به گزارش خبرآنلاين، نویسندگان برگزیده بخشهای مختلف جشنواره دوازدهم كتاب سال شهيد غني پور، علاوه بر لوح یادبود شهید غنیپور، مبلغ بیستمیلیون ریال و نویسندگان شایسته تقدیر، ده میلیون ریال جایزه نقدی دریافت میکنند. تا کنون یازده دوره از جشنواره شهید غنیپور برگزار شده و نویسندگان برگزیده آن در ادوار مختلف، بر اساس بضاعت صندوق شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) جایزه دریافت کردهاند. از آنجا که جشنواره ادبی شهید غنیپور، یک جشنواره مردمی است و بودجه مشخص و تعریف شده ندارد، جایزههای خود را نیز بر اساس بضاعت و بودجه خود تعیین میکند و دبیرخانه دوازدهمین جشنواره غنیپور نیز بر همین مبنا، میزان جوایز نقدی را مشخص کرده است.
اصلیترین ویژگی جشنواره شهید حبیب غنیپور، استقلال آن است و در تمام ادوار گذشته به کمکهای مردمی، سازمانها و نهادهای فرهنگی تکیه کرده است؛ بر این اساس میزان و نوع جوایز آن در ادوار مختلف، متغیر بوده است؛ به طوری در دورههایی، از نویسندگان برگزیده و شایسته تقدیر خود با لوح تقدیر و چفیه تجلیل کرده است.
دبیر دوازدهمین جشنواره شهید غنیپور نیز در نشست خبری این جشنواره که حدود دو هفته قبل برگزار شد، اذعان کرد ممکن است اهدای جایزه به برگزیدگان، تعطیل شود؛ اما خود جایزه به هیچوجه تعطیل نمیشود، چرا که به نام مسجد جوادالائمه(ع) و شهید حبیب غنیپور تقدس یافته و تقدس مسجد و شهید، تعطیل بردار نیست.
شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) که بانیان جشنواره شهید غنیپور و ادارهکنندگان آن هستند، هر سال در بدو شکلگیری دبیرخانه این جشنواره رسما اعلام میکنند که دستمزد داوران و میزان جایزه شهید غنیپور مشخص نیست و نویسندگان و ناشران نیز با آگاهی از همین مساله با جشنواره همکاری می کنند. در ادوار مختلف، به کرات پیش آمده که داوران، حقالزحمه خود و برگزیدگان، جوایز خود را به جشنواره عودت دادهاند تا پشتوانه جشنوارههای آتی باشد. کم نبودهاند نویسندگانی که پس از برگزیده شدن اعلام کردهاند، نفس تایید آثارشان از سوی شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) برایشان ارزشمند است و جایزه نقدی جشنواره را به آن عودت دادهاند.
دوازدهمین جشنواره شهید غنیپور به رسم اداوار گذشته مقارن با ايام سالگرد شهادت شهید غنیپور، 14 اسفند ساعت 15:30 در تالار سوره مهر حوزه هنری، با معرفی آثار برگزیده و شایستهتقدیر، به کار خود پایان میدهد.
بنابراين گزارش، کتاب سال شهید حبیبی غنی پور امسال برای داوری در هفت بخش خود 1233 عنوان کتاب خریداری کرد که به ترتیب شامل 77 عنوان کتاب در بخش خاطره، 270 عنوان در بخش رمان با موضوع آزاد، 141عنوان کتاب در بخش داستان کوتاه با موضوع آزاد، 211 عنوان در بخش کودک، 55 عنوان در بخش زندگی نامه داستانی، 73 عنوان در بخش نوجوان و 25 عنوان در بخش رمان دفاع مقدس و انقلاب اسلامی بودند.
نامزدهای نهایی این جشنواره بدين شرح اعلام شده اند:
رمان با موضوع آزاد
پریباد نوشته محمدعلی علومی، دشتهای سوزان نوشته صادق کرمیار، حافظ هفت نوشته اکبر صحرایی، کمی دیرتر نوشته سیدمهدی شجاعی، قدیس نوشته ابراهیم حسنبیگی.
مجموعه داستان کوتاه با موضوع آزاد
زیرخاکی نوشته مجید قیصری، برخورد نزدیک نوشته محمدرضا بایرامی، چتر کبود نوشته جواد افهمی، داستانهای غریب مردمان عادی نوشته محمدعلی علومی، فقط عاشق زبان عاشق را میفهمد نوشته قاسمعلی فراست.
رمان با موضوع دفاع مقدس و انقلاب اسلامی
قسمت دوم نوشته سیدهاشم حسینی، رنج نوشته محمد محمودی نورآبادی، میوههای رسیده نوشته سیدمهرداد موسویان.
داستان کودک با موضوع آزاد
روزی که مانیا پادشاه شد نوشته عذرا جوزدانی، پادشاه کوتوله و ازدواج دماغ کوچکها نوشته مهدی میرکیانی، کتابهای نارنجی جلد 50 نوشته فروزنده خداجو، مجموعه یک اسم چند قصه نوشته گروه نویسندگان و دیو سایه دم به سر نوشته طاهر عبید.
رمان نوجوان با موضوع آزاد
فصل پنجم: سکوت نوشته محمدرضا بایرامی، گردان قاطرچیها نوشته داوود امیریان، دختران علیه دختران نوشته مصطفی خرامان، بازگشت هرداد نوشته فریبا کلهر، ننه یخی پسر و تابستان نوشته حمیدرضا نجفی.
بخش زندگینامه داستانی با موضوع دفاع مقدس و انقلاب
خواب خون نوشته محمد عزیزی، زمین گواهی میدهد نوشته کامران پارسی نژاد، پروانگی یک شمع نوشته سیدعباس فاطمی و اکرم احمدی و قله فریاد نوشته محمدعلی آقامیرزایی.
موضوع دفاع مقدس و انقلاب
پایی که جا ماند نوشته سیدناصر حسینی پور، دختر شینا نوشته بهنام ضرابیزاده، نورالدین پسر ایران نوشته معصومه سپهری، چه کسی قشقرهها را میکشد نوشته حجت شاه محمدی.
6060
نظر شما