سفر رئیس جمهور ایران به مصر بدون تردید گامی مهمی به سمت تقارب و نزدیکی میان دو کشور بزرگ اسلامی و دو قطب بزرگ و مرکز دینی جهان اسلام بشمار می آید. اتفاقا این سفر به خاطر اهمیت آن با نگاه منفی و کینه توزانه ای نیز از سوی برخی جریانات تندرو داخلی و خارجی و احیانا قماری امریکا در منطقه مواجه است و آن ها تلاش می کنند تا به هر نحو ممکن از به ثمر نشستن گفتگوهای ایران و مصر جلوگیری کرده و محور گفتگو ها به سمت مسائل و امور حاشیه ای هدایت و مانع از پرداختن به دغدغه های مهم و چالش های اساسی فراروی امت اسلامی شود. مصر باید فرصت سفر رئیس جمهور کشوری همچون ایران را که به خاطر پای بندی به ارزش های اسلامی و حفظ منافع امت اسلام و عرب هرگز دست دیکتاتور و آخرین فرعون بزرگ مصر را نفشرد، غنیمت شمرده و گرامی بدارد و برای آن حسابی جداگانه باز کند. ایران شاید تنها کشور یا از معدود کشورهایی بوده است که در کنار ملت مصر ایستاد و با رژیم حاکم و سیاست های کمپ دیویدی آن مخالفت کرده و از منافع ملت مصر و امت اسلامی و ملت های عرب دفاع و حمایت کرد.
از سوی دیگر ایستادن ایران در کنار مصر، فرصت نادر و کم نظیری برای مردم و دولت نوپای این کشور است تا از تجربیات انقلابی و اقتصادی و سیاسی و امنیتی و.. ایران بهره برده و بتواند با چالش های رویاروی خود پس از انقلاب مقابله کند. مدیریت انقلاب و بنای یک نظام جدید بر روی ویرانه های نظام گذشته که هم به لحاظ سیاسی و هم اقتصادی و هم امنیتی و ...به خارج وابسته بود، کار آسانی نیست و تحقق آن هم با کمک رژیم های وابسته به خارج و مجری سیاست های قدرت هایی که روزی مبارک خود تابع آن ها بوده، امکان پذیر نمی باشد لذا ایران و وجود ریاست جمهوری فرصت طلایی برای مصر به شمار می آید.
از سوی دیگر الازهر مصر به عنوان یک قطب اسلامی نباید جایگاه خود را از نمایندگی جهان اسلام فروکاسته و به سخنگوی جریان اقلیت تندروی مذهبگرا و مذهب محور برای مقابله با اقلیت بسیار ناچیز مذهبگرای تندرو مطرود در عرصه شیعه شود و نمایندگی خط اعتدال اسلامی را که در برگیرنده عموم اهل سنت و شیعه و دیگر مذاهب اسلامی است، رها کند.
امروزه دفاع از کلیت اسلام و نمادهای اسلامی که شاخص ترین آن ها در شخصیت پیامبر اعظم (ص) و قران کریم و اهل بیت (ع) و اصحاب کرام و همسران محترم ایشان تبلور دارد اولویت نهادهای دینی و اساس محکم وحدت و حفظ کیان اسلامی است و این همان چیزی است که جمهوری اسلامی محور سیاست خود قرار داده و در همین راستا ما شاهد صدور پیام جدیدی از سوی بالاترین مقام جمهوری اسلامی، امام خامنه ای مبنی بر پایه ریزی دیپلماسی وحدت و سمت گیری به سوی ایجاد امت واحده بوده ایم.
حضور رئیس جمهور ایران اسلامی در نهاد دینی الازهر یک اتفاق عادی نیست و نباید اشتباه قرائت شود. دغدغه سرنوشت اسلام و وحدت امت اسلامی و نیز توجه به نقش و رسالت سنگین مؤسسات دینی، رئیس جمهور ایران را بر آن داشت تا سفر دیپلماتیک خود را با دیدار با الازهر بیامیزد و پیام ایران اسلامی و دغدغه زمامداران آن را به آگاهی امت اسلامی برساند.
همانگونه که مجمع جهانی تقریب مذاهب در ایران نیز بزرگترین همایش سالانه خود یعنی کنفرانس وحدت اسلامی را به این رسالت بزرگ اختصاص داده و با شعار لبیک یا رسول الله کانون تجمع و رایزنی علمای جهان اسلام از شیعه وسنی و دیگر مذاهب گردید. امروز جهان اسلام کانون خطر یعنی اسرائیل و حامیان آن یعنی امریکا و اروپا را رها کرده و وارد جنگ بی پایان مذهبی شده است. ایران و مصر به عنوان دو دولت انقلابی و اسلامی و الازهر و حوزه علمیه قم و نجف باید در مقابل جنگ مذهبی و عاملان آن بایستند و یک پارچه و با حکمت و درایت، ادبیات وگفتمان اسلامی را جایگزین گفتمان مذهبگرایانه که از درون آن فقط تکفیر و سب و ریختن خون مسلمانان بیگناه صادر می شود، کنند. بنابراین حضور رئیس جمهور ایران در مصر فرصت ارزنده ای فراروی جهان اسلام است که باید آن را غنیمت شمرد.
منبع: خبرگزاری تقریب
نظر شما