به گزارش خبرآنلاین، آخرین دور مذاکرات ایران و کشورهای عضو 5+1 بر سر موضوع هسته ای ایران در اواخر بهار سال گذشته در مسکو پایتخت روسیه برگزار شد و بدون دستاورد مشخصی پایان گرفت.
امروز در حالی که ایران همواره آمادگیاش را برای انجام مذاکره با کشورهای عضو گروه 1+5 اعلام کرده، وزیر امور خارجه روسیه گفت که ایران و قدرتهای جهانی باید دست از «بچهبازی» بکشند و درباره تاریخ و مکان دور جدید مذاکرات درباره موضوع هستهای ایران به توافق برسند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قدرتهای اروپایی، تهران را به تعلل در تعیین قرار ملاقات با کشورهای عضو 1+5 (آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین و آلمان) متهم کردهاند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه پس از گفتوگو با دیدیر ریندرز، وزیر امور خارجه بلژیک در یک کنفرانس خبری گفت: برخی از شرکای ما در گروه 1+5 و طرف ایرانی نمیتوانند به توافقی درباره مکان ملاقات دست یابند. ما آمادهایم هرچه زودتر در هر مکانی با یکدیگر دیدار کنیم.
لاوروف افزود: ما معتقدیم که ماهیت مذاکراتمان مهمتر (از مکان) است و امیدواریم که عقل سلیم حاکم شود و دست از بچهبازی برداریم.
سه دوره مذاکرات در نیمه اول سال میلادی گذشته بین ایران و گروه 1+5 دستاورد خاصی به همراه نداشت.
انتظار میرفت که پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مذاکرات اوایل ماه میلادی گذشته از سر گرفته شود.
صالحی:آمریکا به عنوان سخنگو و متولی آژانس انرژی اتمی اظهار نظر نکند
در همین حال علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص ادعای شکست مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی از سوی برخی از کشورها خصوصا آمریکا گفت: مذاکرات ایران و آژانس رو به جلو است و اگر کسی در این خصوص قصد اظهارنظر دارد بهتر است از جانب خود سخن بگوید نه به عنوان متولی و سخنگویی آژانس.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیر امور خارجه تصریح کرد: نمی دانم آمریکا چه دخالتی در امور آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد؟ ما در حال مذاکره و صحبت با آژانس هستیم، آمریکا که سخنگو و متولی آژانس نیست که بخواهد از سوی این نهاد بین المللی اظهارنظر کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: آمریکا اگر قصد دارد اظهارنظری کند بهتر است از جانب خود سخن بگوید نه از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: بحث مذاکرات در مجموع مسائل حقوقی و پیچیده ای است که در حال پیشروی و رو به جلو است و باید با صبر و حوصله عمل کرد.
صالحی گفت: این جلسات اگر بنا به اظهار نظر برخی همچون آمریکا که مدعی شکست مذاکرات هستند شکست خورده بود ادامه پیدا نمی کرد در حالی که جلسات در حال برگزاری است و این خود نشان از حرکت رو به جلو مذاکرات دارد.
/2727
نظر شما