«شادی جمعی نیاز امروز ماست»
(به بهانه برگزاری چهارمین جشنواره آیینی – سنتی تتی مازندرانی )
یکی از نیازهای بشر امروزی ایجاد فرصت هایی برای شادی و نشاط است.چرا که در دنیای امروز به دلیل شیوه زندگی فشارهای روانی مردم هم افزایش پیداکرده است لذا بیش ار هر زمانی نیاز به شادی احساس می شود.در گذشته نیاکان ما به خوبی برای ارتقاء سلامت روان به مناسبت های مختلف جشن برگزار می کردند تا شادی را به خود و دیگران هدیه می کردند چرا که بقول حکیم فردوسی خوب می دانستند که:
چو شادی بکاهد، بکاهد روان
خرد گردد اندر میان، ناتوان
از آن روز دشمن به ما چیره گشت
که ما را روان و خرد تیره گشت
به یزدان اگر ما خرد داشتیم
کجا این سر انجام بد داشتیم.
چهارمین جشنواره آیینی – سنتی «تتی»(شکوفه) نیزکه به همت موسسه فرهنگی و هنری «پارپیرار» و با همکاری انجمن های مازندرانی مقیم تهران(از جمله تلارپی،سواد کوه شناسی و ...)،مازندرانی های شاغل در شهرداری تهران، انجمن خودرو سازان،همیاران پارپیرار، شرکت نوسازی اراضی عباس آباد، وجمعی از علاقمندان فرهنگ مازندران(که از همه آنان سپاسگزاری می شود) در بوستان آب و آتش تهران در روز پنج شنبه مورخ 19اردیبهشت ماه 1392 و با شعار«آری،آری شاد بودن به همین آسانی است» با هدف ایجاد نشاط و شادی در جامعه و معرفی آیین ها و سنت های مازندرانی برگزار شد.
در این جشنواره علاوه بر مازندرانی ها که برخی از استان مازندران برای حضوردر جشن آمده بودند، مردم فرهنگ دوست از اقوام مختلف ایرانی هم حضور داشتند.
آغاز برنامه با سرنوازی همراه بود.سرنایی که صدای آن برای بسیاری از مردم از جمله مردم خونگرم مازندران آشنا ست و پیام شادی را انتقال می دهد.هنرنمایی آقایان لهراسبی در این کار جذابیت را دو چندان کرده بود.
بخش بعدی جشنواره،اجرای مرحله اول موسیقی توسط گروه موسیقی پارپیرار به سرپرستی آقای دیوسالار بود که مورد تشویق حضار قرار گرفتند.
شعرخوانی کوتاه آقای عالی از شعرای مازندران، برنامه دیگر بود.اشعاری که حاوی پیام های اخلاقی جالبی بود.
یکی از بازی های رایج در مازندران طناب کشی است که در این جشن نیز انجام شد.گروهی بودن ونقش مشارکت در موفقیت در این بازی شور و حال خاصی به مراسم داده بود .
تک خوانی آقای حسین زاده با صدای زیبا و انتخاب قطعات مناسب حضار را به وجد آورده بود.
اجرای زیبای گروه موسیقی« نجما» به سرپرستی آقای جعفر زاده تشویق پی در پی مردم را به دنبال داشت.
شاعر بعدی که در این مراسم حضور داشت آقای گوهری بود که با تخلص« گوهر مازندرانی» اشعار زیبایی را قرائت کرد.
اجرای برنامه آیینی گروه پارپیرار به سرپرستی خسرو علیزاده هشتلی بخش دیگر جشن بود.این چند بخش داشت.بخش اول مراسم عروس بران با همراهی مردم وسرنا نوازی و حضور دختران با پوشش محلی رنگارنگ بود که فضای بسیار شادی را ایجاد کرد.
رقص آیینی با ادوات کشاورزی بخش دیگر این برنامه بود.
قسمت دیگراین برنامه کشتی محلی بود که جایگاه خاصی در مازندران داشته و دارد.
اجرای سرود ای ایران توسط دو نوجوان با همراهی مردم از قسمت های جذاب این مراسم بود.
همچنین معرفی موسسه ماهک که برای حمایت از کودکان سرطانی توسط مازندرانی ها در تهران ایجاد شده در مراسم صورت گرفت.
اجرای گروه موسیقی کودکان پارپیرار تشویق مکرر مردم را به دنبال داشت.
دقایقی کوتاه هم آقای فرهود جلالی کندلوسی مدیر عامل موسسه فرهنگی پارپیرار و ازشاعران به نام مازندران صحبت کردند.تشویق مکرر حضار هنگام صحبت ایشان نشان از قدر شناسی مردم داشت.
مسئولین مختلفی در این جشن شرکت داشتندکه از جمله آنها آقای مهندس طاهایی استاندار استان مازندران بود که دقایقی بسیار کوتاه در خصوص اهمیت توجه به فرهنگ شادی ازمنظر دینی و اجتماعی صحبت کردند.
حضور جهان پهلوان بهداد سلیمی درجمع هم ولایتی درتهران با تشویق مکرر مردم همراه بود و ایشان نیز کوتاه با مردم صحبت کردند.
آقای سودایی رییس محترم هیئت های مذهبی استان تهران نیز درمراسم حضور داشتند و ایشان نیز ضمن تشکر از برگزاری این جشنواره، به نقش دین در ایجاد فضای شاد تاکید کردند.
اجرای مرحله دوم گروه موسیقی پارپیرار پایان بخش این جشنواره بود.
بازار محلی نیز در محل برگزاری مراسم برپا بود.
حضور پر رنگ مردم موجب دلگرمی برگزارکنندگان این جشنواره بود.چرا که جشن بدون حضور مردم معنا پیدا نمی کند.
همچنین در این جشن اعلام شد که با توجه به استقبال خوب مردم که با هدف شکرگذاری از خداوند به خاطر نعمت هایی که به مردم مازندران عطا کرده است و برای فراگیر شدن این جشن در سراسر مازندران مقرر شد پیشنهاد ثبت این روز درشورای فرهنگ عمومی مازندران به عنوان« روز جشن تتی» از طریق استاندار مازندران اقدام شود.
شب قبل از برگزاری جشنواره در برنامه تلویزیونی جام جم جهانی(یک) با حضور کارشناسان موضوع جشن تتی و نقش آن در ایجاد نشاط در جامعه صحبت شد.
بر این باور هستیم که شادی حق مسلم ماست منتهی برای شادی باید هر کس خود عامل باشد و منتظر نباشد تا دیگری برایش شادی ایجاد کند.همچنین اعتقاد داریم که شادی جمعی و گروهی ضرورت جامعه است.جشن هر چند کهتکراری هم باشد باز هم شادی را به دنبال خواهد داشت.پس تا دیر نشده از فرصت ها برای ایجاد نشاط و شادی استفاده کنیم.
در پایان از همه انجمن ها،موسسات و کسانی که در برگزاری این جشنواره مشارکت و همکاری داشتند،اصحاب رسانه و مردم که با حضور گسترده خود علاقمندی شان به فرهنگ را نشان دادند سپاسگزاری می شود.
سید حسن موسوی چلک
دبیر چهارمین جشنواره آیینی – سنتی تتی
تهران-بیستم اردیبهشت ماه 1392
www.mousavichalak.ir
سید حسن موسوی چلک
کد خبر 292089
نظر شما