۰ نفر
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۰

عادل عبدالمهدی*

نقشه سیاسی بعد از اعلام نتایج انتخابات روشن شد.. و این برخی ملاحظات و برداشت ها از این انتخابات است.
1- با تاسف بسیار انتخابات در همه استان های کشور برگزار نشد و ما نمی توانیم به طور کامل آن را بررسی کنیم، انتخابات در استان های نینوا و الانبار به دلیل ناآرامی ها و اوضاع بد برگزار نشد و این مساله باعث شد تا توان "ائتلاف ملی" بیش از دیگران نمایان شود.
2- نسبت مشارکت کم بود اما وحشتناک هم نبود، نزدیک به متوسط بود، و در همه تجربه های انتخاباتی فشارهای طبیعی ای وجود دارد که باعث می شود عده ای از شرکت در انتخابات غایب شوند، به رغم آن نیامدن نزدیک به 56 درصد از رای دهندگان پای صندوق های رای موضوعی نگران کننده برای همه طبقات سیاسی محسوب می شود.. و اعتراضی روشن به سیاست های دولت های اتحادی و محلی و نیروهای سیاسی نیز به حساب می آید.
3- بر اساس آن چه از برایند "پیمان ملی" از مجموع 378 کرسی در 12 استان کشور به دست آمده می توان گفت که فراکسیون الاحرار 41 کرسی به دست آورد که با احتساب کرسی های در "سایه" می تواند امیدوار باشد که 58 کرسی را از آن خود کرده است. فهرست های این جریان فهرست های بسته هستند و نمی توان به روشنی توزیع آرا را در داخل آن فهمید. اما فراکسیون شهروند 63 کرسی به دست آورد که از این تعداد یک کرسی به فهرست "بدانا – البولانی" می رسد، "کنگره ملی – چلبی" به 2 کرسی می رسد، و ما بقی کرسی ها از آن "شهید محراب" است. فهرست های کوچک دیگری نیز در سایه هستند که این پیمان قبل از انتخابات با آنها به توافق رسیده است که بر این اساس در کل بر سر 86 کرسی با آنها به مذاکره می نشیند. فراکسیون دولت قانون نیز 107 کرسی به دست می آورد که بر این اساس توزیع می شود (31، 20، 20، 15، 11، 8، 1، 1) که به ترتیب به الدعوه، بدر، فضیلت، مستقلون، اصلاح یا تنظیم العراق، تیار الرسالی، الوفا و التغییر می رسد. فهرست دولت قانون خود نیز شامل فهرست های کوچک دیگر می شود که هم پیمانی هایی از قبل یا بعد را نیز شامل می شود که به موجب آن 25 کرسی دیگر نیز به دست می آورد که در حقیقت به طور کل بر سر 132 کرسی به مذاکره خواهد نشست. البته با یادآوری این نکته که تمامی ارقامی که در این جا به آنها اشاره شد ممکن است تغییرات بسیار کوچک و ساده ای به خود ببینند که پس از بررسی شکایت ها و التزامات نهایی ممکن است تغییراتی در آنها به وجود بیاید.
4- بر خلاف انتخابات سال 2009، در انتخابات فعلی عده ای پیش افتادند و عده ای عقب گرد داشتند، این مساله باعث می شود که هر فهرستی بتواند بر دیگران تسلط پیدا کند و خود، محور شود. اگر جریانی در استانی خود محور شود در مقابل در استان های دیگر نیز می تواند محوری قدرتمندتر بیابد، و بر اساس اصول "سانت لوکو" نیروهای جدید می توانند بین 50 تا 52 کرسی را میان خود تقسیم کنند. اما ما بقی کرسی ها در 12 استان دیگر که نزدیک به 50 کرسی می شود میان "الکوتا"* و "متحدون" و "التاخی" و دیگران تقسیم می شوند.
5- برای ارزیابی ساده ای از آینده، و بر اساس نتایج انتخابات و با توجه به 159 کرسی ای که "پیمان ملی" امروز در اختیار دارد، "قانون" و "شهروند" (بر اساس ترکیب فعلی شان) و "جریان" و "نیروهای جدید" به ترتیب 66، 42، 29 و 22 کرسی به دست آورده اند.

* سهم ثابت اقلیتها و زنان در انتخابات
عادل عبدالمهدی، معاون مستعفی رئیس جمهوری عراق و یکی از رهبران مجلس اعلای اسلامی عراق است که این یادداشت را به طور اختصاصی برای خبرآنلاین نگاشته است.

ترجمه: سیدعلی موسوی خلخالی
49262

کد خبر 292783

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین