شهروند مدرن دارای وظایف و حقوقی است که شرح آنها در قانون آمده است؛ او مسئولیت دارد و از مسئولان هم حقوق خود را می طلبد.


فضاهای شهری مانند خیابان، پیاده رو، پل عابر پیاده و  کوچه و بازار عرصه ی تقابل و تعامل شهروندان با یکدیگر و همین طور با مسئولین شهر از جمله شورای شهر، فرمانداری و شهرداری است.
پیاده روها در شهرها محل رفت و آمد شهروندان هستند همان ها که پیاده روی را به استفاده از وسایل نقلیه ترجیح داده اند. در پیاده روها واحد های صنفی مختلف، دکان ها، ادارات، بانک ها و ... نیز وجود دارند تا از امکان دسترسی که این فضای شهری برای شهروندان ایجاد کرده برای عرضه ی خدمات و کالاهای خود استفاده کنند پس پیاده رو محل تلاقی حداقل دو حق است: اول حق شهروند پیاده و دوم حق فروشندگان و عرضه کنندگان کالا ها و خدمات مورد نیاز مردم.
نهادهای عمومی منتخب مردم شامل شورای شهر و شهرداری بر فضاهای شهری نظارت می کنند تا حقی از شهروندان ضایع نشود. در اینجا شهروند می تواند عابر پیاده یا دکان داری که محل کسب او در پیاده رو است یا رییس شعبه ی یک بانک که در همان پیاده رو مستقر است و ... باشد.

آموزش افراد جامعه به منظور ارتقای سطح آگاهی آنان از حقوق و مسئولیت های خود، به نهاد های عمومی ناظر بر جامعه کمک خواهد کرد تا بهتر اعمال قانون کرده و شهر را راحت تر اداره کنند.
 اما اگر مردم به مسئولیت ها و حقوق خود واقف نباشند یا اکثریت ایشان به هر دلیلی به آن عمل نکنند و نهاد های ناظر نیز از اعمال قدرت برای احقاق حقوق شهروندان عاجز باشند در آن صورت افراد جامعه به یک توافق نانوشته اما معتبر! تن خواهند داد تا شهروندان حق خود را در قبال عدم اجرای مسئولیت به یکدیگر بفروشند یعنی اینکه من از انجام وظیفه ام معاف می شوم ودر مقابل حقی را هم از تو طلب نمی کنم؛ معامله ی بدی نیست و گاهی هر دو طرف هم راضی به نظر می رسند!
به این عکس ها که از پیاده رو های "قائم شهر" در استان مازندران در تابستان سال جاری گرفته شده نگاه کنید تا به کارآیی این توافق نانوشته پی ببرید البته "قائم شهر" فقط یک مثال است و گرنه پر واضح است
که در پیاده روهای همه ی شهرهای کشور به نظر "همه چیز آرام است" و ما خوشحال هستیم!

 
 
 

 

کد خبر 273365

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مازندرانی IR ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۷
    10 0
    جالبترین پیاده رو در شهر امل است استان مازندران روبرو راهنمایی رانندگی جنب درمانگاه هروز ازامبولانس درمانگاه گرفته تا ماشین وموتور پارک است هر بار ماشین راهنمایی ورانندگی باورود یاخروج به پاسگاه قابل دیدن است عابر به خیابان اصلی رفت وامد می کنند بخاطر اینکه چندین بانک هستند که پارگینگ ندارند مردم ماشین را درپیاده رو می گذارند جریمه هم نمی شوند پلیس همکاری ندارد
  • بدون نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۸
    4 0
    غجب خیابان خلوتی ، خوش بحالشون
  • قائم شهری OM ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۸
    5 0
    من که هر چند وقت یکبار می رم شمال و البته قائم شهر تغییرات رو به خوبی حس می کنم متاسفانه هر دفعه کثیف تر و به هم ریخته تر از دفعه ی قبل انگار این شهر بی صاحب مانده است هیچ کس احساس تعلق خاطر ندارد جوی هایی که یه زمانی حتی اگر آب نداشت حداقل خشک بود و سموم ضد موش در آن دیده می شد الان پر از زباله و لجن است. پیاده روها پر است از زباله های مغازه ها و مردم که به نظر من نتیجه ی بی مسئولیتی مسولین و مردم است. دلم برای درخت های نارنج پیاده روهای شهرم تنگ شده, برای جوی های تمیز و رنگ های هماهنگ و تمیز کرکره های مغازه ها در صبح های سرد زمستانی که به مدرسه می رفتیم. قائم شهر دیگر شهر نیست...
  • حسین IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۹
    5 0
    این تصاویر مربوط به آخرهای خیابان تهران است که اینقدر خلوته داخل شهر اصلا پیاده رو نداره تا داغونش کنند عرض ان حدود 2 متره و غروب ها باید از روی افراد راه رفت چون یک متر از این مقدار پیاده رو را هم دست فروش ها پر می کنند. ولی همه چی آرومه
  • جاوید IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۹
    5 0
    برای عملی شدن این جمله باید تلاش کرد آموزش افراد جامعه به منظور ارتقای سطح آگاهی آنان از حقوق و مسئولیت های خود، به نهاد های عمومی ناظر بر جامعه کمک خواهد کرد تا بهتر اعمال قانون کرده و شهر را راحت تر اداره کنند.
  • مجيد IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    5 0
    ما ميگيم نره . هي تو بگو بدوش!! كلا صفاتو
  • بی نام IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
    2 1
    زمان کوروش کبیر اوضاع پیاده روها خیلی خوب بوده
  • ارزو A1 ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
    1 0
    اين عكسها براي ما كه ايران زندگي ميكنيم كاملا عاديه اگر غير اين باشه سختمون ميشه !!!!