حجت الاسلام علی عسگری معتقد است که حسن روحانی کار را برای هاشمی رفسنجانی آسان می کند.
شما چندی پیش گفته بودید قرار بود از بین آقایان ناطق نوری، هاشمی و روحانی یک نفر به عرصه انتخابات ریاست جمهوری وارد شود، چرا از میان این سه نفر، نامزدی آقای روحانی جدیتر شده است؟
چنین موضعی را هیچ یک از این سه شخصیت به صورت جمعی اعلام نکردند، اما آنچه مسلم است کاندیداتوری آیتالله هاشمی رفسنجانی هنوز منتفی نیست و صحبتهایی که ایشان در بین اصحاب رسانه داشت قدری امیدواری برای حضور وی میداد ولی با توجه به مجموع صحبتها و پیشبینیهایی که انجام شد، حضور و آمدن خود ایشان را بعید ارزیابی میکنم و معتقدم اگر آقایان هاشمی، ناطق، خاتمی یا سیدحسن آقای خمینی نیایند - که مواضعشان گویای عدم حضور است - در آن صورت احتمال و شانس کاندیداتوری دکتر روحانی بیشتر میشود. ایشان دیدارهایی با مقام معظم رهبری، آقای هاشمی، جمعی از دوستان روحانیت مبارز و همچنین برخی نمایندگان فعلی و ادوار مجلس داشت که بحث ورود وی به صحنه رقابت را جدیتر کرده است.
آیا حضور آقای حسن روحانی در کنگره حزب مردم سالاری به معنای استارت کارهای انتخاباتی تلقی میشود؟
دکتر روحانی براساس یک قول و تعهد اخلاقی گذشته که به آقای کواکبیان داشت در آن کنگره حاضر شد و سخنرانی کرد، کما اینکه برخی دوستان در مقام مشورت به ایشان میگفتند خروجی این کنگره اعلام حمایت از نامزدی آقای کواکبیان است، بنابراین در آنجا حاضر نشوید اما آقای روحانی به دلیل علقه عاطفی و فکری، همشهری بودن و قول اخلاقی به آقای کواکبیان، در کنگره مردم سالاری حاضر شد. ورد به انتخابات از زمانی جدی تلقی میشود که مسافرت استانی و شهرستانی خود را آغاز کند.
به هر حال ایشان نه تنها کاندیداتوری خود را رد کرده، بلکه از بررسی شرایط سیاسی برای تصمیمگیری در این خصوص خبر داده است. شما هم فرد نزدیک به ایشان هستید، میخواهم بپرسم چرا ایشان رد حال تصمیمگیری در این مورد است؟
الان شرایط کشور و نظام خاص است، یعنی در داخل پس از وقایع انتخابات ریاست جمهوری 88 یک شکافی بین بخشی از نخبگان با دولت بهوجود آمد، همچنین تنگناهای سیاست خارجی، روابط بینالملل، اقتصادی و سوءمدیریتها به نحوی مردم را آزرده کرده که این شکافها باید به نوعی با حضور چهرهها و شخصیتهای توانمند جبران شود. علاوه بر این مسائل، آقای دکتر روحانی در گذشته یک بار به احترام آقای ناطق نوری در سال 76 با وجود مطرح شدن نامشان کاندیدا نشد. یک بار هم سال 84 در مظان کاندیداتوری بود، ولی به احترام آقای هاشمی و باوجود مراجعه دوستان و دلسوزان ثبتنام نکردند. از آنجا که آقای روحانی در بین اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل و مستقل دارای رأی و نفوذ و اعتبار است و به جهت ضرورت نظام و انقلاب، فرصتی است که برای حضور در انتخابات به عنوان کاندیدا احساس مسئولیت کنند؛ مخصوصاً آنکه از چهرههای شناخته شده روحانی نیز کسی ثبتنام نمیکند. آقای حسن روحانی 10 سال دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و عملکرد وی در همان دیدار پایانی دوران مسئولیت که با کارکنان شورا خدمت رهبری رفته بودند، از سوی مقام عظمای ولایت مثبت ارزیابی شد و این مساله در کتاب هستهای آقای روحانی آمده است. وی عضو مجلس خبرگان رهبری، نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص است که این سوابق و پیشینه را معدود افرادی در حوزه داخلی و خارجی دارند. هماکنون برای حضور در صحنه انتخابات تشویق میشوند، چراکه در کنار تحصیلات آکادمیک در حوزه حقوق اساسی، مورد وثوق امام و رهبری هستند و رابطه تنگاتنگ کاری و فکری با آیتالله هاشمی رفسنجانی دارند. البته هنوز تصمیم ایشان برای نامزدی در انتخابات قطعی نشده، ولی ارزیابی من این است که شرایط اگر به همین صورت باقی باشد و از آن چهار چهره شناخت شده روحانی هیچ یک ثبتنام نکند، ایشان قطعاً پا به میدان رقابت سیاسی پیشرو میگذارد.
آیا میتوان گفت آقای روحانی کسی است که گفتمان آقای هاشمی را در انتخابات نمایندگی میکند یا به عبارت دیگر تاثیر حضور آقای هاشمی در انتخابات از طریق آقای روحانی رقم میخورد.
من سخنگوی این دو شخصیت نیستم، گرچه تعلق روحی و کاری به هر دو آنها دارم. در کل اولویت اول جمع دوستان بسته به ضرورتهای نظام حضور آقای روحانی کار را برای هاشمی سهل و آسان میکند، چون مدیریت سیاسی، امنیتی اجرایی و همچنین کارشناس خبره بینالمللی که پاسخگوی نیازهای نظام است سکان امور اجرایی کشور را به دست میگیرد. با توجه به نزدیکی و قرابت فکری آقای روحانی به آقای هاشمی رفسنجانی، اگر وی ثبتنام کند دیدگاههای آیتالله هاشمی درباره استمرار نظام هم از اطمینان بیشتری برخوردار میشود.
17301
نظر شما