بهناز شیربانی: معاون سیما در ابتدای این نشست که روز شنبه در سالن همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد، به فعالیتهای تلویزیون در آغاز سال 1392 اشاره کرد.
علی دارابی گفت: «ویژهبرنامههای نوروز با چهار رویکرد و گفتمان اصلی دنبال میشود؛ 1- شاد و برگرفته از نشاط اجتماعی باشد، 2- دارای تعالیم معنوی و آموزنده باشد. 3- همدلی و وحدت ملی را دنبال کند و 4- به معرفی و دستاوردهای علمی و پیشرفتها کشور در سالی که گذشت بپردازد و با رویکرد امیدآفرینی باشد.»
معاون سیما در ادامه گفت: «به رغم گسترش کمی شبکههای سیما، سعی کردیم در برنامههای مختلف سیما تنوع را بر اساس سلیقهها و مخاطبان سیما حفظ کنیم.»
دارابی در ادامه ضمن بیان این نکته که برخی از شبکهها ویژه برنامههای نوروز ی خود را از چند روز مانده به آغاز سال جدید آغاز میکنند، گفت: «شبکه دو سیما با سریال «مثل من، مثل تو» که در حوزه کودک و نوجوان ساخته شده به استقبال نوروز میرود و شبکههای دیگر به فراخور زمانبندی که در نظر گرفته شده از 26 یا 28 اسفند پخش ویژهبرنامههایشان را آغاز میکنند که این برنامهها تا 16 فروردین ادامه خواهد داشت.»
معاون سیما در ادامه افزود: «امسال شبکههای یک، دو، سه، چهار، تهران، جام جم و آموزش شب عید ویژهبرنامه تحویل سال خواند داشت.»
دارابی در ادامه خاطر نشان کرد: «همه مجریان سیما برگزارکنندگان برنامه تحویل سال هستند و به اصطلاح شبکههای نسل جدید ویژهبرنامه تحویل سال نخواهند داشت.»
او ادامه داد: «برای نخستین بار در روز عید در هر شبکه قاریان برجسته و ممتاز کشور به تلاوت قرآن کریم میپردازند. ارتباط با اماکن مذهبی، برنامه راهیان نور از دیگر ویژهبرنامههای روز عید است.»
دارابی با اشاره به پخش مستند در ایام نوروز گفت: «بیش از 60 مستند در شبکههای سیما و در ساعات خوب روز پخش خواهد شد. مستند «آفریقا» برای نخستین بار در خاورمیانه از تلویزیون ایران پخش میشود و سفارش میکنم علاقه مندان به مستند حتما آن را ببینند.»
او درباره پخش برنامههای معارفی سیما نیز گفت: «برنامههای معارفی سیما مثل «سمت خدا»، «تا نیایش»، «آفتاب شرقی» طبق روال از شبکههای سیما پخش میشوند و امیدواریم مجموعه برنامههایی که برای نوروز تدارک دیده شده مورد رضایت مخاطبان تلویزیون قرار گیرد.»
داربی در بخش دیگری از صحبتهایش به مهمانان ویزه برنامههای نوروزی سیما اشاره کرد و افزود: «بیش از 400 نفر از هنرمندان، خانوادههای شهدا به ویژه شهدای هستهای، ورزشکاران، نخبگان علمی کشور در ویژهبرنامههای مختلف سیما حضور خواهند داشت.»
«پژمان» نوروز پخش نمیشود
او در ادامه به تشریح برنامههای شبکههای مختلف در طی ایام نوروز پرداخت و گفت: «شبکه یک سیما برنامههایی مثل «دیدنیهای ایران»، «سین مثل سریال»، «نوروز در روستاها»، شبکه دو سیما ویژهبرنامههایی مثل «خانمی که شما باشید»، «نشان برتر»، «فیتیلهایها»، «تعطیلات دوست داشتنی»، شبکه سه برنامههایی چون «خنده بازار»، «فوتبال خاطره انگیز»، «چشمانداز »، «مسابقه کلید»، شبکه چها برنامههایی مثل «دلشدگان» و «دلنوازان»، «گفتوگوی تنهایی» و شبکه تهران ویژهبرنامههایی مثل «مستند پنج»، «قویترین مردان پایتخت»، «رنگین کمان»، «مسابقه سیب» را روی آنتن میفرستند.»
دارابی خاطر نشان کرد شبکه تلویزیونی جام جم یکی از طولاتیترین برنامههای ویزه تحویل سال را خواهد داشت و شبکههای «نمایش»، «مستند»، «سلامت»، «پویا» نیز هر کدام ویژهبرنامههایی خواهند داشت.
پخش 128 فیلم در ایام نوروز
او ادامه داد: «امسال از 28 اسفند تا 16 فروردین، 128 فیلم سینمایی و تلویزیونی جدید داخلی و خارجی را در دستور پخش قرار دادهایم که در میان آنها بیش از 50 فیلم تلویزیونی ایرانی و 28 فیلم سینمایی ایرانی هستند. امسال شبکه مجازی برای نمایش فیلمهای سینمای شبکههای مختلف در نظر گرفته شده است که مردم برای دیدن فیلمهای سینمایی به آن رجوع کنند.»
معاون سیما در ادامه گفت: «امسال سعی کردیم حجم فیلمهای ایرانی نسبت به گذشته بیشتر باشد. 12 عنوان فیلم سینمایی ایرانی خریداری شده و سیمافیلم نیز کار گستردهای را در حوزه تولید فیلمهای تلویزیونی انجام داد.»
او در ادامه در ارتباط با پخش سریال ویژه نوروز نیز گفت: «سریال «پایتخت 2» از شبکه یک سیما ساعت 15: 22 پخش خواهد شد، سریال «آب پریا» از شبکه دو ساعت 30: 21 روی آنتن خواهد رفت. برای شبکه سه نیز دو سریال «پژمان» و «همه خانواده من» در نظر گرفته شده بود که با توجه به انطباق بیشتر مضمون سریال «همه خانواده من» با عید، پخش این سریال را برای ایام نوروز مناسبتر دیدیم. قرار است پخش سریال «پژمان» به زمان دیگری موکول شود. سریال «هفت سین» نیز از شبکه تهران ساعت 20:45 پخش میشود.»
دارابی در ادامه پاسخگوی پرسشهای خبرنگاران شد.
او در پاسخ به این سئوال که تلویزیون نسبت به پخش ویژهبرنامههای مخصوص انتخابات ریاست جمهوری در سال جدید چه رویکردی دارد، گفت: «برخی از برنامهها مثل «دیروز، امروز، فردا» طبق روال قبل ادامه خواهد داشت و صداوسیما با دست پر به استقبال انتخابات 24 خرداد خواهد رفت.»
دارابی در پاسخ به این سئوال که تلویزیون برای رقابت با شبکههای ماهوارهای در آغاز سال جدید چه تدابیری اندیشیده، گفت: «شبکههای ماهوارهای متناسب با ماموریت و کارکردهای خودشان برنامههایی را تدارک میبینند و دو شبکه فارسیزبان دیگر نیز تا مدتی دیگر به جمع شبکههای ماهوارهای اضافه خواهد شد. رسالت آنها هدف قرار دادن انتخابات ریاست جمهوری سال 92 است. به هر حال برنامههای شبکههای ماهوارهای با هنجارهای دینی و عرف ما ایرانیها منطبق نیست و بسیاری از خانوادههای ایرانی ترجیح میدهند برنامههای شبکههای داخلی را ببینند. ما به دنبال بحث رقابت نیستیم و بیشتر به دنبال نشان دادن آیینها و سنن ایرانی هستیم.»
ممیزی فیلمها به طور حرفهای انجام میشود
دارابی در ادامه در پاسخ به این سوال که با ممیزی بیش از حد فیلمها و سریالهای خارجی، مخاطب ایرانی از دیدن شبکههای داخلی دور میشود و چه راهکاری در این زمینه اندیشیده شده، گفت: «این فیلمها یا باید پخش نشود یا با حداقل اصلاحات روی آنتن برود که به ساختار فیلم آسیبی نرسد که این کار را به طور حرفهای انجام میدهیم. به هر حال تلویزیون مهمان ناخوانده مردم است و صیانت از ارزشهای جامعه وظیفه جدی ما است.»
دارابی درباره پخش ویژهبرنامه «کلاه قرمزی» نیز گفت: «دوستان در شبکه دو در حال مدیریت این برنامه هستند. در تلاش هستیم این برنامه در جدول پخش نوروزی قرار گیرد. از نظر من اختلاف نظرها بین تهیهکننده و مدیران شبکه طبیعی است. به هر حال نمیشود مشکل اقتصادی تلویزیون را کتمان کرد. بنابراین باید شرایط موجود را خوب درک کنیم.»
«هفت» فعلی از «هفت» قبلی بهتر است
او در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درمورد نگاه معاون سیما به برنامه «هفت» و اینکه آیا این برنامه در سال جدید با همین تیم ادامه خواهد داشت، گفت: «به نظر من برنامه «هفت» که در حال حاضر پخش میشود، بهتر از «هفت» قبل است، اما این برنامه تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد. به نظر من «هفت» نباید فقط نگاه به گیشه سینما داشته باشد و باید به رشد و اعتلای سینمای ایران کمک کند.»
او ادامه داد: «زمان یکساله پخش سری جدید برنامه «هفت» هنوز تمام نشده است. بعد از اتمام این دوره میتوانیم درباره تیم برنامهساز تصمیم بگیریم. من از همه شما حاضران در این جلسه میخواهم به سینمای ایران کمک کنید. سینما در حال حاضر به اندازه کافی مسئله و مشکل دارد. کمک کنید حاشیههای سینمای ایران کم شود تا به سینمای کشور خدمت کنیم.»
معاون سیما در پاسخ به این سئوال که چرا معمولا کیفیت آثار مناسبتی تلویزیون به نسبت پایینتر است و در یکسال گذشته سریالهایی مناسبتی خوب روی آنتن نرفته، گفت: «در حال حاضر سریالهای دهه فجر و محرم سال آینده مشخص شدهاند. یک بخش به تدارک ما برای ایام سال برمیگردد، اما بخش دیگر مربوط به حوزه تولید است. من با تهیهکنندگان و کارگردانها صحبت کردم تا سعی کنیم کیفیت آثارمان نسبت به قبل بهتر شود. ما از خدا میخواهیم حالا که هزینه میکنیم آثار بهتری تولید کنیم.»
دارابی ادامه داد: «متاسفانه ما از نبود فیلمنامه قوی رنج میبریم و متاسفانه برخی دوستان برای تحقیق و پژوهش فیلمنامه زمان کمتری می گذارند. در این سه سال اخیر تولید بدون پژوهش را در سازمان ممنوع اعلام کردیم. بنابراین فکر میکنم ما و دوستان در حوزه تولید باید تلاش کنیم کارهای بهتری داشته باشیم.»
او درباره سریالهای مناسبتی تلویزیون نیز گفت: «معمولا سریالهای مناسبتی جزو پرمخاطبترین سریالهای تلویزیون هستند. در سیما حدود دو برابر نیاز تولید میکنیم و با این کمبود بودجه مگر بیکاریم که دو برابر تولید کنیم و پخش نکنیم؟ اما طبعا هر سریال باید در زمان خاص خودش پخش شود. در ماه رمضان بیش از سه سریال نمیتوانیم پخش کنیم. مگر مردم بعد از خوردن افطار چند ساعت باید پای تلویزیون بنشینند؟ آنها باید به عبادتشان نیز برسند. از حجم بالای تولیدات بهترین آنها را به فراخور مناسبتها پخش میکنیم. در حال حاضر نوشتن فیلمنامه سریالهای نوروز 93 نیز رو به اتمام است.»
دارابی در ادامه در پاسخ به این پرسش که میزان مشارکت اسپانسرها در تولید اثری در تلویزیون گاهی بیش از حد میشود مثل برنامه «به خانه بر میگردیم»که بخش آشپزی آن فقط نام بردن از اسپانسرها شده، گفت: «اسپانسرها و تولید برنامههای مشارکتی نیمی از بودجه سازمان را تامین میکند. نیمی دیگر از بودجه صداوسیما را دولت می دهد که امسال نیمی از 50 درصد هم کم شده و این بحران برای ما به وجود آمد. اعتقاد داریم چون صداوسیما در خط مقدم نبرد با دشمن است باید بودجهاش بیشتر باشد.»
دارابی در ادامه خاطر نشان کرد: «به نظر من هم لازم نیست در برنامهها آنقدر گلدرشت به حضور اسپانسرها اشاره کرد و من هم به آنها تذکر دادهام.»
او در مورد کپیرایت سریال های تلویزیونی نیز گفت: «این مسئله ای است که باید در کشور به آن پرداخته و تصمیم گرفته شود. در حال حاضر بسیاری از سریالهای ما بدون رعایت حق کپیرایت از شبکههای ماهوارهای پخش میشود.»
هیچکس از نظر ما ممنوع نیست
معاون سیما در پایان در پاسخ به این سئوال که چرا دیگر کارگردانهایی مثل رضا عطاران و مهران مدیری در تلویزیون فعالیت نمیکنند، در حالی که سریالی مثل «بزنگاه» هنوز هم از پر طرفدارترین سریالهای سیماست، گفت: «سریال «بزنگاه» ساخته رضا عطاران مورد نقد جدی برخی از صاحبنظران بود. در جشنواره فیلمهای طنز جام جم داوران بیطرف بودند و برای من هم عجیب بود که چرا سریالهای او رای لازم را نیاورد و «وضعیت سفید» جایزه گرفت. البته من از سریال «وضعیت سفید» دفاع میکنم و دستاندرکارانش را هم در این سالن تقدیر کردهایم. به نظر من برخی از دوستان دغدغه تولید در حوزههای دیگر را دارند. ما ملاحظات و ضوابطی داریم که مکتوب هم هست و کارگردانهایی که با ما کار میکنند این ضوابط را در نظر میگیرند. من با بسیاری از کارگردانهای خوب برای حضور در سیما صحبت کردهام که در آینده نام آنها را بیشتر خواهید شنید. هیچکس از نظر ما ممنوع نیست.»
58247
نظر شما