زهرا تالانی: مجتهدزاده پس از بازگشت از این سفر یک جلسه با خبرنگاران برگزار کرد تا دستاوردهای این جلسه را اعلام کند.این نشست در دو روز برگزار شد که در روز اول اقدامات و فعالیت کشورها برای کاهش یا پیشگیری از خشونت اعلام شد و روز دوم درباره مواضع کورها نسبت به خشونت نمایندگان کشورها سخنرانی کردند.
مجتهدزاده گفت: یکی از مباحث مهمی که مورد توجه ما در این کمیسیون قرار گرفت بیان نقش اصلی زن در سه عرصه مهم مهرآفرینی، آرامبخشی و تربیت و مدیریت بود. ما در کمیسیون مقام زن با ارائه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در خصوص زنان و لایحه تأمین امنیت زنان توانستیم مباحث مهمی را در این کمیسیون مطرح کنیم که مورد توجه کشورهای زیادی از جمله نروژ و ایتالیا قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه لایحه تأمین امنیت زنان یکی از مواردی بود که مورد توجه حاضران در کمیسیون مقام زن قرار گرفت، گفت: این لایحه با تعریف موسع انواع خشونت، تشکیل کمیته ملی امنیت زنان در برابر خشونت و تعیین وظایف دستگاههای اجرایی و قضایی در مواجهه با خشونت که حتی در مواردی بدون نیاز به شکایت قربانی قابل پیگیری میباشد تنها بخشی از این لایحه جامع حمایتگر است که مورد استقبال حاضران قرار گرفت.
کشورهایی که بیشترین خشونت را دارند
مجتهدزاده درباره گزارش سازمان ملل در خشونت در کشورها گفت: مطابق گزارشهای ارائه شده توسط سازمان ملل استرالیا، کانادا، رژیم صهیونیستی و آفریقای جنوبی بیشترین آمار خشونت نسبت به زنان را دارند.
رییس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: بسیاری از نهادهای سازمان ملل ساز و کارهایی به منظور کاهش یا امحای خشونت علیه زنان دارند، اما طبق گزارش دفتر سازمان ملل در دنیا از هر 10 زن هفت زن مورد خشونت قرار میگیرند.
وی تاکید کرد: آمارهای منتشر شده در زمینه خشونت علیه زنان در کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی حاکی از این است که ساز و کارهای طراحی شده منجر به کنترل، پیشگیری یا کاهش خشونت علیه زنان نشده است.
رییس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به ملاقاتهای صورت گرفته با نمایندگان سایر کشورها در پنجاه و هفتمین کمیسیون مقام زن، افزود: هدف ما ملاقات با کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین بود به این منظور با نمایندگان کشورهای نروژ، فنلاند، ایتالیا، مصر، برزیل، نیکاراگوئه و ترکیه دیدار کردیم و با توجه به آنکه درباره وضعیت زنان در خارج از کشور سیاه نمایی میشود، تشریح اقدامات صورت گرفته در ایران از سوی ما برای آنان جالب بود و برخی از کشورها مانند نروژ و ایتالیا علاقمند به همکاری مشترک با ایران شدند.
بیشترین نوع خشونت در کشورها در جدول زیر آورده شده است:
نام کشور | نوع خشونت |
سوئد | خشونتهای ناموسی |
ایتالیا و جیتونی | ختنه دختران |
سوئد،انگلیس و ایرلند شمالی | ازدواج های اجباری و زودهنگام |
آرژانتین، اتریش، دانمارک، فنلاند، کویت، مکزیک، پاراگوئه، قطر، سریلانکا | قاچاق زنان |
وی درباره آمار سازمان بین الملل و اینکه چرا کشورهای اسلامی در آن جایی ندارند به خبرآنلاین گفت: معمولا سازمان های بین المللی خودشان آمار کشورها را جمع آوری می کنند و توجهی به آمار و اطلاعات کشورها ندارند، برای همین این اطلاعات درست.
مجتهدزاده ادامه داد: ما در این کمیسیون مطرح کردیم که پیش از اینکه به ارائه راهکار برای مقابله با خشونت علیه زنان بپردازیم باید به این سؤال جواب بدهیم که چرا راهکارهای کنونی مؤثر واقع نشده است و علت خشونت نسبت به زنان در جوامعی که ادعای پیشرفت دارند چیست؟
وی گفت: راهکارهای پیشنهادی ایران برای مقابله با خشونت در چند محور مطرح شد که از آن جمله تقویت نهاد خانواده به عنوان اصلیترین بنیاد جامعه در پیشگیری و کاهش خشونت و پایبندی به اخلاق و معنویات و رعایت شأن انسانی و توجه به تنوع فرهنگی است که به عنوان حلقه گمشده تلاشها در محو خشونت علیه زنان است.
تدوین اسناد برای زنان
وی به طرح تامین امنیت زنان اشاره کرد و گفت:ما در این اجلاس طرح «تامین امنیت زنان» که بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری بود را اعلام کردیم که برای نمایندگان بعضی از کشورها جالب بود که رهبر یک نظام اسلامی تأکیدات زیادی در زمینه جلوگیری از ظلم از نظر قانونی و اخلاقی نسبت به زنان دارد.
مجتهدزاده با اشاره به راههای پیشگیری از خشونت علیه زنان گفت: پایبندی به اخلاق و معنویات، توجه به تنوع فرهنگی و تقویت نهاد خانواده به عنوان اصلی ترین نهاد جامعه در پیشگیری از خشونت علیه زنان موثر بوده و لازم است اقدامات حقوقی و قضایی در این زمینه انجام شود.
رییس مرکز امور زنان در ادامه گفت: یکی دیگر از مباحث مطرح شده در این نشست فعالیتهای ایران در زمینه پیشگیری از خشونت، حمایت و توانمندسازی زنانی که مورد خشونت قرار گرفتهاند و مجازات عاملان خشونت بود که مجازات در نظر گرفته برای مرتکبان خشونت علیه زنان از جمله موارد جالب برای برخی از کشورها بود.
وی در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه در دولت دهم برای نخستین بار چهار سند در حوزه زنان جزو اسناد سازمان همکاریهای اسلامی قرار گرفت، گفت: یکی از این اسناد اعلامیه تهران بود که در سومین اجلاس وزرای امور زنان تدوین شد، بیانیه و اعلامیه تهران به نقش چهار بانوی برگزیده ادیان اسلامی پرداخته بود علاوه بر آن در دومین اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی به این موضوع پرداخته شد که چگونه درباره چهار بانوی برگزیده در رسانهها و کتابهای درسی پرداخته شود.
مجتهدزاده گفت: یکی دیگر از اسناد تهیه شده در دولت دهم تدوین میثاق حقوق زن در اسلام و نقشه راه در جهت احقاق حقوق انسانهاست. در چهارمین اجلاس وزرای امور زنان نیز که در اندونزی برگزار شد بندی را گنجاندیم که به نگرش اسلام نسبت به زن میپرداخت.
اسلام و زنان
مجتهدزاده افزود: در پنجاه و هفتمین کمیسیون مقام زن نیز به نقش الگویی چهار بانوی برگزیده تاکید کردیم که این مورد نیز مورد استقبال قرار گرفت.
رییس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری درباره آمار بیشترین خشونت علیه زنان در کشورهای جهان گفت: خشونت علیه زنان در همه کشورها وجود دارد؛ اما در کشورهای اسلامی کمترین میزان است و در ایران بسیار ناچیز است. البته ما هنوز در کشور راه زیادی برای رسیدن به نقطه مطلوب در پیش داریم.
وی افزود: بر اساس آمار جان الیسون معاون دبیر کل سازمان ملل بیشترین آمار خشونت علیه زنان مربوط به کشورهای استرالیا، کانادا، رژیم صهیونیستی و آفریقای جنوبی است و 40 تا 70 درصد قربانیان خشونت منجر به قتل را زنان تشکیل میدهند.
مجتهدزاده با اشاره به تعاملات بین المللی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری، اظهار کرد: در تعاملات بین المللی مفهوم سازی، جریان سازی و نهادسازی را دنبال کردهایم و در بخش مفهوم سازی نیز نگرش زن به اسلام مطرح شد. در زمینه جریان سازی هم برنامهها و همایشهایی برگزار کردیم و در زمینه نهادسازی، میثاق حقوق زن در اسلام را مطرح کردیم.
47232
نظر شما