برخی گفته های اقتصادی محمدرضا عارف، نازمرد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری.

محمد هیراد حاتمی:

پس از گمانه زنی های فراوانی که صورت گرفت در نهایت معاون اول دولت اصلاحات راهی میدان فاطمی شد و با ثبت نام در وزارت کشور نام خود را به عنوان یکی از کاندیدا های دولت یازدهم بر سر زبان ها انداخت. عارف که تجربه هشت سال همراهی با دولت سید محمد خاتمی را تجربه کرده است این بار در حالی قدم به میدان انتخابات گذاشته است که به شکلی جدی از عملکرد اقتصادی آن زمان دفاع می کند. در مناظره های تلویزیونی هنگامیکه صحبت از تورم می شود و به کاهش میزان تورم در دولت اصلاحات اشاره کرد و آن را یک سند قابل افتخار دانست. گفتمان اقتصادی عارف به تورم خاتمه پیدا نمی کند. آنچه در ادامه جمع آوری شده برخی از اصلی ترین اظهار نظر هایی است که او در رابطه با اقتصاد مطرح کرده است.   

 

                شاخص اقتصادی

                   دیدگاه های منتشر شده

                         اصل 44

من فکر می‌کنم اجرای کامل سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی تنها راهکار نجات اقتصاد کشور است. یعنی مشارکت جدی بخش خصوصی و دخالت و تصدی‌گری حداقلی بخش دولتی.

  

  

                       









                      هدفمندی یارانه ها

*در صورتی که پرداخت نقدی تایید می‌شد، باید به صورتی عمل می‌کردند که مردم احساس کنند این پول بخشی از حقوق آنان است مثلاً به حقوق کارمندان یک مابه‌التفاوتی اختصاص می‌دادند که کارمند احساس کند به حقش رسیده است. آنچه امروز پرداخت می‌شود، این احساس را به وجود می‌آورد که فوق‌العاده پرداخت شده است.

* هدفمند کردن یارانه‌ها موضوعی نیست که بشود آن را کنار گذاشت اما ضرورت دارد که کار را بر اساس ضوابط و استانداردهای مشخص به پیش ببریم. این بحث ریشه در گذشته دارد و دولت‌های قبل هم بر ضرورت اصلاح روند تعیین قیمت‌ها تاکید داشته‌اند. توزیع بهینه یارانه‌ها و کاهش فاصله اقشار کمتر برخوردار در ارتباط با یارانه‌ها، دغدغه دولت‌ها بوده است. بنابراین، بحث هدفمند کردن یارانه‌ها به طور جدی در برنامه‌های توسعه‌محور همواره مطرح بوده است. در برنامه سوم توافق خوبی با مجلس پنجم صورت گرفت که این مساله سامان یابد. قرار بود قیمت‌های سوخت به شکل پلکانی بالا رود چرا که افزایش یکباره آن می‌توانست جهشی غیر‌منطقی در تورم به همراه داشته باشد. ما می‌خواستیم قیمت‌ها به صورت پلکانی بالا رود و مثلاً به حدود 90 درصد قیمت‌های جهانی برسد. تا ضمن اصلاح قیمت‌ها، مزیت نسبی کشور در بخش انرژی نیز تا حدودی حفظ شود. یکی از مزیت‌های نسبی کشور ما انرژی است. ما نباید این مزیت را از دست بدهیم. چون می‌خواهیم سرمایه جذب کنیم. سرمایه جایی می‌رود که انگیزه داشته باشد و انگیزه سرمایه‌گذار در ایران با ارائه منابع انرژی ارزان‌تر ایجاد می‌شود. متاسفانه مجلس پنجم با وجود توافق صورت‌گرفته‌، از قانونی کردن آزادسازی پلکانی قیمت‌های سوخت عقب‌نشینی کرد. اگر یادتان باشد، مجلس افزایش سالانه 10 درصدی را تصویب کرد و موجب شد فاصله قیمت‌های انرژی با قیمت‌های بین‌المللی روز به روز افزایش یابد. معتقدم ضرورت هدفمندی یارانه‌ها هیچ‌گاه مورد سوال نبوده است. همه بر لزوم اجرای این قانون تاکید داشته‌اند. بحث ما در رابطه با چگونگی اجرای آن است. به هر حال این قانون در دولت‌های نهم و دهم با یک تاخیر چهار، پنج‌ساله اجرا شد. متاسفانه در سال 83 طرحی توسط نمایندگان مجلس با نام «تثبیت قیمت‌ها» تصویب شد که امروز به اعتراف همه، بزرگ‌ترین ضربه را به تولید و اقتصاد کشور زده است. البته برخی نمایندگان مجلس در همان زمان به مردم تبریک گفتند و اظهار داشتند به شما عیدی داده‌ایم. در صورتی که نتیجه تصویب طرح تثبیت قیمت‌ها این شده است که امروز با تورم لجام‌گسیخته روبه‌رو هستیم.

 

  

             سند چشم انداز

من به تحدید تشکیلات و تمرکززدایی فعالیت‌های دولت اعتقاد دارم که جزو دغدغه‌ها و اولویت‌های سند چشم‌انداز و برنامه‌های توسعه‌ای کشور است.

              

  

                    تورم و گرانی

در حال حاضر اقتصاد کشور با چند مشکل بزرگ مواجه است. از همه مهمتر، با تورم دست و پنجه نرم میکند.  باید بگوییم اقتصاد ایران گرفتار ابرتورم است. نکته نگران کننده و تاسف بار این است که ایران جزو معدود کشورهایی است که هنوز نتوانسته معضل تورم را حل و فصل کند. دلیل تورم موجود آن است که منابع مورد نظر در جایگاه خودشان استفاده نمی شود. اگر بودجه در جایگاه خودش هزینه می شد، مطمئناً وضعیت بودجههای عمرانی ما بهتر از این بود.

                   اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی یعنی یک اقتصاد شکوفا که از تحریم‌ها نمی‌ترسد برنامه اقتصادی من همان اقتصاد مقاومتی است.

            

                استقلال بانک مرکزی

از نطر من وابستگی بانک مرکزی به سیاست و قدرت، خطای غیر‌قابل جبران یک نظام اقتصادی است و فکر می‌کنم نظام بانکی ایران باید طراحی مجدد شود. بر همین اساس اعتقاد دارم اصلاح سازوکارهای بانک مرکزی باید در اولویت قرار گیرد. معتقدم بانک مرکزی باید مستقل از سیاست‌های دولت حرکت کند.

 

3939

کد خبر 296573

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    10 1
    ما اصلاح طلبان به دکتر عارف رای میدهیم !
  • بی نام IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    10 1
    برنامه های اقتصادی کاندیدای نخبه عالیه
  • بی نام IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    11 2
    درود بر عارف
  • پدرام A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    12 1
    فقط عارف وجهه یک رئیس جمهورروداره زنده باد
  • @ IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    4 9
    ای بابا مثلا با این عکس میخان بگن خیلی مردمین؟ شما رو جون عزیزاتون با مردم رو راست باشید و جیگر فرضشون نکنید
  • بی نام A1 ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    13 1
    رای ما یه نخبه ایرانی ، دکتر عارف
  • بهرام IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    21 0
    چرا گزارش برنامه "پاسخ به سوالات جوانان" دکتر عارف و اشکهای صادقانه ایشان در خبر آنلاین درج نشد ولی گزارش مستند جلیلی رو نوشتین؟ (اگه نشون ندین دیگه به سایتتون نمیام!!!)
  • ناشناس IR ۰۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    2 0
    زنده باد عارف
  • بی نام IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    من که رییس جمهور بشو نیستم، شورای نگهبان صلاحیتم را تایید کرده و فرصتی ایجاد شده در خدمت شما باشم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین