۰ نفر
۱۰ آذر ۱۳۸۸ - ۰۳:۰۴

داود هرمیداس باوند

هرمیداس باوند، معتقد است واکنش های تند به قطعنامه شورای حکام پرونده هسته ایی ایران را پیچیده ترمی کند و مناسب ترین موضع گیری دولت در شرایط  فعلی روی کار آوردن افرادی با دیدگاههای متفاوت برای ادامه مذاکرات است.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با خبر آنلاین در خصوص اینکه دولت اکنون چه سیاستی را باید پیش بگیرد که از قطعنامه های بعدی علیه ایران جلوگیری کند گفت: ایران در شرایط فعلی باید دو راه را پیش بگیرد، اول به پیشنهاد البرادعی پاسخ مشخصی دهد و دوم اینکه تیم مذاکره کننده را تغییر دهد و افرادی را برای مذاکره  انتخاب کند که دیدگاه متفاوتی  با تیم فعلی دارند.

باوند افزود: معمولا کشورهای مختلف افرادی را که دیدگاه های متفاوت دارند را نگه داشته و در چنین مواقعی از آنها استفاده می کنند، چراکه حضور این افراد در مذاکرات بین المللی از یک سو نشان می دهد که تمامی افراد و گروه های داخل کشور اهداف و منافع مشترک را دنبال می کنند و این مسئله برای حفظ حیثیت کشور مهم است و از سویی دیگر این افراد پیشنهاد های متفاوت و جدیدی خواهند داشت که راه گشا خواهد بود.

وی معتقد است قطعنامه ایی که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی صادر کرده است بیشتر جنبه سرزنش دارد و در آن لغتی که معنای محکومیت ایران را داشته باشد دیده نمی شود اما باید از تصمیمات سخت گیرانه شورای امنیت سازمان ملل جلوگیری کرد.

"هرمیداس باوند" در گفتگو با خبر آنلاین، مصوبه هیات وزیران در خصوص احداث 10 سایت هسته ایی جدید را تصمیم عجولانه دانست و گفت: در شرایط فعلی که قطعنامه شورای حکام صادر شده و کشورهای 1+5 موضع گیری هایی علیه ایران داشتند چنین واکنش های که توام با عصبانیت و عجولانه تعبیر می شود، نه تنها برای کشور چاره ساز نخواهد بود بلکه مسئله را پیچیده تر می کند.

وی معتقد است در این شرایط افکار عمومی جهان بیشتر علیه ایران بسیج خواهند شد و موضع گیری ها و تصمیمات گروه 1+5 بیشتر در جامعه جهانی مشروعیت پیدا می کند .

وی افزود: این اقدامات زمینه قطعنامه های سنگین تر علیه ایران در شورای امنیت را فراهم می کند و در واقع در این شرایط زمان مناسبی برای مطرح کردن چنبن بحث هایی نیست چراکه این اقدامات به مفهوم دهن کجی به جامعه بین الملل محسوب می شود  که برای کشورپیامد های زیادی در پی خواهد داشت .

وی گفت : تاسیس نیروگاههای جدید در مدت کوتاه امکان پذیر نیست و به نظر می رسد که بهتر بود از قبل اقداماتی برای زیر ساخت های لازم سایت های جدید صورت می گرفت و اکنون تحت عنوان مصوبه مجلس دوره قبل برای توسعه سایت های هسته ایی اقداماتی انجام می شد اما اینکه یک مرتبه دولت اعلام کند می خواهد 10 سایت جدید را راه اندازی کند ، واکنشی عصبانی و مقابله به مثل به نظر می آید.

کد خبر 27631

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۴۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۰
    0 0
    اين ديد هسته ايه كه بايد عوض بشه و نه تيم هسته اي
  • مهدی IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۰
    0 0
    بعید است کامنتی که گفته بود دید هسته ای باید عوض بشه منظورش اصل انرژی هسته ای باشه چون در اختیار داشتن دانش هسته ای موجب ارتقای سطح ملت میشود. احتمالا منظور تاکتیک هاست که به نظر من اونم تاحالا خوب بوده
  • علی خلیل زاده IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۱
    0 0
    به نظر من کاملا حق باآقای باونده.باید با تدبیر جلو بریم تا بلایی که سر عراق اومد،دوباره برای ما تکرار نشه.
  • روح الله IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۲
    0 0
    اقتدار و امنیت کشور باید با تدبیر و هم اندیشی با بزرگان و نخبگان امکان پذیر است و باید از برخوردهای احساسی که بعدا موجب پشیمانی میشوند اجتناب کرد
  • بدون نام IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۴
    0 0
    احمدی نژآد میگه : ( با صدور این قطعنامه ، غرب آبروی خودش رو دز دنیا برد) همه ی دنیا با برنامه هسته ای ایران مخالفن و بجز 3 تا کشور عقب افتاده ، همه به قطعنامه رای مثبت دادن. خب همه که با برنامه ایران مخالفن. پس آبروی غرب پیش کی رفته!!!!
  • رضا IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۴
    0 0
    با دید سیاه و سفید نباید به مسئله نگاه کرد . بلکه باید برای حل مسئله وبرای رسیدن به نتیجه مطلوب و مورد نظر.این قضیه را با دید علمی ومنطقی مدیدیت کرد .کاری که طی چند سال اخیر متاسفانه صورت نگرفته است.و بیشتر به شعار و لجبازی گذشته است.
  • جواد نعمتی IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۵
    0 0
    به نظر من این کاری که دولت امروز کرده رو دولت قبلی باید انجام میداد نه این که از سر ترس از قطعنامه های شورای امنیت سایتهای موجود رو هم تعطیل کنه . همه بدانیم که اگر ما یک قدم عقب نشینی کنیم دشمنان و رقبای ما ده قدم پیش میآیند و اگر ما بر حقمان پافشاری کنیم چون حرفمان منطقی است بالاخره کوتاه میآیند!!
  • فرید CA ۰۴:۳۰ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۶
    0 0
    اعلام اینکه دولت برنامه احداث 10 سایت را داشته و 5 سایت هم طراحی و مکان یابی آن هم اکنون کامل شده به آمریکا و اسرائیل میفهماند که بمباران سایت های هسته ای ایران هیچ کمکی به آنها نمیکند. تهاجم و حمله به ایران هوائی و به سایت های اتمی و احتمالا سایت های مشکوک به ساخت موشکهای بالستیک خواهد بود که با این ترفند نظر اسرائیل و آمریکا بر بزرگ بودن ریسک این حمله بدون بدست آوردن نتیجه مطلوب آشکار و یادآوری میشود
  • بدون نام IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۶
    0 0
    راستی از آقای روحانی چه خبر مدتیه پیداش نیست. چطوره آقای روح الله حسینیان را بفرستیم برای مذاکره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین