگیران را حل نمیکند. من عرض میکنم که باید در این زمینه تصمیم اساسی و درست گرفته شود.
رسول خضری نماینده پیرانشهر نیز در نطق خود با تأکید بر اینکه به طور حتم در انتخاب فرماندار نباید نگرش سیاسی وجود داشته باشد، گفت: باید بررسی کرد که چند درصد از مدیریت استان بر عهده نخبگان و تحصیل کردگان بومی است؟ انتخاب مدیران از جاها و مناطق دیگر به طور حتم به نظام لطمه میزند.
وی با بیان اینکه براساس منویات رهبر معظم انقلاب مجلس مظهر اقتدار و اختیار ملت است، تصریح کرد: همه نمایندگان مجلس دوست دارند که به صورت ملی اقدامات خود را پیگیری کنند اما متأسفانه سوء مدیریت مسئولان اجازه این اقدام را به نمایندگان نمی دهد.
نماینده پیرانشهر با اشاره به مشکلات مردم حوزه انتخابیهاش از آتش سوزی مدرسهای در پیرانشهر گرفته تا آسیبهای ناشی از زلزله و ...، گفت: استاندار باید ناظر بر عملکرد مدیران کل استان باشد. حال این سؤال پیش می آید که آیا در استان حساس آذربایجان غربی مدیریت استان تدابیر خوبی را اندیشیده است.
نماینده آبادان خطاب به رئیسجمهور: گفتید وزیر نیرو را در لوله میگذارم، ولی 6 سال گذشت و کاری نکردید
محمدسعید انصاری نماینده اصولگرای مجلس نهم، در نطق امروز خود انتقادات متعددی را نسبت به رئیسجمهور مطرح کرد.
به گزارش خبرآنلاین، وی با اشاره به وعده رئیس جمهور برای حل مشکل آب خوزستان، ادامه داد: آقای احمدینژاد به یاد دارید که در جمع مردم گفتید، اگر مشکل شما حل نشود وزیر نیر – که در آن زمان آقای فتاح بود- را در لوله میگذارم؟ 6 سال گذشت و کاری نکردید!
نماینده آبادان خطاب به رئیس جمهور ادامه داد: شما گفتید معاون فرماندار خرمشهر می شوم تا مشکلات خرمشهر حل شود، ولی نشد. شما که کوه ها را شکافته و رودخانه ها رو کور میکنید، توان اتمام یک جاده 40 کیلومتری در خرمشهر را ندارید؟ شما مدیون مردم خوزستان هستید. من از اعماق دل خانوادههای محروم آبادان و شهدا و ایثارگران این استان و از زبان آنها به شما میگویم که کاری برای خوزستان و آبادان و خرمشهر نکردید.
عضو کمیسیون انرژی مجلس، با انتقاد از مدیریت ضعیف حاکم بر استان خوزستان و عملکرد رئیس جمهور، گفت: نارضایتی مردم خوزستان از انقلاب متوجه رئیس جمهور و مدیریت ناتوان این استان است.
وی با بیان اینکه هیچ یک از دولتهای گذشته این جمله امام (ره) که خوزستان دینش را به اسلام ادا کرد را در سرلوحه کار خود قرار ندادند و هیچ کدام دین خود را به خوزستان و خوزستانی ها ادا نکردند؛ خطاب به رئیس جمهور، گفت: آقای رئیس جمهور چرا با لجاجت با مردم خوزستان برخورد می کنید؟ آیا مردم این استان در طول انقلاب کم خدمت کرده اند و در جنگ تحمیلی و بازسازی ایثار نکرده اند؟ چرا از مدیریت ضعیف استان خوزستان حمایت می کنید؟ چرا اجازه نمی دهید افراد لایق خدمت کنند؟ همچنان مدیران ناتوان با ضعف خود استان خوزستان را اداره می کنند و رئیس جمهور که بدون دلیل و فقط به خاطر مسائل انتخاباتی برخی از وزرا را لحظه ای عزل کرده و چندین وزارتخانه را ادغام کرده و به دست یک مدیر سپرده اند، گویی که قطع الرجال است.
انصاری در پایان گفت: آقای رئیس جمهور، بهتر است از بی تدبیری بیرون بیایید و اطراف خود را بنگرید و نگذارید مردم استان خوزستان در پایان دولت دهم از شما متنفر بمانند و نگذارید آه و ناله خانواده شهدا و مساکین و فقرا در پایان عمر دولت دامن گیرتان شود.
چهار ساعت وقت مجلس در اختیار احمدینژاد/سخنگوی هیات رئیسه: رئیس جمهور چهارشنبهای به مجلس میآید که چهارشنبه سوری هم نیست!
تمام جلسه روز چهارشنبه یعنی 4 ساعت مختص به موضوع حضور رئیس جمهور و صحبتهای وی خواهد بود.این تصمیمی است که عبدالرضا مصری سخنگوی هیات رئیسه از آن خبر داده و گفته است: قرار است در این جلسه علاوه بر رئیس جمهور تعدادی از وزراء و نمایندگان نیز صحبت کنند.
وی با بیان این که معاونت رئیس جمهور برای حضور رئیس جمهور در حضور در مجلس سه بار نامه به هیات رئیسه داده است گفت: بنابر قانون اساسی حق مسلم رئیس جمهور حضور در مجلس برای ارائه گزارش است که دفعه اول نامهای به هیات رئیسه با این مضمون ارائه شد و در نامهی دوم زمان حضور ایشان به تعویق افتاد. مجددا در نامه سوم که هفته گذشته به هیات رئیسه ارجاع شد درخواست حضور رئیس جمهور برای ارائه گزارش مطرح شد که با موافقت هیات رئیسه ان شاء الله رئیس جمهور در روز چهارشنبه هفته جاری در مجلس حضور خواهند داشت.
توضیحات مصری درباره روال اداری جلسه مجلس در روز حضور رئیس جمهور را به نقل از ایسنا بخوانید:
· این جلسه علنی خواهد بود تا تمامی مذاکرات مستقیم پخش شود؛ مگر آنکه تقاضای دیگری برای غیرعلنی بودن این جلسه از سوی ریاست جمهوری مطرح شود؛ با این وجود اصل بر برگزاری جلسه علنی است مگر آنکه استثناهایی بنا بر ضرورت جامعه وجود داشته باشد.
· تعدادی از نمایندگان، رئیس جمهور و تعدادی از وزرا در این جلسه صحبت کنند البته ما شایعاتی شنیدهایم که رئیس جمهور صرفا میخواهد یک ساعت گزارش دهد و برود، ولی چیزی در این رابطه رسما به ما اعلام نشده است تا هیات رئیسه تصمیمگیری کند. جلسه چهار ساعت علنی روز چهارشنبه به موضوع حضور رئیس جمهور و ارائه گزارش ایشان و صحبتهای نمایندگان اختصاص داده شود و اگر موضوع جدیدی قرار باشد رخ دهد حتما آن را اطلاع میدهیم.
· رئیس جمهور چهارشنبهای به مجلس میآید که چهارشنبه سوری هم نیست!
· در درخواست مکتوبی که توسط معاونت رئیس جمهور به هیات رئیسه داده شده است هیچ موضوعی در مورد مفاد صحبتهای رئیس جمهور مثلا در خصوص هدفمندی، یارانهها و بودجه ذکر نشده است و صرفا تقاضای حضور رئیس جمهور در مجلس برای ارائه گزارش مطرح شده است.
· هدف باید بر آن باشد که صحبتهایی مطرح شود که انعکاس دهندهی مشکلات مردم و به دست یافتن به نقطه روشنی در این راه باشد که امیدواریم در این جلسه به این سمت حرکت کنیم.
· در ادوار مختلف روسای جمهور برای حضور در مجلس تقاضاهایی را داشتند و همواره حضور یافتند از این رو این موضوع اتفاق تازهای نیست طبق قانون اساسی یک نماینده میتواند از رئیس جمهور و وزراء سوال کند و آنها نیز میتوانند به مجلس بیایند و پاسخ دهند از طرف دیگر وزرا و رئیس جمهور نیز میتوانند برای ارائه گزارش در موضوعات مختلف درخواست حضور در مجلس کنند که این حق قانونی دولت و مجلس است، خوشبختانه در این رابطه هیچ محدودیتی در قانون اعمال نشده است.
· {در پاسخ به اینکه محور سخنان رئیس جمهور چه خواهد بود؟} موضوعات رئیس جمهور در چهارشنبه مورد بحث قرار خواهد گرفت؛ قاعدتا نمایندگانی متناسب با این صحبتها مطالبشان را مطرح میکنند پس چه عجلهای دارید که زودتر بدانید که رئیس جمهور چه خواهد گفت؟ رییسجمهور چهارشنبهای میآید که چهارشنبه سوری هم نیست ، چهارشنبه کاری است و رئیس جمهور به مجلس میآید تا با هم صحبت کنیم.
· {در پاسخ به اینکه تمهیدات مجلس برای جلوگیری از بروز اتفاقات سال گذشته یعنی در زمان حضور رئیس جمهور در مجلس چیست؟} صحبتهای مقام معظم رهبری خطاب به مجلس یک مبحث اخلاقی کاملا جا افتاده برای نمایندگان است؛ پس تحت هیچ شرایطی آنطور رفتارهای سال گذشته توسط نمایندگان نسبت به رئیس جمهور تکرار نخواهد داشت و یقین داشته باشید آن اتفاق تنها یک بار در تاریخ افتاده که با تذکر رهبری تمام شده است.
بیانیه 219 نماینده در حمایت از سخنان مقام معظم رهبری و هشدار به فتنه جدید/ بیانیه 240 امضایی در تقدیر از رزمایش ارتشدر پایان جلسه علنی امروز دو بیانیه با امضای نمایندگان قرائت شد.به گزارش خبرآنلاین، نخست بیانیهای که به امضای 219 نفر از نمایندگان در تجلیل از سخنان مقام معظم رهبری رسیده بود قرائت شد که در آن آمده بود: رهبر معظم انقلاب هفته گذشته در سالروز یوم الله 19 دی در دیدار با مردم قم، با بیانات بصیرت افزای خویش راهگشای ملت در برابر فتنههای پیش رو شدند. فتنهای که با رمز «انتخابات آزاد» توسط برخی شکست خوردگان داخلی همسو با دشمنان خارجی در پیش گرفته شده است.
در ادامه این بیانیه نوشته شده بود: مقام معظم رهبری توجه امت اسلامی را به برخی حاشیه سازیهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی در آستانه انتخابات، جلب کرده و نشان دادند که رهبری همچون ناظری اندیشمند در برابر توطئههای دشمنان ملت است. ملت که در برابر فتنه 88 از ولی فقیه خود حمایت کرده و در 9 دی طومار فتنه را که با رمز تقلب کلید خورده بود، در هم پیچید؛ این بار نیز با هر فتنه سایسی اقتصادی و امنیتی مقابله خواهند کرد.
در پایان بیانیه مذکور نیز تاکید شده بود: ما نمایندگان مردم به همه کسانی که خواسته یا ناخواسته در شیپور انتخابات آزاد میدمند، یادآور میشویم که تمامی انتخاباتهای ایران آزاد بوده و القای آزاد نبودن آن، همسویی با دشمن و رمز فتنه جدید است. به همه چهرهها و بلندگوهای داخلی که از لزوم انتخابات آزاد دم میزنند نیز هشدار میدهیم که از فتنه گران گذشته عبرت بگیرند و بدانند که ملت و نظام با کسی عقد اخوت نبسته است. از این رو زلازم است با محکوم کردن خط فتنه جدید، اجازه حیات به فتنه جدید را ندهند.
این بیانیه با فریاد الله اکبر نمایندگان به تایید دوباره اعضای خانه ملت رسید.
بیانیه دوم نمایندگان به امضای 240 نفر رسیده بود که در تقدیر از اجرای مقتدرانه رزمایش ارتش در تنگه هرمز بود. جواد جهانگیرزاده عضو هیات رئیسه مجلس بیآنکه این بیانیه را قرائت کند، یادآور شد که این رزمایش با بکارگیری شیوههای نوین و موشکهای دور برد همراه بوده که مورد حمایت و تشکر نمایندگان مواجه شده است.
/2929
نظر شما