به گزارش خبرآنلاین، این برنامه با حضور محمدرضا خباز نماینده اصلاح طلب اداور مجلس و علیرضا زاکانی نماینده اصولگرای تهران با موضوع نقش احزاب و جریانات سیاسی در ایجاد فضای پرنشاط و گسترده مردم در انتخابات برگزار شد.
در ابتدای این برنامه محمدرضا خباز در پاسخ به این پرسش مجری که «آخرین نشست سیاسی شما کی بوده است و در نشست امروزتان جه مسائلی مطرح شد؟»، گفت: جلسه امروز تنها کنگره سالانه حزب مردمسالاری یکی از احزاب اصلاح طلب بود و اشتباها به نام همه اصلاح طلبان مطرح شده بود. من هم در این جلسه حضور نداشتم. اما آخرین نشست ما با دوستان خود در فراکسیون خط امام مجلس هشتم بود که در منزل من هم برگزار شد.
وی در پاسخ به این سوال مجری که «فضای فعلی برای حضور و فعالیت جریانات سیاسی را چگونه می بینید؟»، اظهار داشت: الان فضا خوب است. اما من اعتقاد دارم که فضا را باید بهتر از الان در نظر بگیریم. تعدادی از نیرویهای اصلاح طلب هنوز مرددند که چگونه وارد صحنه سیاسی و انتخابات شوند. ما معتقدیم که پالسها و اخباری که از این به بعد از رسانهها خصوصا رسانه ملی و مراجع تصمیمگیر و موثر کشور بیان میشود، میتواند این حضور را پررنگتر کند. یعنی هر چقدر پالسها امیدوار کنندهتر باشد و شرایط برای حضور همه تفکرات سیاسی فراهم شود، وضع بهتر خواهد شد.
در ادامه این مناظره، علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب، به کنگره تشکل متبوعش در مشهد اشاره کرد و گفت: آخرین نشست ما کنگره سالانه رهپویان در آذرماه و در شهر مشهد بود. در این کنگره هم ما گفتمان پیشرفت اسلامی و مقاومت مدبرانه را مورد توجه و تاکید قرار دادیم.
وی با بیان اینکه گفتمان پیشرفت اسلامی راه اساسی برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: این گفتمان در مبانی نظری و عملی و حوزه منابع انسانی تفاوت جدی با گفتمان رقیب یعنی توسعه غربی دارد.
زاکانی مقاومت مدبرانه را یک ملاک و میزان دانست و تاکید کرد: از گذشته دو نگاه وجود داشته است؛ یکی اینکه مشکلات داخلی را معطوف به کرنش در مقابل دشمنان و نظام سلطه کنند و دیگر اینکه با توجه به داشته های ملی و سرمایه های ملی، مشکلات را پشت سر بگذاریم. توجه ما هم به رویکرد دوم است.
وی با بیان اینکه فضای فعلی فضای مناسبی برای مشارکت احزاب و جریانات سیاسی است، گفت: این فضا می تواند بهتر هم بشود و این هم بسته به شرایطی چون رعایت اخلاق در فضای رسانه ای خاصه در رسانه ملی و هم ایجاد شرایطی که گروه های مختلف انتظارات و شرایط خودشان را با خاستگاه انقلاب اسلامی تنظیم کنند این هم بسیار مهم است.
در ادامه این مناظره مجری برنامه از خباز پرسید «برای اینکه یک جریان و گروه سیاسی در چارچوب نظام تلقی شود، باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟» وی در پاسخ گفت: اولین گام این است که مجوز قانونی از کمیسیون ماده 10 احزاب بگیرند. خیلی از جریانات فعلی متاسفانه این مجوز را ندارند. چون مشروعیت یک جریان سیاسی و حزب سیاسی به این است که از دستگاههای رسمی مجوز بگیرد و دوم طبق اساسنامه و مرامنامهای که به وزارت کشور و کمسیون ماده 10 احزاب داده، عمل کند.
عضو حزب مردم سالاری با تاکید براینکه گروهها و جریانات سیاسی در مقابل 4 رکن مسئولند، خاطرنشان ساخت: اول در مقابل اعتقادات و ذات اقدس الهی مسئولیم؛ یعنی اخلاق اسلامی را رعایت کنیم. ما یک باورهایی داریم که باید رعایت شود. دوم در مقابل قانون اساسی که میثاق ملی ما است و همه ما ملتزم به آن هستیم. ممکن است برخی نظراتی داشته باشند، اما باید در زمان بازنگری اظهارنظر کنند.
خباز، مردم را رکن سوم دانست و گفت: ما باید و نبایدهایی نسبت به مردم داریم. مردم ولی نعمتمان ما هستند. رکن چهارم هم باید و نبایدهای نسبت به رقیب است. ما علاوه به سه رکن اصلی یک رقیب سیاسی در درون نظام داریم که باید با او تعامل کنیم. بایدها و نبایدها با رقیب سیاسی مهم است و بسیاری از مشکلات هم از این جا آغاز می شود.
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه اگر به این چهار رکن عمل شود، روز به روز بر توده رای دهندگان افزوده خواهد شد، تاکید کرد: ولی اگر هر کدام رعایت نشود، مردم هم سرد خواهند شد. کمیت ما هم در همین جا لنگ میزند! یعنی ما فرق میکنیم با کشورهایی که اعتقاد دینی ندارند. ما قبل از اینکه یک رجل سیاسی باشیم، یک مسلمانیم و این دین در همه زندگی ما باید جای خود را پیدا کند. اگر ما به اصول پایبند باشیم خیلی از مشکلات وجود نخواهد داشت.
این چهره اصلاح طلب با بیان اینکه ما باید قبل از هر چیز به دنبال این باشیم که چرا مشکلات در کشور به وجود آمده است، گفت: اول باید ریشه یابی کنیم ببینیم دلیل این مشکلات چیست و نگذاریم این مشکلات مجددا تکرار شود. باید از گذشته عبرت بگیریم.
وی ادامه داد: 8 سال است که هر سه قوه در دست برادران رقیب ما یعنی اصولگرایان است. اینها هم در مقابل دین و هم مردم و هم در مقابل قانون اساسی و هم رقیبشان باید پاسخگو باشند که از این 8 سال امکانات زیادی که داشتند آیا از این بهتر نمی شد کشور را اداره کرد تا به این همه مشکل نخوریم؟ بعد به این بپردازیم که حل مشکلاتمان با تکیه بر درون، باید حل شود یا بیرون؟ معلوم است که درون این که جای بحثی ندارد .
خباز تاکید کرد: برای اینکه این مشکلات، مجددا تکرار نشود، باید بنشینیم با یکدیگر و با علاقه و دلسوزی و هماهنگی نسبت به یکدیگر اینها را شناسایی کنیم و راه حل های مشترکی پیدا کنیم.
در ادامه مناظره زاکانی با بیان اینکه علاوه بر 4 مسئولیت برشمرده شده از سوی آقای خباز جریانات سیاسی، مسئولیت های دیگری نیز دارند، گفت: بنده هم معتقدم این 4 رکن مهم هستند. اما درکنار آن موضوعات دیگری هم هستند. مسئولیتهایی هم گروه های سیاسی نسبت به انقلاب اسلامی دارند. این است که در جهت تحقق اسلام در جامعه و ایجاد جامعه اسلامی حرکت کنند.
وی با بیان اینکه دو نگاه نسبت به جریانات سیاسی وجود دارد، خاطرنشان ساخت: گاهی نگاه غربی است که احزاب توجهشان به قدرت است و پیوستگی با ارباب ثروت و رسانه را به عنوان ابزار در دست می گیرند. قدرت را هم هدف دارند و این نگاه نسبتی با انقلاب اسلامی ندارد. در حالیکه انقلاب اسلامی برگرفته از همان مبانی نظری درست جریانات سیاسی است. احزاب توجه شان به ایجاد شرایطی است که با یک خودسازی مقدم و ساختن عناصری که مسئولیت ها را در جامعه بپذیرند با فکر و اندیشه درست و صحیح معرفت بخشی و بصریت افزایی را پیشه می کند .
وی ادامه داد: جریات اصیل اسلامی در کشور همه این مسیر را طی کردهاند، متن مردم بیدار است و مسیری را طی کرده است و هرجا انقلاب لازم باشد و بطلبد در صحنه حاضر بودند. اصل انقلاب از این دسته بود و تحمیلی نبود.
زاکانی با بیان اینکه مردم هوشیار هستند، گفت: امام مردم را هوشیار و بیدار کرد و مردم به صحنه آمدند. ابتدای انقلاب و بعد پیروزی هرجا لازم بوده مردم حاضر بودند. در دفاع مقدس مردم حاضر بودند، 18 تیر 78 اتفاق افتاد، ما آنجا بودیم و شرایط را از نزدیک دیدیم. کسانی که کار دستشان بود خودشان میدان دار تیشه زدن به ریشه انقلاب اسلامی بودند. این چیزی نیست که کتمان کنند. مردم 23 تیر آمدند و شرایط را به سمتی بردند که سیاهی را زدودند یا در ایام فتنه سال 88 دقیقا مسیری انتخاب شد که ماحصل این مسیر آب به آسیاب دشمن ریختن بود.
/29220
نظر شما