هفته نامه تجارت فردا به طور مفصل نظام قیمت گذاری صنعت خودرو ایران را در گفت و گو با سعید لیلاز مورد بحث و بررسی قرار داده است.

بخش هایی از گفت و گو با سعید لیلاز، تحلیل گر مسائل اقتصادی در ادامه می آید:

 

*تعجب من این است که چرا منتقدان گرانی خودرو، افزایش 2.5 برابری قیمت ارز یا افزایش 40 درصدی نرخ تورم را نمی بینند که ریشه‌های این بحران هستند اما 100 درصد افزایش قیمت خودرو دیده می‌شود.

*شگفت‌انگیز است که یک عده کارشناس و دست‌اندرکار باشند و بگویند مثلاً بوی توطئه از این قضیه (گرانی خودرو) به مشام می رسد!

* اگر تولید یک خودرویی نصف شود و تقاضایش 40 درصد افزایش پیدا کند، آیا باید قیمتش ثابت بماند؟ آیا این فرض در علم اقتصاد پذیرفتنی و معقول است؟ بدیهی است که معقول نیست. اتفاقی که افتاده این است که عرضه در این مورد خاص نصف شده است تقاضا نه‌تنها کاهش پیدا نکرده بلکه تقاضای موثر هم حداقل40 درصد افزایش پیدا کرده است. این 40 درصد چیست؟ این 40 درصد شاخص تورم است.

*من فکر می‌کنم افزایش قیمت بین 120 تا 150 درصد در خودرو کاملاً طبیعی و بدیهی است. وقتی نرخ ارز ،1100 تومان است و یکباره این نرخ به 2500 تا سه هزار تومان افزایش پیدا کرده، از طرف دیگر سپرده‌گذاری برای گشایش اعتبار که مثلاً 10 درصد کالا یکباره شده 120 درصد کالا که به معنی 20 تا 25 درصد افزایش نیاز به منابع مالی است و این باعث افزایش شدید هزینه‌های مالی شرکت‌ها می‌شود در واقع سمت خرید خارجی‌اش را تشکیل می‌دهد و سمت خرید داخلی‌اش تابع نرخ تورم است، قیمت تمام‌شده‌اش هم بالا می‌رود.

* دولت نهم و دهم روی منابع اقتصادی توجه ویژه‌ای داشته است. اولین تغییرات مدیریتی که آقای احمدی‌نژاد انجام داد در مجموعه شستا بود و عمده‌ترین تغییرات روی بانک‌ها اتفاق افتاد. تا آذر سال 1384 هیچ بانکی نبود که مدیرعامل‌اش عوض نشده باشد. حتی بانک‌های خصوصی درجه یک مانند پارسیان که آن موقع از بانک تجارت هم جلو افتاده بودند مدیرعامل‌اش عوض شد.

* من خودم اطلاع دارم قطعه‌سازی شش ماه در نوبت دریافت طلبش بوده است. در همین حوزه فساد شکل گرفته بود حتی در سطح مدیریتی مالی‌اش هم پول می‌گرفتند چک‌های یکی را زودتر می‌دادند و چک‌های دیگری را دیرتر می‌دادند. بعد که دیدند نمی‌شود، نمی‌توانند در برابر توفان واردات از چین مقاومت کنند .

*شما رسماً اداعا می‌کنید که مثلاً میزان ساخت خودروتان 70 درصد است در حالی که عملاً ممکن است 40 درصد هم نباشد . قطعه‌ساز از خارج وارد می‌کند و بدون اینکه رکوردی ثبت شود یا جایی اعلام شود یا جایی گفته شود در حالی که شعارها همه روی این است که ساخت خودرو داخل جلو است. یکباره می‌بینید که با افزایش قیمت ارز بیشترین کاهش تولید خودرو در حوزه پراید اتفاق می‌افتد.

*از خیلی قبل هم پیش بینی این اتفاق(گرانی خودرو) را می کردیم. ببینید این اتفاق ممکن است برای بقیه صنایع هم بیفتد. هر جایی که دولت پا بگذارد بیخ گلوی تولید کننده و بگوید باید به این قیمت بدهید، این اتفاق ممکن است در مقطعی رخ دهد. مگر در صنایع غذایی این اتفاق نیفتاد. یا بخش های دیگر.

* خودرو یک کالای سیاسی است. اقتصاد ایران در نیم قرن اخیر سنتا سه کالای سیاسی داشته است. یکی خودرو بوده است. یکی طلا بوده و یکی دلار.

*همه فعالان اقتصادی ایران اعم از یک کشاورز ساده در یک بیزینس کوچک که با خارج کار می کند دائماً قیمت این سه را مونیتور می کنند. ما موفق شده بودیم از حدود سال های 79 و 80 از طریق افزایش شدید قیمت و افزایش شدید تولید خودرو این را موقتا از حالت سیاسی بودن خارج کنیم. دوباره برگشت سر جای سنتی خودش.

*تصورم این است که زیاندهی خودروسازها ادامه خواهد یافت. چون توانمندی و فلکسیبیلیتی برای کاهش هزینه هایشان را ندراند. به دلیل ساختار دولتی شان، به دلیل اینکه خودروسازها سهل الوصول ترین هدف همواره بوده اند برای اینکه دولت ها بتوانند اهداف مربوط به اشتغال و مربوط به تثبیت قیمت ها را همه را در آن حفظ کنند، نرخ بهره وری در خودروسازان در سال های اخیر به شدت کاهش پیدا کرده است.

*سه تا اتوبان شاهرگ حیاتی اقتصادی ایران از در زمین های ایران خودرو عبور می کند. می دانید که اینها مالکیت زمین های ایران خودرو بوده است. به لحاظ اجتماعی و سیاسی و امنیتی اینها نمی توانند نیمی از پرسنل شان را بیرون کنند.

*زیان خودروسازان سال 92 هم ادامه خواهد یافت. گرچه ممکن است به شدت امسال نباشد. ولی قطعا ادامه خواهد یافت. حتی سال 93. به این دلیل که اینها به نحوی ریخت کرد و پاششان را شروع کرده و ادامه داده اند که امکان اینکه بتوانند تولید خودرو را اصولا به نقطه سر به سرشان برسانند ندارند.

*وضعیت خودرو‌ساز و پیش بینی خودروسازان را باید در چارچوب اقتصاد کلان ایران انجام داد. اقتصاد کلان ایران پیش بینی کردن وضعیتش فوق العاده دشوار است. اگر غیر ممکن نباشد که به نظر من به غیر ممکن رسیده. ولی شما یکسری نشانه هایی دارید. مثلا اگر تحریم ها فرضا به همین شکل ادامه یابد، باید متوسط قیمت دلار در ایران به مثلا سه هزار تومان برسد. دولت باید دلار را سه هزار تومان بفروشد. به این معنی است که قیمت تمام شده خودروسازان باز هم بیشتر خواهد بود.

* اگر این جمله ای که آقای رئیس جمهور درباره کاهش قیمت خودرو گفت را پنج سال پیش گفته بود، مدیر عامل خودور سازی ها بلافاصله قیمت را کاهش می دادند. اما اکنون مقاومت می کنند. این مقاومت در وهله اول متکی به این است که دولت تضعیف شده است. آن نیرومندی سابق را ندارد. هر مدیرعاملی الان عقب نشینی کند و تن به کاهش قیمت ها دهد در حقیقت تن داده به ورشکستگی شرکتش داده است.

*واقعاً هیچ ملتی در دنیا نمی شناسم که این طور خواستار نابود کردن خودش باشد. و از این بابت به شدت متاسف و گله مند هستم. که ما یک صنعت خودروسازی را با مژه های چشممان و با خون جگر خودمان ظرف 60 سال شکل می دهیم و اینگونه یکباره چوب حراج به آن می زنیم که تو موظفی که خودرویی را که 20 میلیون تمام می شود 15 میلیون بفروشی. اصلا چطور شما روزنامه نگاران به دولت به مجلس به شورای رقابت و به همه اجازه می دهید چنین خیانتی کنند.

*آزاد سازی اقتصادی و خصوصی سازی یگانه راه نجات اقتصاد ایران است. ما به صورت پلکانی و همگن به سمت استراتژی آزاد سازی باید حرکت کنیم. آزاد سازی منظومه استراتژی و ژئوپولیتک همگنی است که در درون آن خصوصی سازی هم یکی از اجزایش است و آن وقت آزاد سازی واردات در درون این دوباره رخ می دهد. اگر این همگنی رخ ندهد و شما بخواهید با آزادسازی واردات شروع کنید و آزاد سازی اقتصادی را چوب حراج زده اید. به صنعت خودرو‌سازی تان. مثل اتفاقی که برای صنعت نساجی ما افتاد.

*در ایران واقعا برجسته ترین صنعت بعد از صنعت نفت، صنعت خودرو‌سازی است. به لحاظ سرمایه گذاری که در آن شده است. به لحاظ نیروی انسانی اش. به لحاظ نرم افزارها و سخت افزارهایی که داریم. به این لحاظ که اصلا من می گویم که فرض کنید صنعت خودرو‌سازی و کارخانه های اصلی را درشان را بستیم. واقعا با چه میزان ارزی شما می خواهید یک و نیم میلیون خودرو از خارج وارد کنید؟

3939

کد خبر 286641

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 31
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نوید IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    برادر گرامی ، آقای لیلاز شما با چه اصولی خواهان افزایش قیمت خودرو هستین؟؟؟ پراید خودرو ملی هست پس باید قیمتش کاهش داشته باشه چون 100 % تولید داخل است... در ضمن با این توصیفات شما باید حقوق ملت 100 % افزایش پیدا کنه تا پراید رو 20 میلیون بخرن..!!!
    • بدون نام IR ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
      57 5
      آقای لیلاز چرا به تعرفه 90 درصدی واردات خودرو خارجی اشاره نمکنید؟ اگر تعرفه را بردارند و سایپا پراید را بدهد مثلا 50 میلیون تومان. ببینم کسی ایرادی به قیمت پراید می گیرد. اصلا در آن صورت کسی سراغ ماشین تولید داخل می رود که راجع به قیمتش بحث کند؟
  • محمد IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    اینا کارشناس هستند یا بازاریاب ! این تحلیلاتون مارو کشته
  • امیدی IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    140 8
    من از این کارشناسان محترم یک سوال دارم: من یک خودرو رو ابتدای سال گذشته با 10 میلیون سپرده پیش خرید کردم حالا که موعد تحویل خودروم فرا رسیده میبینم به سپرده من یک میلیون سود ولی به خودروی خودشون 17 میلیون تومان اضافه کردن!!!! این بر پایه چه وجدان و چه اقتصادی قابل توجیهه ؟ آیا به این میگن مشتری مداری و احترام به مشتری؟
  • فرهاد EU ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    41 1
    خرداد ماه سال 91 نمایشگاه ایران خودرو شیراز 10 میلیون واسه رانا با تحویل اسفند از ما گرفتن. اول گفتن 15 میلیون بعدش گفتن 21.500 حالا هم میگن 30.500 آخه مگه این رانای ملی چقدر ازر بری داشته؟یعنی 200 درصد افزایش قیمت. عدالت در اینه که بر تحویل بر اساس زمان ثبت نام باشه نه موعد تحویل. مگه اینکه من عدالت ندونم چیه سازمان حمایت بیاد منو توجیه کنه.چرا ثبت نامیه خرداد که اعتماد کرده اسفند برا تحویل انتخاب کرده پول بیشتر از ثبت نامیه ابان که بهمن را انتخاب کرده بده.به کدام علت؟؟؟؟؟؟؟
  • قاسم فلاح IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    14 51
    با سلام و احترام به این کارشناس واقع گرا بنده در یکی از شرکتهای خودرو ساز مشغول به کارم و تقریبا" از نزدیک شاهد وقایع هستم و به مسائل سیاسی و اقتصادی خودرو مشرف هستم باید عرض کنم فرمایشات آقای لیلاز برای مردم و مصرف کننده ها حتما" تلخ و ناگوار است ولی در واقعیت کاملا درست و صحیح است . و جای تقدیر دارد که ایشان برخلاف مدیر عامل ایران خودرو که گفتند تحریم ها باعث شده ما خودکفا شویم این تحلیل های درست و منطقی را ارائه دادند که می تواند باعث روشن شدن اتفاقهای اخیر شود و برای مردم درک درستی را ایجاد نماید. می خواهم یک مثال ساده بزنم -وقتی قیمت شیر 2برابر شود آیا شما تعجب میکنید که قیمت ماست 2برابر شود؟ از خبرآنلاین هم تشکر میکنم
  • سجاد IR ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    47 3
    خیلی میبخشید جناب تحلیل گر گرامی، خیلی تند میرید، چرا اون ور قضیه رو نمی بینید، یه طرفه به قضاوت نشینید لطفا، چرا اون موقع که با دلار 1100 تومنی همین پرایده و پژو 3 ال 4 میلیونی (که دیگه تو کشور های دیگه میذارنشون تو موزه) رو به ما مردم بیچاره میدادن 9000000 تومن کسی حرف از خیانت نمی زد ولی الآن حرف از دفاع از صنعت انحصاری و بدون رقابت خودروسازی رو میزنید. یه عمره به بهونه های بیخود خودروهای بی کیفیت دادید به ما و جون میلیون ها آدم از بین رفت کی صداش دراومد...کی اومد عدالت رو بگه چیه...عدالت از منظر خودرو ساز ها فقط سود مالی هست و بس...اگر هم فقط یکی از محصولاتشون هم تولید خودمون بود باز میشد توجیه کرد اما دریغ از حتی یک موتور سیکلت...یکی برای من این منطق تحلیل گران اقتصادی رو روشن کنه!!!!!!
  • بدون نام IR ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    50 0
    آقای لیلاز شما لطفا دم از انصاف و صنعت ملی نزنید.آن موقع که شما خودروهای بی کیفیت هوو را از چین وارد کردید و ... حرفی نمی زنید.شما و امثال نعمت بخش نظر کارشناسی نمی دید .
  • جواد IR ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    40 1
    خب مشكلي نيست كه. اصلا من ميگم ريش و قيچي قيمت گذاري رو بسپارن به خود خودروسازا. ولي از اونور تعرفه وارداتم رو هم وردارن. اين ميشه منصفانه. مردم خودشون خودروشونو انتخاب كنن ببينم كسي سراغ ماشيناي اينا ميره ديگه.
  • دانشجوی اقتصاد IR ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    25 14
    آقای لیلاز کاملا درست می گویند. 70 درصد قیمت یک خودرو قیمت قطعات ان است که از ورق فولادی و آلومینیوم و مس و مواد پتروشیمی تشکیل شده است. اگر یک خودرو صددرصد ایرانی هم باشد قیمت قطعات آن بیش از دو برابر شده است و طبیعتا باید قیمت ان حداقل 70 درصد رشد کند. از همه بدتر اینکه ملت ما و حتی کارشناسان ما جو زده هستند. گرانی خودرو را می بینند ولی گرانی مسکن که هزار برابر مهمتر از آن است را کمتر توجه می کنند. قیمت ساخت یک متر اپارتمان حداکثر از 500 هزار تومان به 900 هزار تومان رسیده است اما قیمت هر متر اپارتمان ار 2 میلیون به 5 میلیون در مناطق متوسط تهران رسیده است.من در شرف ازدواج حاضرم سمند 15 میلیونی سال قبل را 25 میلیون بخرم تا چرخه تولید مملکت آسیب نبیند ولی آپارتمان 150 میلیونی را 350 نمی خرم.
  • مصطفی IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    35 3
    اینا همه نتیجهٔ کمکهای مالی غیر منطقی‌ دولت‌ها به خودروساز‌ها بوده، جالبه اینکه دولت‌ها همیشه پول همین ملت رو به این ۲ خودرو ساز تزریق کردن که مثلا بهشون کمک کرده باشن اما خودرساز‌ها در واقع با پولی‌ که از ما میگیرن عوض اینکه خودروی ارزون قیمت به ما بدن خودرشونو به چند برابر قیمت به ما میفروشن،(اونم با چه کیفیتی!!) انشاالا دولت بعدی از این کارا نکنه، تعرفه واردات خودرو رو صفر کنه، فضای انحصاری رو از بین ببره و تصمیم گیری رو واگذار کنه به مردم، همچنان منتظر برشکست شدنشون هستیم.
  • توانا IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    37 2
    آقای ارشناس شما اسم این 4 چرخه های مونتاژ شده را می گذارید خودرو؟؟؟!!!! چرا ما مردم ایران باید جانمان ، آسایشمان روحمان پولمان را برای این اعداد و ارقامها و بقول شما اشتغال زایی بدهیم همه پرسنلشان را بازنشست کنید بگدارید ما آسایش و آرامش داشته باشیم . این همه حمایت از کازخانه های چهار چرخ سازی اگر از کشاورزی یا صنایع دیگر شده بود الان کجا بودیم. مونتاژ قطعه خارجی هم شد صنعت خودروسازی ؟
    • آرمان IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۱
      1 0
      ای کاش این خودرو سازها مثل کارخانه وزین تراکتورسازی در حوزه ماشین آلات کشاورزی و صنعتی و راه سازی حرکت می کردند و این حوزه از صنعت را خودکفا کرده و علاوه بر اشتغال خود باعث اشتغال و تسهیل فرایند کشاورزی و صنعت و دامپروری می شدند که خود باعث خودکفایی های بیشتری می شد و حوزه خودرو سواری را به متخصصان آن می سپردند. این میشه تحلیل و چشم انداز پیشرفت صنعتی نه اینکه کشاورز هنوز بابیل و داس داره کار می کنه هزینه ها و هدر رفت ها بالا و از این طرف هم سواری های نا امن بلای جان مردم و در نهایت هم که خودکفایی نداشته 100 درصد وابستگی ارزی دارد چون دلار که بره بالا آقای لیلاز انتظار داره برابر دلار قیمت ماشین هم بره بالا!
  • مهدی IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    40 4
    آقای لیلازمعمولاازاین تحلیلهای آبکی زیاددارند.شمااقتصاددان نیستیدسیاسی هستیدپس بهتره درهمون حوزه سیاسی اضافات بفرمایید
  • 171 IR ۱۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    38 3
    فقط بايد واردات خودرو آزاد بشه
  • بدون نام IR ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    31 0
    چرا خودرو سازان قبل از افزایش یکبارگی قیمت خودرو اقدام به احتکار خودرو کردند؟ چرا با افزایش هزینه نگهداری ماشین قیمت ها کاهش نیافت؟
  • فردوس US ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    26 2
    خیلی جالبه که بعد از این همه سال که فرمودین هنوز توانایی تقلید از یک خودروی ساخت 30 سال پیش رو ندارید!!!! و نمی تونید اونو بصورد کامل در داخل کشور تقلید کنید و چشم به دست بیگانه ها برای وارد کردن قطعات دوخته اید!!! برای خودتان متاسف باشید آقای محترم!!! وقتی تونستید یک پیچ از یک خودرو ساخت 30 سال قبل رو شبیه سازی کنید اونوقت می تونید بیایین ببینیم صحبت بعدی تون چیه!! حالا نمی خواییم که تقلیدتون صد در صد باشه با برین یک خودرو ملی :)))) درست کنین
  • بابک IR ۲۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    32 1
    عجب این که نرخ دلار واسه خودروسازها گران میشه ولی واسه حقوق کارگرو کارمندنه! منطق اقتصادی اقایون بیماری مزمنی دارد! کلاه برداری خودروسازان کاملا واضح هستش چرا به در و دیوار میزنید! وقتی پیش فروش میکنید باید پای بند به قرارداد باشین و به اون عمل کنید .. توان خرید وجود نداره اصلا پولی در جیب ما نیس که بدیم اقایون کجای کارید فکر میکنید همه مثل شما درآمد ملیونی و ملیاردی دارن!
  • فرهاد IR ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    34 1
    اون زمانی که قیمت فلزات به نصف کاهش پیدا کرده بود آقایون مدعی بودن خرید هاشون قبلیه و هیچ وقت قیمتشون رو پایین نیاوردن اووون مووقع شوووما کجا بووودی اصلا بووودی ؟؟؟؟ از پیش فروشهای تحویل اسفند هم بگزریم دیگه اقای نبوووودی . کارشناسی های شووووما هست که از زمین و اسمان داره میباره اقای تووو بووودی .
    • نیما IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
      16 1
      منم موافقم.. حالا آقای لیلاز چقد گرفتید که این حرفا رو بزنید ؟؟؟؟
  • بدون نام US ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    43 0
    بخدا ملــت ایـــران خیلی بزرگوارند ماشین بروز دنیا با قیمت عادلانه هم بالاتر تولید بکنید ملت دستتون رو هم می بوسه. تا امروز دو لا چند لا هم از شما خریده. 30 سال با پول نفت و مالیات مردم و گرون فروشی به همین مردم سر کردید و امید های واهی دادید. حالا با کمال وقاحت می فرمایند: "واقعاً هیچ ملتی در دنیا نمی شناسم که این طور خواستار نابود کردن خودش باش" در جا زدن نابودیه ، گرون فروشی به خانواده ات (اگر ملت خانواده باشند) نابودیه ، بروز نبودن نابودیه پر مدعا و طلب کار بودن نابودیه. اون شرکتی که پراید می زد حالا ببین مدل هایی تولید می کنه هر سال چند نوع خودروی جدید. نه چراغ رو عوض کنی ، یا فونت نوشتن رو و یا اینکه اتاق سواری و ببری و از توش وانت در آرید.
  • مسعود IR ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    41 0
    قیمتها رو آزاد کنید، اصلا پراید رو 30 میلیون بکنید ولی تعرفه واردات رو صفر بکنید ،خیلی پیشرفت می کنید!!!!!!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    33 0
    شما چي ميگي؟ ميخواستن تن به توليد پرايد و پژو ندن وخودرويي توليد كنن كه ارزش افزايش فيمت رو داشته باشه توليد اين لگنها ديگه با چنگو دندون نگه داشتن نداره
  • بدون نام IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    33 0
    1- وقتی قیمت جهانی یه کالایی میره بالا، توی ایران همه قیمتها میره بالاتر از قیمت جهانی.وفتی قیمتجهانی پایین میاد قیمتای ایران دیگه تکون نمیخورن.اقتصاد ایران کنترل میشه! 2- گرون شدن غیر منطقی خودرو ظرف یکی دو هفته بود.به نظر شما یه دفعه فهمیدن که ای واااای.داریم ضرر میکنیم!!!!!!! 3-من واقعا در عجبم.این کشورهایی که صنعت خودرو ندارن چطور اشتغال ایجاد کردن؟ بابا بخدا ما یک بار بیشتر زندگی نمیکنیم.این یک بار رو هم اینجوری...... .چرا هر روز باید یاد دیروز بخیر کنیم.هرچی که تصویب میشه دست و بال مردم بیشتر بسته میشه!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    30 0
    سلام از ایشان بپرسید رمز موفقیت تویوتا در چیست؟ چرا در بحران مالی هم موفق بود؟ چرا خودروسازها به سمت بهبود فرایندها و کاهش هزینه ها حرکت نمی کنند و انتظار دارند مردم هزینه روشهای تولید غلط و ناکارامد آنها را پرداخت کنند؟ آیا زمان آن نرسیده که خودروسازیها و هم دیگر کارخانه ها به سمت روشهای نوین تولید با کمترین هزینه و بهترین کیفیت حرکت کنند. اگر واقعا غرور آنها چنین اجازه ای را به آنها نمی دهد، پس شاید برشکستگی عاقبت بهتری باشد.
  • بدون نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    40 0
    آقای لیلاز من تعجب میکنم این نظرها برای یک شخص بیسواد است نه شما که ادعای سواد دارید زیرا 1-بسیار دوپهلو حرف زدید یکی به میخ یکی به نعل2- خودتان میگویید اینها به نحوی ریخت وپاش کرده اند که امکان اینکه حتی بتوانند تولید را به نقطه سر به سر هم برسانند نیست آقای کارشناس تاکی باید مردم خرج ریخت وپاش این عده را بدهنداین هزینه بی لیاقتی اینها را باید مردم بدهند؟3-من کارشناس ارشد استراتژی هستم شما دم از استراتژی آزاد سازی زدیداگر طی این 45سال حکمفرمایی خودروسازان سالی 2درصد تعرفه کاهش می یافت همه چیز حل میشد 45سال فرصت به این صنعت کافی نیست4-اینها به مردم خیانت کردند که به جای تولید برای سوداوری بیشتر قطعات رادادند چینی ها تولید کردند وتولیدات را به دروغ ملی اعلام کردند بعد که ارز گران شدتشت رسوایی
  • بدون نام IR ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    13 1
    یک سوال از ایشان دارم ایا با چه اصول و منطقی در کشور های دیگر کارخانه های خودرو ساز تاسیس می کردند بدون اینکه انان کشورها تمایل به خرید خودروهای ایرانی داشته باشند و بعد مدتی کارخانه رو به بسته شدن میرفت حال هزینه این همه تاسیس کارخانه های خارج از کشور را می خواهند از دوش مردم در بیاورنند
  • هم وطن IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
    21 0
    خودرو ساز ها ور شکست بشن بهتراست تا ماشین غیر استاندار به مردم بدهند.
  • محمود IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    4 1
    برادر خوش تیپ من ، قیمت پراید و دیگر خودروهای تولید داخل از بدو تولید و فروش غیر منصفانه بوده و حال که قرار است قیمت گذاری شود میبایست محاسبات به نسبت هزینه تمام شده و درصد سود منطقی انجام شود ، نه اینکه قیمت غیر واقعی قبل تورم فعلی ملاک شود
  • حسین IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    6 0
    شما کارشناس محترم ببینید خودرو سال 72 پژو و کیا موتور که خودرو روز ایران است در حال حاضر چه نوع خودرو دست مردم میدن . بهترین راه برای حل مشکل خودروسازها واگزاری تعین نرخ به خود آنها بدون دخالت دولت و هر سازمانی . آزاد سازی واردات با تعرفه صفر و دریافت ارزش افزوده مثل کالاهای دیگر
  • بدون نام IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    8 0
    1-سال قبل هر کسی با هر توان مالی میتونست یک خودرو بخره ولی الان کسی که 700 هزار تومن حقوق میگیره و بر فرض محال تمام پولشو بتونه پس اندار کنه 2 سال بعد اگه قیمت پراید ثابت بمونه میوته ماشین بخره 2-خودروساز های ما باید بجرم قتل عمد محاکمه شوند چرا که دانسته و با وضع جاده های ایران خودوری بی کیفیت که جنس ورقشان از پیت های روغن 17 کیلویی هم نازک تر ه خودرو میسازند و در مرگ همه مردمی که در حوادث رانندگی جان میسپارند سهیم هستند..ا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین