۰ نفر
۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۲:۴۳

دو کتاب «و بوته تشنه خشک شد» درباره زندگی و شهادت سید مجتبی هاشمی از همرزمان شهید چمران و مجموعه شعر «سیبی از نور» سروده​هایی درباره حضرت زهرا(س) به بازار کتاب می​آیند.

به گزارش خبرآنلاين، کتاب «و بوته تشنه خشک شد» نوشته سیدمجید گل محمد درباره شهید سیدمجتبی هاشمی و از مجموعه «قصه فرماندهان» نيز از سوي سوره مهر منتشر می‌شود. سید مجید گل محمد درباره این کتاب گفت: کتاب «و بوته تشنه خشک شد» از مجموعه «قصه فرماندهان» به روایت داستانی شهید سید مجتبی هاشمی می‌پردازد. او یکی از شخصیت هاي بی‌نظیر جنگ و انقلاب است. قبل از انقلاب اسلامی به خاطر جثه تنومندش وارد ارتش و گروه تکاوری می‌شود ولی در ادامه و پس از شروع مبارزات مردم از ارتش بیرون می‌آید و به انقلابیون می‌پیوندد. همزمان با ورود امام خمینی(ره) در کمیته استقبال از امام (ره) بوده و از بنیانگذاران کمیته انقلاب بوده‌اند و در غائله کردستان هم حضور داشته است. بعد از شروع جنگ تحمیلی به ستاد جنگ های غیر منظم شهید چمران می پیوندد و عاطم خرمشهر می شود و تا سال 63 هم در جنگ حضور داشته است. در همین ایام چهار آپارتمان خود را می فروشد و خرج جبهه ها می کند.

گل محمد همچنین اظهار کرد: جالب اینکه ایشان در جبهه‌هاي جنگ شهید نشد. جلوی مغازه‌اش توسط گروه‌هاي ضد انقلاب ترور می‌شود و از این لحاظ شهید ترور محسوب مي شود. این نویسنده در پایان خاطر نشان کرد این کتاب در قالب داستان و خاطره مستند برای نوجوانان است که مراحل آماده‌سازی را طی می‌کند.

آنطور که پایگاه خبری ناشر نوشته، «سیبی از نور» مجموعه شعر آیینی «افشين اعلاء» درباره حضرت فاطمه زهرا(س) نيز به زودي از سوي سوره مهر منتشر می­‌شود. مجموعه شعر «سیبی از نور» قطعه شعری بلند با مضمون آیینی است كه به شرح زندگی حضرت فاطمه(س) از تولد تا شهادت می­پردازد و برای گروه سنی كودك و نوجوان سروده شده است.

این شاعر، ادبیات آیینی را جدا از سایر بخش های ادبیات نمی داند و معتقد است: «هر وقت ادبیات آیینی ما مثل سایر جلوه­های زیبای زندگی وارد روزمرگی كودكان و نوجوانان شود، می توانیم ادعا كنیم كه در انتقال مفاهیم آیینی و مذهبی در قالب ادبیات موفق بوده ایم، اما اگر پرداختن به این بخش محدود به اطلاعات آرشیوی و برنامه­های مناسبتی شود و در آن زمان با استفاده از مجموعه­ای مفاهیم و واژه­های كلیشه­ای به این نوع ادبیات بپردازیم نه تنها به فرهنگ و ادبیات آیینی خدمت نكرده­ایم بلكه آن را شعار زده كرده­ایم و باعث طرد شدنش از ذهن و سلیقه مخاطب خواهیم شد. اگر این مضامین در ذات شاعر هم وجود داشته باشد آن وقت می توانند تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.»

وی افزود: «اگر نگاه شاعر نگاهی آیینی باشد می تواند شعر او هم تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد و به شناخت كودكان و نوجوانان از فرهنگ دینی و مذهبی كمك كند. اما اگر قرار باشد شاعری بی آنكه خودش دغدغه دلی از نوع آیینی و مذهبی داشته باشد تنها با سفارش نویسی ادبیات آیینی خلق كند، مطمئنا در آن شرایط نمی تواند حق مطلب را در انتقال مفاهیم دینی و آیینی به نسل جوان ادا كند.»

6060

کد خبر 278279

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار