اس-300ها به سوریه برسند، اسرائیل گرفتار می شود

هفته های گذشته صحبت از حمله به ادوات نظامی ای شد که گفته می شد در راه رسیدن به حزب الله بودند، منابع آگاه این حمله را به اسرائیل منصوب کردند.

 بعد از آن مقام های رژیم صهیونیستی گفتند که در صورت نیاز هر زمان که احتیاج به چنین عملیاتی باشد ابایی ندارد که مشابه چنین حمله ای را تکرار کنند. مساله ای که گفته شد در صورتی که سوریه تصمیم به واکنش بگیرد کل منطقه وارد جنگی تمام عیار خواهد شد، در این میان خبرهای جدیدی منشتر شده است که می گوید جبهه داخلی اسرئیل خود را برای حمایت از سلاح های شیمیایی آماده می کند. 
انتقال سلاح از سوریه به حزب الله اتفاق تازه ای نیست، بیشتر موشک ها و جنگ افزارهایی که در اختیار حزب الله است سلاح هایی هستند که از ایران از طریق سوریه به دست حزب الله رسیده است. بخشی از آنها سلاح های ذخیره ارتش سوریه است که یا ساخت همین کشور هستند یا این که از خارج وارد شده اند. اسرائیل از مدت ها قبل انتقال سلاح به حزب الله را پیگیری می کرده است و بارها هشدار داده است که انتقال سلاح های پیشرفته را نمی پذیرد. اما در گذشته نزدیک سوریه مقادیر واقعا کمی از جنگ افزارهای پیشرفته اش را به حزب الله منتقل کرده است. 

چنین عملیاتی، اگر واقعا اسرائیل آن را انجام داده باشد، به معنای توانایی امنیتی در زمانی مناسب است و نشان از جایگاه نظامی و سیاسی در کنار هم می دهد، یعنی همه عناصر موجود را تحلیل کرده، احتمالات واکنش را سنجیده و بعد دست به عملیات زده است. نهادهای نظامی می دانند که چگونه وظیفه خود را به طور دقیق اعمال کنند، البته هم زمان باید به اطلاعات امنیتی در وقت مناسب نیز توجه شود. اسرائیل در گذشته بارها ادعا کرده بود که توانایی انجام عملیاتی از این نوع را دارد.
قبل از انجام هر گونه عملیاتی از این دست، ارزیابی نهادهای رهبری اسرائیل، در سطح سیاسی و سطوح دیگر، مورد بررسی قرار می‌گیرند، سپس تصمیم می گیرند که کاری را انجام بدهند یا ندهند. عناصر اصلی در اتخاذ چنین تصمیم هایی عبارتند از: تحقیق درباره حکومت سیاسی ای که با حکومت های جهانی و منطقه ای در ارتباطند (قدرت های بزرگ و کشورهای منطقه ای)، پاسخ و خطری که برای نیروهای اسرائیل در این واکنش وجود دارد، ارزیابی توانایی‌ها برای اعمال چنین عملیاتی، تحقیق از اطلاعات امنیتی با تاکید بر قدرت اجرای عملیات بر اساس شرایط سیاسی و عوامل دیگر. در این میان همه جوانبی که می تواند به خطری تمام عیار منجر شوند، سنجیده می شود و به هر گونه گرفتاری ای در چنین مواردی هشدار داده می شود، یا این که راه عملیات سری که می تواند طرف های عملیات را ناکام بگذارند، بررسی می شود.
وضعیتی که اکنون در منطقه شاهدیم نشان می دهد که اتخاذ تصمیمی در آینده بر اساس توانایی‌های اسرائیل با هدف انجام عملیاتی نظامی در منطقه بسیار سخت است. روسیه سوریه را آخرین قلعه تاثیرگذاری در خاورمیانه می بیند، مسلح ساختن سوری ها به موشک های اس 300 که به آنها آزادی عمل در برخورد با سلاح های هوایی اسرائیل در منطقه می دهد، در همین راستا صورت گرفته است. ایالات متحده امریکا در این مرحله نمی تواند با روس ها در بیفتد، واشنگتن همه تلاش خود را می کند تا از وقوع جنگ داخلی در سوریه خودداری کند. ترکیه حمله به کاروان های حامل سلاح را- حتی اگر از سوی اسد باشد و خلاف منافع ترکیه باشند -در وضعیت فعلی به صلاح نمی داند و معتقد است که باعث می شود کل منطقه مشتعل شده و به همه امکانات آسیب جدی وارد آید.
از آن سو ایران اسد را هم پیمانی استراتژیک می بیند که می تواند حزب الله را مسلح کند و به کمک آن تهدیدی برای اسرائیل باشد. این که سوریه می گوید در آینده هر گونه حمله ای را با قدرت پاسخ خواهد داد در حقیقت با ترغیب از سوی ایران و حزب الله گفته می شود.
اسرائیل خود را در تنگنایی پیچیده می بیند از یک سو اگر احساس کند که باید بار دیگر به کاروان انتقال سلاح‌های پیشرفته از سوریه حمله کند، خود را در معرض خطر واکنش جدی سوریه می بیند اما از سوی دیگر اگر حمله هم نکند این به آن معنا است که با انتقال سلاح های ویرانگر پیشرفته که می تواند امنیت اسرائیل را تهدید کند، موافق است.
انتخاب هایی که اکنون در برابر تلاویو قرار دارند عبارتند از: عملیات دیپلماتیک با کمک روسیه و تایید امریکا (چنین رویکردی در حال حاضر به دلیل وجود منافع روسیه در سوریه جواب نخواهد داد) یا این که به رغم همه مخاطراتی که از سوی سوریه احساس می کند به این کشور حمله کند. که در آن صورت وارد جنگی تمام عیار خواهد شد که از یک سو سوریه را پیش روی خود دارد و از سوی دیگر حزب الله. انجام عملیات سری با استفاده از ابزارهای ویژه و یگان های ویژه نیز آثار سلبی مخفیانه برای اسرائیل در بر خواهد داشت اگر چه ممکن است اسرائیلی ها آن را انکار کنند و سوری ها هم آن را مخفی نگه دارند.
به هر حال رهبران دولت عبری و فرماندهان ارتش در وضعیت بسیار پیچیده‌ای به سر می برند، اما انجام هر گونه عملیاتی از این دست غیر ممکن نیست. اگر چه قطعا هر گونه تحرکی از این دست می تواند به شدت خطرناک باشد و کل منطقه را وارد جنگی تمام عیار کند.
منبع: القدس العربی 27 می
 ترجمه: علی موسوی خلخالی

49262

کد خبر 295818

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
    30 35
    انشالله این موشکها بدست حزا الله بیفتد
  • بی نام A1 ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
    39 30
    انشاء الله اسرائیل با رسیدن این موشکها گرفتار شود و البته همینطور حکومت هایی که بر سر مردمشان موشک پرت می کنند.
  • بی نام A1 ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
    1 2
    اکر هم دست معارضان بیفتد ما گرفتار می شویم راستی روسیه چی از جان سوریه می خواهد؟
  • بی نام IR ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
    1 1
    والا امریکا هم یه چیز می ده دست اسراییل فکر نکنم اتفاق خاصب بیفته
  • بی نام A1 ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۰
    1 1
    این کار تنش منطقه را بیشتر خواهد کرد اسرائیل هم برای نفوذ در سوریه تمام سعیش را خواهد کرد و این تنها به ضرر سوریه و مردم سوری خواهد بود چرا که ارمش بیرونی پیام اور ارمش داخلی خواهد بود و برای پایان درگیری ها بهتر است منبع مشکل را حل کرد نه راه حل موقتی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین