به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ محمد غرضی کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه عنوان کرده بود تهران را به 6 استان تقسیم می کند، گفت: کشور ما بزرگ است و باید تقسیم قدرت کرد. رئیس جمهور باید قانون مجلس را اجرا کند. دولت باید از کار فیزیکی کناره گیری کرده فقط بر استانها نظارت کند.
وی تصریح کرد: من در همه دولتهای گذشته به جز دولت فعلی حضور داشتم و در جریان همه تقسیم استانها بودهام، به جز استان البرز که در دولت فعلی صورت گرفت. اما اینکه چرا به این نتیجه رسیدم که تهران را تقسیم کنم به این دلیل است که من استنباط بالایی دارم که وقتی استانها بین نیروهای ستادی تقسیم شوند، به سرعت آباد میشوند.
غرضی گفت: اما دلیل سیاسی این ایده من این است که تهران 10 میلیون و حتی بیشتر جمعیت دارد. یک انتخابات برگزار می شود و باید 30 نماینده را به مجلس بفرستند. 30 نماینده ای که مردم به سختی با آنها ارتباط برقرار میکنند. محدوده تهران بزرگ است، ورامین، شهرری و دماوند از جمله شهرهای حاشیه ای تهران هستند که می توان این مجموعه بزرگ را به 6 واحد مستقل تصمیم گیر تقسیم کرد. به نحوی که هر استانی 5 نماینده داشته باشد و مردم نمایندههای خود را بشناسند.
اهم اظهارات وی را بخوانید:
* با شورای شهر 30 نفری نمیتوان تهران را اداره کرد. تهران به قدری گسترده شده که نمی شود مدیریتش کرد. تهران کارتن خواب دارد. در حالیکه هیچ شهری در ایران کارتن خواب ندارد. تهران ام القرای اسلامی است و تا وقتی که توانمندی نداشته باشد که صادراتش بیشتر از وارداتش باشد، شهر پایدار نمی ماند. هزینه شهر بسیار بسیار بالاست و وارداتش به مراتب از صادراتش بیشتر است. تهران بایداز شهر مصرفی به شهر تولیدی تبدیل شود در نتیجه باید ستادش و مدیریتش کوچکتر شود.
* به شدت پیگیر کاهش تورم در دولتها بودم. خودم اصلا دست به کار تورم زا تا الان نزدم. در شبکه برق فعال بودم. از سال 46 به بعد به قدر زیادی این مسئله را توسعه دادم.
* من در هر دولتی که بودم به شدت پیگیر بودم که دولت تورم زا نشود. خودم هم هیچوقت دست به کار تورم زا نزدم، در شبکه برق فعال بودم و وقتی برق به روستاها می کشیدم تصورم این بود که از جیب دیگر هزینه نکنم. من در شرکت ملی گاز هم به همین رویه بودم، در مخابرات هم همین روش را رفتم. دائم به دولت می گفتم دولتی که تورم ایجاد کند، دستش در جیب فقرا است. ولی دولت ها توان اداره این کار را نداشتند.
* جایگاه عدالت این است که دست دولت را از جیب فقرا قطع کنیم، این خطرش بسیار زیاد است. اولین گام عدالت این است که دولت سکهاش تقلبی نباشد. درگذشته اگر دولت سکهاش تقلبی نبوده، می گفتند دولت عادل است.
* مرحوم مصدق قیمت دلار را نسبت به ریال افزایش نداد. مصدق در دوره قاجار بود و کار بلد بود. بحث قیمت دلار و کاهش ارزش ریال را نمی گویم که دل کسی خالی بشود. می گویم که مردم حواسشان را در انتخاب جمع کنند. یک نامزد باید بگوید که با قیمت دلار چه خواهد کرد؟
* کارگری و یک زحمت کشی در روز 5 هزار تومن گیرش می آید، می گویند مالیات دولتی بدهد! من گفتم وقتی قیمتها دائما بالا می رود، مالیات دولتی است. اولین عدالت این است که دولت سکه اش تقلبی نباشد، درگذشته اگر دولت سکهاش تقلبی نبوده می گفتند دولت عادل است. وقتی می گفتند آدم می کشد می گفتند این کار شخصی اش است ولی کار اجتماعیش این است که سکه اش تقلبی نیست.
/29220
نظر شما