به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسن روحانی در ادامه مناظره 8 نامزد ریاست جمهوری پشت تریبون قرار گرفت و در پاسخ به این سوال که نگاه و برنامه و شاخص دولت شما برای گسترش عدالت اقتصادی چه خواهد بود، گفت: عدالت اقتصادی به این معناست که هر چیزی در جای خود قرار بگیرد. در این راه اول باید تولید را در جایگاه خود قرار دهیم. در شرایط فعلی به جای کمک به تولید به واردات رو آوردیم. وی افزود: در شرایط فشار دشمن باید به داخل کمک کنیم و تولید داخلی را افزایش دهیم و از واردات بکاهیم
روحانی که می گفت «شعارهای سیاسی ما با عملکرد ما همخوانی نداشته است»، افزود: در شعار حرف از مقاومت می زنیم ولی در عمل مقاومتی در کار نیست. باید برنامه ریزی کنیم و سیاست اقتصادی ما با سیاست ما یکی باشد در حالی که این دو مسیر هم اکنون از هم جداست.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بیکاری شاخصی برای بی عدالتی است خاطر نشان کرد: حتی شاخص ضریب جینی براساس آخرین اعلام بانک مرکزی بعد از اجرای یارانه ها دو دهک بالا و پائین سود بردند ولی 6 دهک وسط در فشار قرار گرفتند.
با پایان اظهارات روحانی، سعید جلیلی در نقد پاسخ های روحانی و بیان نظرش گفت: عدالت را باید اصل بدانیم و مقدم بر پیشرفت بدانیم. عدالت یعنی اینکه همه ظرفیت و فرصت بروز استعداد فراهم کنیم. این عدالت باید به شکل ساختار مند شکل بگیرد. یکی از بحث ها عدالت در تخصص منابع است. آیا ساختار ما عادلانه این کار را انجام می دهیم یا نه؟ اگر این دو مرحله شکل بگیرد، بعد از آن عدالت موردنظر شکل می گیرد.
سید محمد غرضی هم با بیان اینکه اولین بخش عدالت این است که دولت دست خودش را از جیب مردم در بیاورد، گفت: دولت متورم اغنیا را غنی تر می کند و با روش های مختلف موجب ضعف فقرا و بالا رفتن اغنیا شده است.
وی گفت: چین 50 سال است که یک دلارش یک یوان است. در این زمینه ما باید ابتدا پول ملی را درست کنیم. باید قیمت دلار مشخص باشد.
علی اکبر ولایتی هم با بیان اینکه عدالت در عمل امکانات موجود در کشور به طور یکسان در اختیار مردم قرار بگیرد، گفت: ما شهروند درجه یک و دو نداریم. امکانات باید به طور یکسان بین همه شهروندان قرار بگیرد. از این طریقاست که می توانیم عدالت و پیشرفت را با هم پیش برویم و جز این خلاف ارزش های اسلامی و ایرانی است.
محمدرضا عارف هم با تاکید بر اینکه عدالت اجتماعی نباید به معنی توزیع فقر باشد، گفت: برای تخقق این امر باید تولید ثروت داشته باشیم.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: به نظر می رسد در حال حاضر به رشد 8 درصد را نیاز داریم که در راستای عدالت اقتصادی جلو برویم و اولویت را به نقاط مرزی بدهیم.
عارف تصریح کرد: متاسفانه خط فقر بالا رفته است و از 29 درصد به 44 درصد رسیده است و در این شرایط اولویت رسیدگی به مشکلات مردم باشد.
محمد باقر قالیباف هم که می گفت عدالت نه گفتنی است و نه شنیدنی است ، خاطر نشان کرد: عدالت آن چیزی است که باید آن را بچشند. آحاد این ملت باید از فرصت برابر برخودار باشند
وی معتقد است عدالت جغرافیایی هم مهم است و نباید این گونه باشد که هر چه یک شهر از مرکز دور می شود نباید از امکانات دور شوند.
قالیباف تاکید کرد: وقتی رشد اقتصادی نباشد، عدالت شعار بیشتر نیست.
غلامعلی حدادعادل هم با بیان اینکه ما شاهد برخی از انحراف ها در مبانی برنامه چهارم بودیم که در اسناد بالا دستی عدالت را فرو دست انگاشته بود ، تاکید کرد: براساس آن برنامه رشد اقتصادی موجب از بین رفتن محرومان بود.
وی با بیان اینکه یکی از نمونه های تامین عدالت هدفمندی یارانه ها بود، افزود: عدالت نیازمند تامین زیر ساخت ها است و دولت باید این زیر ساخت ها را در کشور گسترش دهد.
محسن رضایی هم با اشاره به اینکه در طی 6 ماه گذشته به 250 شهرستان فتیم و با تمام وجود احساس کردم که با آرمان عدالت فاصله بسیار داریم و پارتی بازی در کشور وجود دارد، گفت: چرا این فاصله زیاد است؟ اگر قرار بود با شعار دادن حل شود، این مشکل حل می شد.
وی تاکید کرد: برنامه های بنده ناظر به این است که عدالت در همه جهات به گسترش یابد.
حسن روحانی بعد از پایان صحبت های 7 نرقیب ریسات جمهوری اظهار داشت: در بحث عدالت باید به موضوع رانت و فساد اشاره کنیم که رهبری بر آن تاکید کردند و عدالت فرصت برابر برای همه اقوام و مذاهب است که در بخشی از بخش ها خصوصا فصل سوم را اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه ما در بحث عدالت اجتماعی را در اولویت خود را قرار دهیم، اظهار داشت: عدالت باید در تمام امکانات کشور مشاهده بکنیم. یکی از راهها این است که از لحاظ فرهنگی و اجتماعی به طور برابر از این امکانات از آن استفاده می کنند. نکته بعد تمرکز زدایی است ولی امور در تهران متمرکز شده است و امکانات بیشتری را به استانها بدهیم.
/27212
نظر شما