در حالی برخی از نمایندگان مجلس در روزهای اخیر پیگیر تصویب بخشی از بودجه 92هستند که تصویب طرحی تحت عنوان واگذاری 50 درصد از عوارض شهر تهران به سایر شهرها با انتقاداتی همراه شد.
این در حالی است که سال گذشته درآمد پایدار شهرداری تهران از محل سود درآمد ارزش افزوده پایتخت نشینان 1600میلیارد تومان بود که درصورت تأیید مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق در صحن علنی مجلس، بیش از 800میلیارد تومان از عوارض تهرانیها به شهرهای دیگر خواهد رفت.
کمیسیون تلفیق مجلس دو هفته پیش تصمیم گرفت تا 50درصد سهم شهرداری تهران از محل مالیات بر ارزش افزوده پایتخت را از محل درآمدهای ثابت شهری قطع و بهحساب سایر شهرها واریز کند که این کار به معنای کاهش بخش اعظم درآمدهای پایدار شهری خواهد بود.
نص صریح قانون به این نکته اشاره دارد که تا پایان احکام برنامه پنجم یعنی تا 2سال آینده، سهم شهرداریها از مالیات بر ارزش افزوده 3و سهم دولت 5باشد، درحالیکه امسال سهم شهرداریهای کشور 2.4شده است.
اینکه 50درصد عوارض پرداخت شده مردم تهران به سایر شهرها اختصاص یابد، علاوه بر جنبههای خلاف عدالت، موجب باب شدن رویه غیرقانونی مجلس برخلاف قانون برنامه پنجم نیز میشود و بیشک حذف نیمی از درآمدهای پایدار برای شهر، تهران را دچار آسیب میکند و با کاهش درآمدهای پایدار در رقم بودجه، اثرات منفی آن بر شهر و فعالیتهای شهری مشخص خواهد بود.
به گزارش فارس پس از رسانهای شدن طرح مدنظر اعضاء کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی رسول خادم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان پانصد و چهل و ششمین جلسه شورای شهر با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس در خصوص اینکه 50 درصد از منابع پایدار شهر تهران به دیگر شهرها تحمیل شود گفت: این کار منطقی و صحیحی نیست چرا که منابع تهران مربوط به همین شهر است.
وی تصریح کرد: با تعامل شورای شهر و شهرداری به سمت درآمدهای پایدار در شهر تهران حرکت کردهایم که این مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق نگرانیهایی را برای شهر ایجاد کرده است.
خادم خاطرنشان کرد: لزومی ندارد 50 درصد از منابع پایدار شهر تهران در دیگر شهرهای کشور تقسیم شود که امیدواریم نمایندگان مجلس در این زمینه دقت لازم را داشته باشند که اگر قرار است درآمدهای پایدار وجود داشته باشد شرایط را برای شهرهای دیگر نیز فراهم کنیم نه اینکه به گونهای عمل کنیم که درآمدهای پایدار تهران را در شهرهای دیگر تقسیم کنیم چرا که این مصوبه تاثیرات منفیای را در پی خواهد داشت.
این در حالی بود که دیگر اعضاء شورای شهر تهران نیز به این مصوبه واکنش نشان دادند و از نمایندگان مجلس خواستند در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند!
حسن بیادی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس، با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این مصوبه مخالف قانون اساسی بوده و شورای شهر تهران نیز پیگیریهای لازم را در این خصوص انجام خواهد داد.
وی تصریح کرد: درآمدهای شهر تهران باید در همین شهر هزینه شود و نباید با طرح های نسجیده درآمدها را درسایر شهرها هزینه کرد.
بیادی خاطرنشان کرد: چنانچه این اتفاق بیافتد و درآمدهای شهر تهران در سایر شهرها هزینه شود شاهد مشکلاتی در شهر خواهیم شد و مسئولان شهری برای تأمین هزینههای شهر به سمت تراکمفروشی گام خواهند برداشت.
نایب رئیس شورای شهر تهران افزود: یکی از معضلاتی که شهرداری تهران در سالهای گذشته داشت این بود که به سمت تراکمفروشی گام برداشت و همین امر مشکلاتی را برای شهر به وجود آورد.
وی تصریح کرد: هر چقدر درآمدهای پایدار شهری کمتر باشد قطعاً شهرداری نیز به سمت تراکمفروشی نمیرود.
بیادی افزود: مجلس باید کمک کند قوانینی را تنظیم کنیم تا بتوانیم سطح درآمدهای پایدار را در شهر تهران افزایش دهیم و در نهایت خدمات بهتری را به شهروندان ارائه کنیم.
انتقاد از مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به همین جا ختم نشد و دیگر از اعضاء شورای شهر نیز در این خصوص انتقاداتی کردند.
سیدمناف هاشمی، معاون سابق برنامهریزی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس با بیان اینکه در قانون آمده بود که سهم شهرداریها در مالیات بر ارزش افزوده 3 و سهم دولت 5 تا پایان احکام برنامه پنجم(تا 2 سال آینده)باشد، گفت: این در حالی است که امسال سهم شهرداریهای کشور 2.4 شده است.
وی با بیان اینکه در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شده که 50 درصد سهم شهرداریها از درآمدهای ثابتشان به حساب سایر شهرها واریز شود، گفت: با این کار درآمدهای پایدار شهر در حال نابودی است.
معاون سابق برنامهریزی شهرداری تهران اضافه کرد: این موضوع که عوارضی که مردم تهران پرداخت میکنند 50 درصد آن به سایر شهرها داده شود تصویب شده و همین موضوع به ضرر مردم است.
به گفته هاشمی اگر سایر شهرها مشکل دارند دولت باید به آنها کمک کند نه اینکه پول مردم تهران در آنجا هزینه شود.
این کارشناس مسائل شهری توضیحات بیشتری در این باره داد و گفت: بر اساس مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق در بودجه سال 92 که چند روز پیش تصویب شده 50 درصد عوارض موضوع ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده مردم شهر تهران کاهش یافته است و به حساب سایر شهرداریهای کشور واریز میشود.
این کاندید دور چهارم شورای شهر اضافه کرد: این موضوع مغایر قانون شهرداریها و مغایر احکام برنامه پنجم است و نباید این امر رخ دهد و نمایندگان مجلس باید این موضوع را پیگیری تا توسعه کلان شهر تهران دچار مشکل نشود.
در نهایت مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص واگذاری 50 درصد از عوارض شهر تهران امروز در صحن علنی مجلس مطرح شد که نمایندگان مجلس آن را دوباره به کمیسیون تلفیق برای بررسی بیشتر ارجاع دادند.
به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خانه ملت و در ادامه بررسی جزئیات بودجه 92، بند الحاقی 8 در بخش درآمدهای بودجه را پس از بحث و بررسی طولانی و اعتراضات و تذکرات و اخطارهای مکرر نمایندگان، برای رسیدگی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.
در این بند آمده بود: 50 درصد از عوارض موضوع بند الف ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده شهر تهران ماهانه به حساب تمرکز وجوه واریز میشود تا براساس شاخصهای توسعه نیافتگی و جمعیت مطابق ضوابط تبصره دوم ماده 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده توضیح شود.
در ابتدای بررسی این بند الحاقی، پیشنهاد حذف کل بند مطرح شد که به تصویب وکلای ملت نرسید و در نهایت حجتالاسلام ابوترابیفرد پس از استماع تذکرات تعدادی از وکلای ملت که خواستار تصویب این بند بودند اصل آن را به رأی گذاشت چرا که مغایر برنامه پنجم و نیازمند دو سوم آرای نمایندگان بود.
نمایندگان مجلس نیز با 113 رأی موافق، 40 رأی مخالف و 17 رأی ممتنع از 199 نماینده حاضر در جلسه با این بند مخالفت کردند، بر این اساس رئیس جلسه آن را مراعا گذاشت و برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع داد.
4545
نظر شما