به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در ادامه دومین بخش مناظره فرهنگی-اجتماعی نامزدهای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، سوالات حیدری و پاسخهای دو دقیقهای نامزدها به این شرح ادامه یافت:
سوال: موثرترین اقدام شما برای حل مشکل اعتیاد چیست؟
رضایی: اجازه بدهید در ابتدا اشاره ای بکنم به یکی از سخنان مرحوم علامه بهجت که گفته بودند «ما به دنیا آمده ایم که قیمتی زندگی کنیم، نه اینکه به هر قیمتی زندگی کنیم». ما باید به این وضعیت که جوانان باید به هر چیزی تن دهند که زندگی کنند، پایان دهیم. ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام روی این موضوع کار کردهایم. انشالله من با کمک نیروهای امنیتی بر کنترل مرزها کار ویژه ای می کنم تا این همه مواد مخدر از مرزها وارد کشور نشود. در این باره باید به کشورهای همسایه هم که مبادی ورودی مواد مخدر هستند، تذکر بدهیم. حتی به خود آمریکایی های حاضر در این کشورها هم باید تذکر داد. بنده اگر رئیس جمهور شوم، کار ویژه ای در این باره خواهم کرد.
همچنین باید آثار مخرب این مواد اعتیاد آور در رسانه ملی و دیگر رسانه ها برای مردم تشریح شود. همچننین باید با اشتغالزایی فکری برای کسانی کرد که به این دام افتاده اند.
سوال: دولت شما چقدر نقد پذیر است و تا چه میزان کرسیهای آزاد اندیشی را در جامعه و دانشگاه ها ترویج می کنید؟
غرضی: من همیشه سعی کرده ام روابط دو طرفه ای در کشور ایجاد کنم. من وزیر ارتباطات بوده ام و می توانم این ارتباط را ایجاد کنم. در دوره ما رادیوو تلویزیون تنها رسانههای موجود بودند که هیچ پاسخی به مطالب آنها نمی شد ارائه داد. انشالله نرم افزارهایی ایجاد شود که شنونده بتواند به چیزهایی را که می بیند و می شنود، پاسخ دهد. در نسل سه و چهارم موبایل این امکان وجود دارد. امیدوارم بتوانیم به بخش وسیعی از جامعه که سوال دارند، به سوالاتشان پاسخ دهیم.
سوال: به عقیده شما مهمترین آسیب فرهنگی و اجتماعی که تحکیم خانواده را تهدید می کند چیست؟
جلیلی: در بحث خانواده و بویژه زنان باید همان نگاه ارزشی و دینی خودمان را داشته باشم. هر نگاه دیگری مهمترین تهدید است. در غرب به زنان به عنوان نیروی کار نگریسته می شود تا چرخ سرمایه داری بچرخد. اما خانواده سلول و بنیان جامعه است. ولی غرب، فرد را سلول جامعه می داند. اگر نگاهمان که نگاهی دینی و مترقی و موجب احترام به زن و نقش مادری است را نادیده بگیریم، بزرگترین تهدید است. اگر به «مادر» بها داده و به او در خانواده نقش اصلی را بدهیم، دیگر شاهد آسیب های اجتماعی نخواهیم بود. چون به تربیت فرزند نگاه ویژه ای خواهد داشت.
سوال: دولت شما برای حفظ حقوق شهروندی چه برنامه ای دارد؟
روحانی: مساله حقوق شهروندی طبق فصل سوم قانون اساسی که حقوق ملت است، باید تدوین شود. اساس حقوق شهروندی این است که همه ایرانیان از حقوق شهروندی مساوی برخوردار شوند. مساله مذهب، قومیت و نژاد نمی تواند در حقوق شهروندی تاثیر گذار باشد. مسال مهم دیگر حریم خصوصی است. تعجب می کنم که نیروی انتظامی گفته بود که برای جمع آوری ماهواره می توانند روی پشت بام مردم بروند چون متعلق به یک آپارتمان است و متعلق به یک نفر نیست! من تعجب می کنم. پشت بام ها مشاع هستند.
خود کسانی که دیش ها را جمع می کردند به این نتیجه رسیدند که این کار فایده ندارد و 50 درصد مردم رسانه های بیگانه را می بینند. بنابراین ورود به حریم خصوصی مردم، بی توجیه است. باید به مردم حق دفاع بدهیم وگرنه حیثیت و حریم خصوصی مردم نقض می شود.
/2929
نظر شما