امید سروری و عباس بگ‌جانی مولفان کتاب «اثیر اومانی» به نحوه داوری جایزه‌های ارشاد اعتراض کردند.

به گزارش خبرآنلاین این دو نویسنده با این پرسش که چگونه است که کتابی با وزن، اعتبار، اهمیت، عظمت و بزرگی دیوان اثیر اومانی حتی به عنوان کتاب فصل هم برگزیده نمی‌شود اعتراض خود را نسبت به داوری جایزه‌های ارشاد اعلام کردند.
  در یادداشتی که این دو نویسنده در اختیار خبرآنلاین گذاشته‌اند، آمده است: «چندی پیش خانه کتاب با اعلام این مطلب که «امسال هیچ متنی در حوزه تصحیح متون برگزیده نشده و امتیاز لازم را به دست نیاورده است» این سئوال را برای ما پیش آورد که چگونه ممکن است دیوان اشعار اثیر اومانی امتیاز لازم را دریافت نکرده و در داوری کتاب فصل و سال به هیچ عنوانی نرسیده باشد؟
 در تأیید این سئوال باید ذکر شود که چرا این اثر گرانقدر که یادگاری از سده 6 و 7 ق است، شایستگی برگزیده شدن در داوری کتاب سال را دارد:
1. اثیر اومانی از گویندگان توانای ادب فارسی در سده 6 و 7 ق است که تا قبل از چاپ دیوانش، هیچ‌گونه تحقیق و پژوهشی علمی در مورد وی و آثارش نشده بود و تمام منابعی که به شرح احوال وی پرداخته‌اند، دچار خطا و اغلاط فاحش هستند.
2. تاکنون هیچ چاپی از اشعار اثیر اومانی (حتی چاپ سنگی) وجود نداشته و آنچه در دسترس قرار داشته تعدادی از ابیات پراکندة او در تذکره‌ها بوده است.
3. اشعار وی حاوی اطلاعات مهم ادبی است که در سبک‌شناسی نظم فارسی و تاریخ ادب فارسی در سدة 6 و 7(ه.ق) اهمیت بسیاری دارد.
4. در میان اشعار وی اطلاعات ذی‌قیمت تاریخی در خصوص دو سلسله محلی ایران (پرچمیان و خورشیدیان) وجود دارد که بیش از پیش بر اهمیت این اثر می‌افزاید.
5.   مصصحان این اثر تمامی دست‌نوشته‌های موجود از دیوان وی که 12 نسخة خطّی دیوان و 36 جنگ و تذکرة خطی و 17 اثر چاپی را در بر می‌گیرد، در تصحیح خود به کار برده‌اند و متنی منقح و صحیح را ارائه داده‌اند.
6. مصححان در مقدمه‌ای جامع به شرح احوال و سیر زندگی دقیق اثیر اومانی پرداخته‌اند و تک‌تک ممدوحان وی را از ناشناس‌ترین تا مشهورترین آنها شناسانده‌اند و سبک شعری و ادبی وی را نیز از نظر زبانی،‌ محتوایی و ادبی به شایستگی بررسی کرده‌اند.
7.     تعلیقات مفید و درخوری برای متن در نظر گرفته شده که ابهامات متن را روشن می‌کند.
8.     مصححان برای سادگی کار محققان، راهنمای تعلیقات و 14 نمایه تدارک دیده‌اند.
9. نحوه صفحه‌بندی کاملاً حرفه‌ای است و حتی در انتخاب رنگ کاغذ سلیقه به خرج داده شده و رنگ چشم‌نواز نخودی پیش زمینه متن است.
10.دیوان اثیر اومانی در سال جاری رتبة نخست دوازدهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی را کسب کرده و به عنوان اثر برگزیده انتخاب شده است.
در پایان لازم است باز این سئوال از مسئولین ذی‌ربط خانه کتاب پرسیده شود که به راستی معیارهای داوری چیست و چه بوده که این متن مهم و با ارزش با تصحیح منقحی که از آن شده برگزیده نشده است. خوشبختانه مقدمه این کتاب توسط سایت کتابخانة مجلس منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان است و ایشان خود می‌توانند با مراجعه به آن قضاوت کنند.
 
 57244
کد خبر 282571

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمیدی IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۸
    12 1
    خانه کتاب این اواخر بسیار ضعیف عمل کرده است
  • رضاپور IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۸
    13 1
    منتظر جواب قانع کننده و نه ضعیف خانه کتاب هستیم
  • بدون نام IR ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
    11 1
    جای تاسف داره خانه کتاب چرا اینگونه عمل کرده؟
  • سعیدی نیا IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    9 1
    ادب و فرهنگ این مملکت تا کی باید نادیده گرفته بشه
  • مرجوعی IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    7 1
    افسوس که با این شخصیت ناشناس همدان به این بدی برخورد شده
  • دانیال A1 ۲۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    1 0
    انتظار متفاوت بودن رنگ آسمان علم و هنر و ادب این سرزمین با آسمان سیاست و اقتصاد و اخلاقش، شاید انتظار معقولی نباشد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین