فارس نوشت:

روز سه‌شنبه 15اسفندماه در نشست"بررسی نظام حقوقی ایران در دوره ساسانی که در محل کتابخانه مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود، از کتاب "مادیان هزاردستان (هزار رای حقوقی)" با سخنرانی سعید عریان، استاد و پژوهشگر فرهنگ و زبان فارسی باستان رونمایی خواهد شد.

کتاب مذکور همان کتابی است که آیت‌الله آملی لاریجانی و محمود احمدی‌نژاد رئیس قوه قضائیه و رئیس جمهور کشورمان در آخرین جلسه سران سه قوه در حال تورق آن بودند.
این کتاب به خط و زبان پهلوی ساسانی (پارسیک) در نیمه نخست سده هفتم میلادی در دوره حکومت خسرو پرویز ، در ایران ساسانی در گور که مرکز استان (شهرب) فارس بوده، نوشته شده‌است.

این مجموعه، نظریه‌های حقوقی ایران باستان دست‌کم 2381 سال پس از پدید آمدن سنگ‌نبشته قانون حمورابی در سال 616 میلادی ‌است.

نویسنده آن فرخ‌مرد بهرامان یک قاضی زمان خسرو پرویز است که در شهر گور می‏زیسته و خود و پدرش در دستگاه قضایی ساسانی بوده‌اند و به اوراق و اسناد بایگانی قضایی دسترسی داشتند.

«فرخ مرد بهرامان» رأی‏های صادر از دادگاه‏های دادگستری ایران ساسانی در سده سوم تا هفتم میلادی را از بایگانی دادگستری گور بیرون آورده و فشرده و کوتاه کرده و در این کتاب گردآورده‌است.

/2727

کد خبر 280120

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    7 0
    بد نیست نگاهی به تاریخهای ذکر شده در متن خبر بیاندازید .اگر قانون حمورابی 616 سال پس از میلاد است این کتاب چطور 2381 سال بعد نوشته شده است .؟
    • بدون نام IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
      0 0
      اگه دقت کنی میفهمی نمیگه قانون حمورابی در سال 616 پس از میلاد نوشته شده، بلکه میگه کتاب مادیان هزاردستان در سال 616 میلادی که 2381 سال پس از نوشتن قانون حمورابی است، نوشته شده.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین