معاون دریایی سازمان بنادر با اشاره به جابهجایی 9.5 میلیون مسافر دریای طی 10 ماه اخیر بدون هیچ گونه حادثه منجر به فوت، از آمادگی این سازمان برای ارائه خدمات مطلوب در ایام نوروز برای مسافران خبر داد.
سید علی استیری درباره جابهجایی مسافر دریایی در 10 ماه اخیر، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون حدود 9.5 میلیون نفر مسافر توسط سیستم حمل و نقل دریایی کشور جابهجا شده است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میکنیم در ایام نوروز شرایط خاص مطلوبی در حمل و نقل دریایی داشته باشیم، اضافه کرد: کمیته مسافرتهای دریایی در سازمان بنادر و دریانوردی، از شهریورماه امسال فعال شده است.
معاون دریایی سازمان بنادر تصریح کرد: هماکنون در حال ساماندهی و بسیج امکانات، پایانههای مسافری بنادر و شناورهای مسافربری هستیم تا در ایام نوروز بهترین خدمات را به مسافران ارائه دهیم.
استیری تصریح کرد: معمولاً در ایام نوروز بین 5 تا 5.5 میلیون نفر مسافر دریایی طی 20 روز در آبهای کشور جابهجا میشوند که امید است نوروز امسال نیز بدون هیچ حادثهای حمل و نقل دریایی مسافری انجام شود.
وی اظهار داشت: در بخش مسافری طی 10 ماه اخیر هیچ حادثهای که منجر به فوت مسافران دریایی شود نداشتهایم، البته سانحه رخ میدهد ولی هیچ تلفات جانی نداشتهایم.
* شرایط جوی نامناسب و خطای انسانی دلیل اصلی بروز سوانح دریایی
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه یکی از وظایف این معاونت کنترل شناورها از مبدأ از نظر ایمنی است، گفت: شناورها باید با ایمنی کامل اقدام به جابهجایی مسافران کنند و مشکلی از نظر ایمنی نداشته باشند که بخش «کنترل بندری» این موارد را انجام میدهد.
وی با تأکید بر اینکه زمانی که کشتی از بندر بیرون میرود باید ایمن باشد، تصریح کرد: اما در دریا با توجه به عمر شناور و شرایط جوی ممکن است سوانح پیشبینی نشدهای رخ دهد.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه شرایط آب و هوایی دریا به صورت منظم برای کشتیها اعلام میشود، تصریح کرد: کشتیها به صورت اتوماتیک این وضعیت آب و هوایی را دریافت میکنند؛ اگر شرایط آب و هوایی مناسب نباشد، بخش کنترل بندری اجازه حرکت شناورهای مسافری و کشتیها را صادر نمیکند.
وی ادامه داد: به هر حال ممکن است زمانی که شناور از بندر خارج میشود، تمامی مشخصات ایمنی را داشته باشد اما در وسط دریا به علت شرایط جوی پیشبینی نشده و یا خطای انسانی دچار حادثه شود.
استیری با بیان اینکه برخورد شناورها با هم در دریا وجود دارد، تصریح کرد: اما در کل دلیل اصلی بروز حوادث دریایی، شرایط جوی نامناسب و خطای عامل انسانی است.
* الزام تجهیز همه شناورهای مسافری و کشتیهای باری به جلیقه نجات
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، تصریح کرد: در ایام پیک سفر نیروهای سازمان بنادر و دریانوردی و ناظران ایمنی، 24 ساعته در بنادر استقرار دارند و بر تردد کشتیها نظارت میکنند.
استیری با اشاره به اینکه، استفاده از جلیقه نجات در تمامی شناورهای مسافری و حتی کشتیهای باری الزامی است، تصریح کرد: این مورد حداقل ایمنی در شناورها محسوب میشود؛ تمامی شناورها باید طبق قوانین ملی و بینالمللی ایمنی مجهز به جلیقه نجات باشند و در کنار آن قایق نجات و تجهیزات ایمنی هم حتماً داشته باشند تا بتوانند در راستای جلوگیری از حوادث بعدی، پیامهای احتمالی را دریافت و پیام خود را ارسال کنند.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، تصریح کرد: شناورها باید در بنادر و قبل از خروج کنترل شوند، ضمن آنکه در حین سفر مسافران و خدمه باید حتماً جلیقه نجات را بپوشند.
* فرهنگ سازی برای ایمنی سفرهای دریایی
استیری اظهار داشت: در اغلب اوقات و بهخصوص در ایام پیک سفر، انواع پلاکاردهای اطلاعرسانی ایمنی دریایی نصب و از مسافران خواسته شده است تنها در بندرگاه و از طریق قانونی از شناورها استفاده کنند و از تردد با شناورهایی که نظارت بر آنها وجود ندارد خودداری کنند و حتماً بر شناورهایی سوار شوند که بلیتفروشی مجاز دارند و از طریق اداره بندر، نظارت بر آنها وجود دارد.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: در ایام پیک سفر، بروشورهایی در راستای نحوه انجام سفرهای دریایی ایمن و راهنمایی مسافران از سوی ادارهکل بنادر چاپ و بین مسافران توزیع میشود.
استیری اضافه کرد: هدف ما این است که به غیر از استانهای ساحلی همه مردم با سفرهای دریایی آشنا شوند که دراین راستا شبکه سه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را به عنوان شبکه مجازی دریایی کشور درنظر گرفتهایم که تمامی اخبار دریایی کشور را تحت پوشش قرار میدهد.
وی اظهار داشت: همچنین به استانهای مرکزی کشور نیز ابلاغ کردهایم که در راستای افزایش آگاهی مردم با سفرهای دریایی، تلاش خود را داشته باشند و نسبت به اطلاعرسانی و فرهنگسازی اقدام کنند.
استیری اضافه کرد: مردم باید آگاه باشند، زمانی که به دریا میروند قطعاً تمامی شرایط ایمنی را رعایت کنند.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به نظارت بر شناورداران و آموزش خدمه و ناخدای شناورها برای رعایت ایمنی دریانوردی، تصریح کرد: این امر قطعاً موجب کاهش سوانح دریایی در کنار نظارتها خواهد بود.
3939
نظر شما