به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)هفته گذشته طی اجلاسی که در محل شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برگزار شد، نمایندگان بیش از چهل کشور از قاره های مختلف جهان با انتشار بیانیه ای نسبت به ادامه نقض حقوق بشر و سرکوب مخالفان حکومت در بحرین هشدار دادند.
در این بیانیه از حکومت بحرین خواسته شده است که انجام اصلاحات اساسی در راستای بهبود وضعیت حقوق بشر در کشور را تضمین نموده و همکاری لازم را در این خصوص با سازمان ملل متحد داشته باشد. در ماه ژوئن 2012 نیز بیانیه مشابهی از سوی شورای حقوق بشر سازمان صادر شده بود اما تنها نمایندگان 28 کشور جهان آن را امضا کرده بودند.
به گفته موسسه مطالعات حقوق بشر قاهره و مرکز حقوق بشر بحرین، افزایش چشمگیر تعداد و تنوع کشورهایی که رژیم بحرین را به دلیل نقض حقوق شهروندانش محکوم کرده اند بدین معناست که جامعه بین الملل بیش از پیش ضرورت انجام یک اقدام مشترک در راستای پایان بخشیدن به سرکوب مردم دموکراسی خواه و فعالان حقوق بشر بحرینی توسط عمال حکومت این کشور را درک کرده اند. مردم بحرین از فوریه 2011 تاکنون بارها طی اعتراضات گسترده خود خواستار انجام اصلاحات دموکراتیک در کشور شده اند اما هر بار رژیم آل خلیفه خواسته های آنها را با ارعاب و سرکوب پاسخ داده است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا،جالب اینجاست که بر خلاف بیانیه قبلی، این بار نام دو متحد نزدیک بحرین یعنی بریتانیا و ایالات متحده آمریکا نیز در بین امضاکنندگان بیانیه صادر شده بر علیه حکومت بحرین به چشم می خورد. با این وجود، کشورهایی چون برزیل، آرژانتین، آفریقای جنوبی و هند که خود مشقات فراوانی را برای استقرار دموکراسی در کشورهایشان تحمل کرده اند، همچنان از امضای این بیانیه امتناع ورزیده اند. ژاپن نیز تاکنون راضی به محکوم کردن رژیم آل خلیفه نشده است.
سهیر ریاض، پژوهشگر موسسه مطالعات حقوق بشر قاهره در خصوص افزایش قابل توجه کشورهایی که بیانیه شورای حقوق بشر در محکومیت رژیم بحرین را امضا کرده اند می گوید: «این بیانیه و حمایت گسترده ای که در جای جای جهان از آن شده است نشان می دهد که مردم بحرین از این پس می توانند برای تحت فشار قرار دادن رژیمی که ضایع کردن حقوق سیاسی مردم و سرکوب فعالان حقوق بشر برایش به یک عادت روزانه تبدیل شده است، روی حمایت جامعه بین الملل هم حساب کنند».
امضاکنندگان این بیانیه ضمن اشاره به تداوم دستگیری و شکنجه شهروندان بحرینی که تنها خواستار حقوق مسلم خود مانند حق آزادی بیان و حق برگزاری تجمعات اعتراض آمیز هستند، دولت بحرین را به دلیل برگزاری دادگاههای فرمایشی و ناعادلانه برای فعالان سیاسی، لغو تابعیت مخالفان و تخلفاتی از این قبیل مورد مؤاخده قرار داده اند. در این بیانیه همچنین از دولت بحرین خواسته شده است که در برابر اعتراضات آرام و بدون خشونت مردم، خویشتن داری بیشتری از خود نشان دهد و در مورد عدم پیگرد قضائی مأموران امنیتی که بارها حقوق شهروندان معترض بحرینی را نقض نموده اند، تجدید نظر کند. امضاکنندگان بیانیه در پایان از دولت بحرین خواسته اند که همکاری بیشتری با نهادهای حقوقی سازمان ملل متحد، به ویژه کمیساریای عالی حقوق بشر داشته باشد و تضمین های لازم برای عملی کردن توصیه های کمیسیون مستقل تحقیق و تفحص در مورد حقوق بشر در بحرین را بدهد.
مریم الخواجة، سرپرست موقت مرکز حقوق بشر بحرین در این باره می گوید: «اینکه 44 کشور تاکنون این بیانیه را امضا کرده اند خود یک نشانه مثبت است. در صورت بهبود نیافتن وضعیت حقوق بشر در بحرین، گام بعدی برای جامعه بین الملل می تواند این باشد که از طریق برخوردهای قاطعانه [مانند صدور قطعنامه] حکومت بحرین را مجبور به پاسخگویی در قبال اعمال خود کند. نبود همین قاطعیت در برخورد با حکومت استبدادی بحرین موجب شده است که رهبران کشور تا به امروز اراده سیاسی جدی برای انجام اصلاحات سیاسی و پایان بخشیدن به نقض مکرر حقوق بشر در کشور، از خود نشان ندهند».
در پایان شایان ذکر است که نمایندگان این کشورها بیانیه شورای حقوق بشر سازمان ملل در محکومیت نقض حقوق شهروندان بحرینی توسط حکومت این کشور را امضا کرده اند: آلبانی، آندورا، استرالیا، اتریس، بلژیک، بوتسوانا، بلغارستان، شیلی، کاستاریکا، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند،فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، ایرلند، لیتوانی، لیختن اشتاین، لتونی، لوکزامبورگ، مالت، مکزیک، موناکو، مونته نگرو، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، کره جنوبی، رومانی، اسلواکی، اسوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس، پادشاهی بریتانیا و ایالات متحده آمریکا.
5252
مایندگان بیش از چهل کشور از قاره های مختلف جهان با انتشار بیانیه ای نسبت به ادامه نقض حقوق بشر و سرکوب مخالفان حکومت در بحرین هشدار دادند.
کد خبر 281281
نظر شما