زهرا تالانی:قرار بود در پایان امسال این طرح در هیات دولت بررسی شود که گویا دوباره به سال بعد موکول شده است.مرکز امور زنان و خانواده طرحی در دست دارد که درباره آن فریبا حاج علی مسوول دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده می گوید:ما این طرح را آسیب شناسی کردیم و با حمایت دولت حتما اجرایی می شود.وی اعلام جزئیات این طرح را به بعد از تصویب آن موکول می کند.
قرار بود بیمه زنان خانه دار 23 اسفند به هیات دولت ارسال شود،این طرح چه شد؟
به خاطر فشردگی کار در پایان سال به سال 92 موکول شد.اما حتما در اواخر فروردین یا اردیبهشت این کار انجام می شود و برای روز زن خبرهای خوبی داریم.
چرا بیمه زنان خانه دار به سرانجام نمی رسد؟
در حال حاضر حدود 19 میلیون نفر زنان خانه دار داریم که طبق تعریف مرکز آمار،زنان خانه دار کسانی هستند که نه شاغل و نه جویای کار هستند و صرفا در محیط خانه و خانواده هستند.همانطور که می دانید در 4 دولت بعد از انقلاب طرح بیمه زنان خانه دار مطرح بود که ما امیدواریم در این دوره به سرانجام برسد،اما مشکل اصلی طرح برآورد بودجه آن است که رئیس جمهور قول همکاری و کمک داده اند و لذا به زودی به نتیجه می رسد.
بنابراین تا کنون چون بودجه آن پیش بینی نشده بود به نتیجه نرسیده است؟
بررسی ما نشان می دهد که 5 دلیل عامل عدم موفقیت طرح است.مقطعی بودن طرح و عدم استمرار،عدم تعیین دستگاه خاص و معین به عنوان متولی،عدم طراحی مکانیزم تخصصی و سازوکار بیمه که کارشناسان بیمه طرح را تایید نمی کردند،بالا بودن میزان سهم بیمه شوندگان و عدم تناسب بیمه زنان خانه دار با حق بیمه این 5 عامل هستند.ما سعی کردیم در این طرح مشکلات را رفع کنیم.
برای حل این مشکلات شما چه طرح و برنامه ای ارائه کردید تا طرح اجرایی شود؟
ما 7 راهکار را ارائه کردیم.نقاط قوت و ضعف این راهکارها را بررسی کردیم و با توجه به ماده 27 برنامه پنجم توسعه که در آن موضوع بیمه های فراگیر اجتماعی مطرح شده اند با کمک وزارت کار،رفاه وتعاون به یک طرح نهایی رسیدیم که در یک فرایند سه مرحله ای امکان اجرای آن وجود دارد.
یکی از مشکلات طرح که باعث توقف آن شد راهکار حق پرداخت بیمه توسط زنان خانه د اری بود که هیچ درآمدی نداشتند،برای حل این مشکل چه برنامه ای دارید؟
ما مشارکت دولت و حمایت بخش خصوصی را مطرح کردیم.البته جامعه هدف ما در این طرح سه دهک پایینی که تحت حمایت نهادهای مردمی و کمیته امداد و امثال آن هستند نیست،بلکه ما سه دهک بالایی را در نظر داریم.
همانطور که می دانید مرکز پژوهشها هم طرحی برای بیمه زنان خانه دار ارائه کرده است.چرا یک طرح جامع با هماهنگی هم ارائه نمی کنید که زودتر نهایی شود؟
اطلاع دارم اما طرح ما جدید است و آسیب شناسی شده تا عملیاتی شود و در اجرا ناگهان با کمبود بودجه و مشکلات مواجه نشود و نهادهای بیمه ای هم باید حمایت کنند.
پاشنه آشیل این طرح بودجه آن است.در آسیب شناسی شما برای حل این مشکل چه تدبیری دارید؟
ما معتقدیم که دولت باید حمایت کند تا عملیاتی شود،خوشبختانه نگاه دولت هم به این موضوع مثبت است و امیدوارم که در سال بعد اجرایی شود.
ممکن است طرح با مخالفت مجلس مواجه شود؟
اگر در دولت تصویب شود تنها به کمیسیون تطبیق قانون اساسی مجلس می رود و پس از آن اجرایی می شود.
23245
نظر شما