۰ نفر
۸ آذر ۱۳۸۸ - ۱۲:۵۵

"من. آسیموف" عنوان این زندگینامه‌ است و آسیموف می کوشد روابطش با نویسندگان و دانشمندان دیگر، عقایدش، شیوه‌ی نویسندگی‌اش، روابط خانوادگی‌اش و غیره را روایت کند.

ایزاک آسیموف پدر داستان های علمی تخیلی جهان واز نویسندگان مطرح جهان بود که همین چندی پیش دار فانی را وداع گفت. از وی کتاب های بسیاری به زبان فارسی ترجمه و منتشر شده است. درباره خود آسیموف کتاب های زیادی در دست نیست. کتاب های موجود هم تمام زوایای زندگی این نویسنده مشهور را نشان نداده اند.
آسیموف در کتابی که زندگی نامه خود نوشت اوست این زوایا را پیش چشم خوانندگان گشوده است تا همگان بدانند،آسیموف که بود و چگونه زیست. این کتاب همچنین روابط این نویسنده بزرگ با دیگران وبویژه نویسندگان دیگررا نشان می دهد.
"من. آسیموف" عنوان این زندگینامه‌ است و آسیموف می کوشد روابطش با نویسندگان و دانشمندان دیگر، عقایدش، شیوه‌ی نویسندگی‌اش، روابط خانوادگی‌اش و غیره را روایت کند.
" من. آسیموف" به اعتقاد بسیاری در میان بهترین اتوبیوگرافی‌های قرن بیستم جای دارد.
آسیموف در مقام نویسنده‌ای پرکار و شناخته شده و صاحب نظر از وقایع تلخ و شیرین و مشاجرات متعددی می‌گوید که میان او و نویسندگان دیگر گذشته؛‌ در مقام علمی نویسی مطرح و مؤثر از شیوه‌ی آموزش دروس در امریکا می‌گوید و انتقاد می‌کند؛ در مقام رییس انجمن اومانیست‌های امریکا از سیر تطور اندیشه در امریکا در طول عمرش می‌نویسد؛ و از همه مهم‌تر در مقام یکی از اثرگذارترین علمی تخیلی نویسان تاریخ از هر آن چیزی که به زندگی‌اش مربوط است. ضمن آنکه همه‌ی این‌ها با لحن شیرین و سرشار از طنز آسیموف همراه است که او را در میان تکرار نشدنی‌ترین نویسنده‌های تاریخ ادبیات امریکا جای داده است.
ایزاک آسیموف یکی از شناخته شده ترین نویسنده‌های علم به زبان ساده و داستان‌های علمی تخیلی در ایران و البته جهان است؛ بسیاری او را موفق‌ترین و در مجموع کتاب‌هایش پرفروش‌ترین علمی نویس دنیا می‌دانند و آثار علمی تخیلی او همواره در بین مهم‌ترین آثار «عصر طلایی» این شاخه از ادبیات قرارمی‌گیرد. او به خاطر نوشتن چنین آثاری تاکنون ده‌ها جایزه و افتخار را نصیب خود کرده؛ من جمله 14 دکترای افتخاری از دانشگاه های مختلف جهان گرفت، سیارکی را به افتخار او «سیارک آسیموف5020» نامگذاری کردند،‌ جایزه ی بنیاد توماس آلوا ادیسون را به خاطر نوشتن یکی از کتاب های علم به زبان ساده‌اش دریافت کرد. بیش از ده بار جوایز هیوگو و نبیولا (مهم ترین جوایز ادبیات علمی تخیلی و فانتزی) را از آن خود کرد و ... او تنها کسی است که تاکنون در تمام رده های سیستم دیویی کتابخانه ها (به جز فلسفه) کتاب نوشته است و شاید بتوان گفت گسترده ترین طیف نوشته‌ها را در میان نویسندگان دنیا دارد.
او از نخستین نویسندگانی بود که ادبیات علمی تخیلی را از ژانری حاشیه‌ای و مخصوص مجلات خارج کرد و به درون مایه‌هایی جدی‌تر پرداخت. می‌ توان گفت اگر امثال او نبودند امروزه قدرت ادبیات علمی تخیلی چنین گسترده نمی‌شد که تأثیرش بر ادبیات جریان اصلی تا این اندازه عظیم باشد. در ادبیات علمی تخیلی، نگاه او به نوع انسان و روابط انسان با مخلوقات تکنولوژیکش،‌ به طور خاص روبوت‌ها، چنان دقیق و ملموس بود که به جرئت می‌توان گفت امروزه کسی نمی‌تواند در این باب قلم بزند و زیر سایه‌ی او نباشد. نگاه ساده اما دقیق او به مقولات علمی در کتاب‌های علمی‌اش، در کنار زبان شیرینش، الگوی بسیاری از نویسندگان بعدی شد.

این کتاب را مهرداد تویسرکانی ترجمه کرده  واتنشارات کاروان آن را در784 صفحه وبا قیمت 15500 تومان منتشر کرده است

کد خبر 27242

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار