مهدی شیروانی: در خاتمه دیدارهای روز اول تیمهای روسیه و ایران از گروه های A و B راهی فینال شده و ارمنستان و ترکیه نیز به دیدار رده بندی راه یافتند . جوانان شایسته و خوش آتیه کشورمان در حالی مقتدرانه به فینال رسیدند که غیبت محمد بنا در کادر فنی و بزرگانی چون حمید سوریان ، امید نوروزی ، سعید عبد ولی و ..... از توقعات و انتظارات عمومی نسبت به درخشش آنها در جام جهانی تهران کاسته بود ولی جوانان خوش آتیه ای چون سامان عبد ولی ، محسن حاجی پور ، عبدالمحمد پاپی ، محمد علیاری ، داود گیل نیرنگ در کنار باتجربه هایی همچون بشیر باباجانزاده ، فرشاد علیزاده ، علی محمدی ، افشین بیابانگرد و طالب نعمت پور با کشتی های امیدوار کننده خود صعود تیم ملی ایران به فینال جام جهانی را قبل از انجام دیدار با مجارستان رقم زدند . همانگونه که پیش بینی می شد ، با توجه به اینکه کشتی گیرانی چون حمید زارع ، هادی علیزاده پورنیا ، علی قیطاسی و امیرقاسمی منجزی در اوزان 60 ، 74 ، 84 و 120 کیلو دور مقدماتی به میدان نرفته بودند تا محک بخورند ، در صبح امروز و در تنها دیدار تشریفاتی مقابل مجارستان ، رسول جزینی به این کشتی گیران نیز فرصت خودنمایی داد تا در مقابل تیم نصف و نیمه و 5 نفره ! مجارستان به میدان بروند . ( مجارستان در وزن 55 کیلو هیچ نماینده ای نداشت و در وزن 96 کیلو هم کشتی گیر آنها به روی تشک نیامد ! ) . دراین دیدار یک طرفه هم فرنگی کاران ما بدون اینکه حتی یک امتیاز به حریف بدهند به پنجمین پیروزی خود دست یافتند .
حضور نامداران معتبری چون رومن ولاسوف ، آلکسی میشین ، بخان مانکیف ، سلجوق سبی ، رضا کایالپ ، سامان طهماسبی ، اسلام بیک آلبیف ، کبیسبایف و ..... بیانگر این موضوع بود که برخی تیمهای حاضر در جام جهانی به این رقابتها به عنوان یکی از برنامه های تدارکاتی ملی پوشان نامدارشان نگریسته و حتی برخی از آنها در وزنی بالاتر کشتی گرفتند که بعد از مدتها تمرین و مرور ، در یک میدان مسابقه ای محک بخورند . البته بعضی از کشورها مثل مجارستان ، بلغارستان و ..... برای شرکت در مسابقات قهرمانی اروپا به گونه ای برنامه ریزی کرده بودند که هیچ یک از نفرات اصلی تیمشان را به تهران نیاوردند . هرچند برخی تیمهای دیگر نظیر روسیه ، ارمنستان ، بلاروس ، آذربایجان و .... نیز همین شرایط را داشتند ولی با نفراتی خیلی بهتر و پرتوان تر در تهران کشتی گرفتند .
فرنگی کاران ایرانی تا قبل از فینال و رویارویی با روسیه ( دیگر فینالیست جام جهانی 2013 که با ترکیبی از نامداران و مدال داران جهان و المپیک نظیر بخان مانکیف ، رومن ولاسوف ، آلکسی میشین از سد همه حریفان گذشته بودند ) در مصاف با حریفان نتایج خوبی گرفتند . در وزن 55 کیلو محسن حاجی پور باتجربه تر و مطمئن تر از سامان عبد ولی جوانتر کشتی گرفت . در 60 کیلو عبدالمحمد پاپی یکی از ستاره های تیم ایران بود که بدون اشتباه و جنگنده به میدان رفت تا رسول جزینی فقط در دیدار تشریفاتی مقابل مجارستان به حمید زارع میدان بدهد . در 66 کیلو علی محمدی و افشین بیابانگرد هر دو به میدان رفتند و به رغم اینکه پیروزیهای خوبی برای تیم ایران کسب کردند ولی باید منتظر ماند و دید کدام یک از آنها فرصت رویارویی با حریف فینالیست روسی را به دست می آورد تا یک محک جدی خورده باشد . با توجه به عملکرد دو ملی پوش کشورمان باید اعتراف کرد که هنوز سعید عبد ولی را باید مرد اول این وزن دانست . در 74 کیلو هم فرشاد علیزاده یکی از بهترینهای ما بود که تا قبل از فینال بدون فراز و نشیب کشتی گرفت و هادی علیزاده پورنیا هم یکی از جوانهای آینده دار تیم ما بود که فقط در مصاف با مجارستان فرصت حضور پیدا کرد که نشان داد که هنوز باید بیشتر از قبل تلاش کند . در 84 کیلو طالب نعمت پور بسیار متفاوت تر از قبل کشتی گرفت و شاید از نظر آمادگی در شرایط مورد انتظار نبود ولی قطعا او در مصاف با آلکسی میشین قهرمان المپیکی روسها در فینال می تواند عیار فعلی خود را به نمایش بگذارد . علی قیطاسی دیگر نماینده ما هم مقابل مجارستان به میدان رفت که به رغم اقتدار بسیار امیدوارکننده ای که در تمرینات و اردوها دارد ، اینجا نشان داد که راهع زیادی تا یک 84 کیلوی شش دانگ پیش رو دارد . در 96 کیلو داود گیل نیرنگ و مهدی علیاری به میدان رفتند که هر دو آینده خوبی را نوید دادند . علیاری به رغم اینکه تجربه بسیار کمتری نسبت داود داشت ولی از شرایط خیلی خوبی برای یک 120 کیلوی مطمئن شدن را به نمایش گذاشت . در120 کیلو هم بشیر باباجانزاده هر چند به منظور جلوگیری از تکرار احتمالی ناکامی مقابل رضا کایالپ ( قهرمان جهان و نفر سوم المپیک از ترکیه ) کشتی نگرفت ولی در سایر دیدارها مطمئن حاضر شد . امیر قاسمی منجزی که تنها در مصاف با مجارستان کشتی گرفت هیچ عملکرد مثبتی نداشت و فقط دو بار حریفش را به بیرون هل داد تا برنده شود !
بعد از انجام دیدار فینال و نمایش ملی پوشان کشورمان مقابل روسیه ، بهتر می توان راجع به عملکرد انفرادی آنها سخن گفت . اما در ارتباط با کادر فنی آنچه کاملا مشخص و غیر قابل انکار بود این است که رسول جزینی ، ایرج اسفندیاری فر ، سعید شیرزاد ، محمد علی چمیانی هر چه در توان داشتند به کار بستند تا بتوانند از سه عنوان قهرمانی پیاپی کشورمان در جام جهانی ادوار گذشته دفاع کنند که انصافا تا قبل از فینال بسیار خوب عمل کرده و حتی اگر به نایب قهرمانی هم برسند باید نمره قبولی در کارنامه آنها ثبت کرد .
251 41
نظر شما