در ادامه چند خبر حوزه نشر را به نقل از ایسنا می خوانید:
دنیا اشتباه میکند
مجموعه شعر تازهای از علی باباچاهی با نام «دنیا اشتباه میکند» منتشر شد. این شاعر گفت: شعرهای این مجموعه سرودههای من در بخشی از سال 1389 تا مقطعی از سال 1390 هستند. او درباره فرم شعرهای این کتاب عنوان کرد: از شعرهای کتاب «از نمنم بارانم» تا این لحظه در کتاب «دنیا اشتباه میکند» حداقل هشت - نه دفتر شعر داشتهام که مراحل مختلفی را از سر گذراندهاند. طبیعتا در شیوه نوشتاری هر شاعر وجوه مشترکی وجود دارد، همچنین یک وجه غالب و متفاوت نسبت به آثار قبلی دیده میشود. باباچاهی اضافه کرد: وجه غالب کتاب «دنیا اشتباه میکند» این است که ضمن نادیده نگرفتن تجربه کتابهای قبلی، اگر اغراقآمیز نباشد، گویی از کنار نوعی قدسی و ملکوتی بودن کلام میگذرد و این به لحاظ طنینی است که یادآور متون مقدس میشود.
او همچنین اظهار کرد: بینامتنیت نیز یکی از مؤلفههای شعرهای «دنیا اشتباه میکند» است؛ با این بیان ساده که انگار آدم در خیابانهای امروز راه میرود و ناگهان به یاد ساختمانهای عصر هخامنشی میافتد، یا از دیدن ستونی یاد ستونهای باستانی یونان در خاطرش زنده میشود و یا بیان یک گفتمان امروزی یک گفتمان کلاسیک را برای او تداعی میکند؛ گویی نوعی رابطه و رفاقت با سنتها و فرهنگ قدیم دارد. باباچاهی در ادامه گفت: زبان این اثر قدرتهایی را که در متون کلاسیک فخرنمایی میکنند، به طنز میگیرد و گاهی با لحن ادبیات کهن مثلا نثر فارسی شوخیهایی میکند و در عین حال زمان حال را به زمان گذشته ارجاع میدهد. او افزود: افزون بر این، در جاهایی از تصنیفهای بازاری فرهنگ عامه امروزی هم استفاده میکند و به این وسیله هم فخامت و بالافروشی احتمالی زبان را به شوخی میگیرد و هم سعی میکند فضا را از عبوس بودن و جدی بودن زیادی دربیاورد. «دنیا اشتباه میکند» با 216 صفحه، شمارگان 1500 نسخه و قیمت 9000 تومان از سوی زاوش منتشر شده است.
یه روز یه عاشقی بود
مجموعه ترانههای رسول یونان با نام «یه روز یه عاشقی بود» منتشر شد. این مجموعه شامل ترانههای رسول یونان است که بعضی از آنها توسط خوانندگانی همچون فریدون آسرایی، بهنام ابطحی، حامی، چنگیز حبیبیان، راما و ... خواننده شدهاند.
این شاعر در مقدمه کتابش مینویسد: «ترانه از آنجا که اغلب دور محور عشق و حاشیههای آن میچرخد، آینهگردان احساسات و عواطف و رؤیاهای انسانی است. آدمها اغلب در مواقع دلتنگی و اندوه به سراغ ترانه میآیند و دوست دارند کمی از صورتحسابها و معادلهها و واقعیتهای خشن دوری کنند و این موضوع یکی از دلایل مهم موفقیت همین قالب است. من هم مثل بقیه آدمها با این قالب از دوران کودکی آشنا شدم؛ یعنی با لالاییهای مادرم... ترانه بهترین قالب ادبی برای به تصویر کشیدن تپشهای قلب انسانهای معاصر و شادیها و اندوههای روزمره است و به همین خاطر در جان آدمها نفوذ میکند.»
«یه روزیه عاشقی بود» شامل دو فصل «ما دو تا آینه بودیم» و «تو ای نازنین یار یادت بخیر» است. این مجموعه با 126 صفحه، شمارگان 1100 نسخه و قیمت 6000 تومان از سوی نیماژ منتشر شده است و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه میشود.
ساعت به وقت شرعی دریا
چاپ تازه کتاب شعر «ساعت به وقت شرعی دریا» از سرودههای خلیل عمرانی در نمایشگاه کتاب تهران عرضه میشود.به گفته زینب یزدانی، مدیر انتشارات تیرگان، بیشتر شعرهای این مجموعه غزلیات هستند و سه موضوع باورهای دینی و مذهبی، عاشقانهها، کوچ و رفتن موضوعات آنها را تشکیل میدهد. چاپ دوم این کتاب از سوی این ناشر در نمایشگاه عرضه میشود. در ماههای پایانی سال گذشته از این شاعر فقید در مراسم افتتاحیه هفتمین جشنواره شعر فجر تجلیل شد.
خلیل عمرانی، شاعر آیینی، 19 آذرماه پس از یک دوره بیماری در سن 48سالگی در بیمارستان قلب تهران درگذشت. پیکر او 20 آذرماه در تهران تشیع و طبق وصیت خودش، برای خاکسپاری به شهر دیر از توابع استان بوشهر منتقل شد.
عمرانی متولد سال 1343 در بوشهر، کارشناس ارشد رشته ادبیات فارسی بود. از میان آثار منتشرشده او به «مروارید فراموش»، «ترنم حضور»، «ساعت به وقت شرعی دریا» و «دلمویههای بم» میتوان اشاره کرد.
وقایعنگاری یک زندیق
شانزدهمین رمان مصطفی جمشیدی با عنوان «وقایعنگاری یک زندیق» در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشود. این رمان 168صفحهای روایت سرگشتگی و سودای مهاجرت دو شخصیت به نام شریعت و فتحی در حوادث پس از جنگ دوم جهانی و لشکرکشی متفقین به ایران است که در آن، حکایت خیالپردازانهای از سرزمینهای مرکزی ایران چون زنجان و همدان گرفته تا شمال ایران روایت میشود. انتشارات عصر داستان وابسته به بنیاد ادبیات داستانی «وقایعنگاری یک زندیق» را به قیمت 8500 تومان در شمارگان 3000 نسخه به بازار نشر میفرستد.
بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 11 اردیبهشتماه در مصلای تهران آغاز میشود.
6060
نظر شما